Borstvoeding en hechting - Zwangerschapsforum

Anoniem (Gast) - schreef op 16-02 om 12:23
Hallo lieve lezeressen,

Ik las bij het kopje 16 weken dat borstvoeding echt het beste is voor kinderen en ook
Voor de hechting tussen moeder en kind. Ik krijg hier toch altijd een beetje het gevoel van
Emotionele chantage. 
Doordat ik een anafylactische shock (extreem allergische reactie op antibiotica) kreeg tijdens de keizersnee heb de eerste anderhalve dag op de ic doorgebracht waar ik slapend werd gehouden. Onze zoon is bij mij gelegd maar merendeel van de tijd was hij dus niet bij mij. Borstvoeding was voor mij geen optie. Denken jullie nu werkelijk dat mij zoon en ik een minder goede hechting hebben? Ik vind deze berichtgeving altijd zo'n onzin! Onze .zoon heeft flesvoeding gehad, is kerngezond en heeft geen last van allerlei allergieën. En ik heb een heerlijke en goede band met hem! Wonderlijk dat ik bij enkele van mijn vriendinnen de grootste eczeem wonden, allergieën moet constateren ondanks de borstvoeding! Het lijkt bijna wel,alsof moeder dit juist doorgeeft!!! Daarnaast kan ik mij ook nog menig wanhopige moeder herinneren op het consternatiebureau (ja want dat is het vaak) Jammerend van vermoeidheid totaal verloren in de voedingen en in labiele toestand! Leuk hoor zo'n moeder en lijkt me ook echt goed voor hechting! Uiteraard heb ik ook vriendinnen bij wie de borstvoeding prima loopt en het allemaal goed gaat. Maar mijn boodschap is: Doe alsjeblieft wat bij jou past en laat je niet door de borstvoedingsmaffia van de wijs brengen. Volg je gevoel dan ben je de beste moeder die je kunt zijn en dat is uiteindelijk het beste voor iedereen. Succes met t maken van je keuze! Lfs
5 antwoorden en 45358372x bekeken
Samantha (Gast) - schreef op 16-02 om 17:57
Hallo

Ik twijfel er niet aan dat je een goede band hebt met je kind.
Ik geef je ook gelijk dat er veel moeders overrompeld zijn door het harde werken bij borstvoeding. Ik denk dat alle moeders het zwaar hebben de eerste 6 weken. Ik geef zelf met alle plezier van de wereld borstvoeding. Mijn dochter kon niet uren bloot op mijn borst liggen want ze was te vroeg geboren, ik zelf had zwangerschapsvergiftiging. Ik kreeg een borstontsteking tijdens mijn kraamweek. Het was inderdaad zwaar, maar borstvoeding is zó bijzonder, dat kun je nietbegrijpen als je het nooit gegeven hebt. Het gaat veel verder dan een kind te laten groeien.
Wat betreft allergieën en eczeem dat kan genetisch bepaald zijn, dat staat los van kunstvoeding/borstvoeding.
Iedereen moet doen waar die zich zelf goed bij voelt, daar heeft het kind het meeste profijt van.
Iza - schreef op 16-02 om 20:02
Natuurlijk heb je een goede band met je kind en natuurlijk is borstvoeding geven niet de sleutel tot een goede hechting maar..... borstvoeding geven is een natuurlijk en logisch vervolg op de periode die je kindje in de buik heeft gezeten en het heeft alles in zich wat goed (en genoeg) is voor je kindje. Dat wil niet zeggen dat je wanneer je flesvoeding geeft een minder goede band hebt en zeker wanneer er medische redenen zijn is flesvoeding een prima optie.
Het is zeker niet als emotionele chantage bedoelt maar helaas weten ook nog steeds te veel vrouwen niet de voordelen van het geven van borstvoeding (waaronder het meehelpen aan een goede hechting tussen moeder en kind).
Iza - schreef op 16-02 om 20:03
En de reactie 'moeder natuur geeft eczeem etcetera door' is natuurlijk ook niet echt een eerlijke reactie. Jij moet doen waar je je goed bij voelt net zoals je vriendinnen die borstvoeding geven. Geniet van je kleintje en respecteer ieder zijn/haar keuzes!
San21032013 - schreef op 16-02 om 20:11
Begrijpelijk stuk schrijf je! Ik ben zwanger van ons eerste kindje, en heb een hele pittige zwangerschap met fikse bekken- en rugpijn, al vanaf week 10... Doordat ik nu al aardig overmoeid ben, denk ik straks ook te kiezen voor flesvoeding. Mede door de media berichten en alles wat je leest in tijdschriften vind ik dit een pittig besluit, alsof ik faal.... ik werk in de kinderopvang en zie dat 90% met de fles groot word gebracht, en het vaak inderdaad niets zegt over allergien en hoe vaak een kindje niet fit is. Ik wil de borstvoeding wel een kans geven, denk ik, maar heb er wel twijfels bij eerlijk gezegd. Ik wil straks optimaal kunnen genieten, en ik denk dat dat in mijn situatie gemakkelijker kan met flesvoeding....
Mama (Gast) - schreef op 17-02 om 10:54
Ik vind het gebruik van  borstvoedingsmaffia wel een mooi voorbeeld van hoe gekleurd jouw verhaal is. 


Ik geloof echt wel dat borstvoeding beter is dan flesvoeding. Dat wordt keer op keer weer aangetoond. Daarbij worden er nog regelmatig nieuwe stoffen en reacties ontdekt in borstvoeding die dus nog niet overgenomen zijn door de flesvoedingsindustrie. Want wat ze niet weten kunnen ze er ook niet in stoppen.
Nederland is voornamelijk door agressieve reclamecampagnes van de flesvoedingsmaffia een van de landen met de laagste penetratie borstvoedende moeders en dat vind ik treurig. Je wilt als moeder je kindje toch het beste geven ?


Persoonlijke verhalen, hoe aangrijpend ook, weerleggen de harde cijfers niet. Kinderen die borstvoeding krijgen zijn OVER HET ALGEMEEN gezonden. Dat iedereen dus misschien wel een ongezond borstvoedingskind en een gezond flesvoedingskind kent zegt helaas niet zo veel. Het ongezonde kind had misschien nog wel ongezonder geweest zonder borstvoeding en het gezonde kind was misschien wel nog gezonden geweest met borstvoeding.

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Borstvoeding en hechting' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan