25 weekjes zwanger - Zwangerschapsforum

Julie - schreef op 21-02 om 12:30
Ons zoontje is nu 26 maanden en woog bij de geboorte 4.3kg en was 55cm groot. Die bevalling duurde zo'n 16u dus nu hoop ik maar dat zijn broertje niet nog een pak zwaarder zal worden. Hopelijk is het inderdaad een groeispurt Marieke. Aan de andere kant is het natuurlijk super dat onze kleintjes zo flink groeien hè!

Appelsientje,
17/03 mogen we terug naar de gynaecologe. Onze zwangerschappen lijken wel wat op elkaar. Ik heb ook veel last van bekken -en rugklachten. Ik ben al op 4.5 maanden moeten stoppen met werken. Zo'n zwangerschapsdiabetes lijkt me niet simpel. Als m'n man koekjes koopt zijn die in no time verslonden :-)
Net als zijn broertje is ook dit kindje super hevig in m'n buik. Nochtans ligt de placenta deze keer aan mijn buikwand. Die bewegingen in m'n buik bleef ik telkens zo wonderlijk vinden! Wij stoppen waarschijnlijk bij 2 kindjes dus moet ik ervan genieten zolang het nog kan :-)

Groetjes
115 antwoorden en 43497617x bekeken
Appelsien - schreef op 27-02 om 18:54
Dag dames,

Even een vraagje, weten jullie al of jullie gewoon moeten gaan kiezen op 25 mei? Er sprak mij daar gisteren iemand over aan, omdat ik uitgerekend ben op 24 mei. Heb net een mailtje gestuurd naar de gemeente, ben eens benieuwd wat hun antwoord zal zijn.

Hoe gaat het voor de rest nog met jullie?
Groetjes
stefkietje - schreef op 27-02 om 19:30
hey appelsien;
al je in het ziekenhuis ligt terwijl je moet gaan stemmen kan je ofwel een volmacht geven aan je man ofwel met een papier van de dokter je man opsturen en dan moet je niet stemmen
Julie - schreef op 27-02 om 20:12
Hey Appelsien,

Goede vraag van dat stemmen! Zo spijtig dat we ons daar mee moeten bezig houden terwijl we dan op het punt staan om te bevallen of net opnieuw mama geworden zijn.

Ik beval in A.Z. Klina in Brasschaat. Ben daar ook bevallen van m'n eerste kindje. Ik moet naar de kine. Osteopathie mag niet meer omdat de rugspecialist niet wil dat er nog gemanipuleerd wordt aan m'n rug zolang we geen scan kunnen nemen van m'n onderrug. Ik doe het dus heel rustig aan. Mijn zoontje gaat nog 2 à 3 keer per week naar de onthaalmoeder. Dan kan ik goed rusten.

Hier ook een héél hevige baby! 's Nachts wordt ik er vaak wakker van. Daarstraks was ik even naar een winkel en was het kleintje weer heel hevig aan het schoppen. Dan ben ik dus zo fier hè! Alsof de andere klanten in de winkel kunnen zien dat er geschop is in m'n buik. Ook al is het mijn tweede zwangerschap, ik kan maar niet genoeg krijgen van dat leven in m'n buik! Ik had het er trouwens na m'n eerste bevalling een beetje moeilijk mee dat het kindje dat ik bijna 41 gedragen had niet meer in m'n buik zat. Opeens ben je terug 'alleen' :-)
Appelsien - schreef op 28-02 om 08:40
Oei Brasschaat das hier nog een eindje vandaan!
Ik ben de eerste weken naar de kine gegaan, maar ik kon het echt niet houden van de pijn, het werd steeds erger, met de osteo is het verbetert. Het hoort er wel niet goed uit he bij jou... Dus als je bevallen bent mag je al onder de scan? Mijn kleintje gaat ook drie dagen in de week naar de creche... En merk dat de dagen dat hij thuis is steeds lastiger aan het worden zijn!

Het is wel grappig om jouw berichtje te lezen, ik begin ook spontaan te glimlachen als ik de baby voel schoppen, alleen deze nacht mocht hij iets stiller liggen, elke keer ik uit bed moest voor mijn groot varkentje was de baby ook wakker, en stampen dat hij deed, waardoor ik niet direct terug in slaap viel... Hij vond het blijkbaar heel plezant
Appelsien - schreef op 09-03 om 19:32
Hey iedereen,

Ik wil gewoon eventjes mijn zorgen kwijt. Ale eigenlijk zijn het geen zorgen hoor, want weet wel dat het geen kwaad kan, maar het is zo vermoeiend.
Deze morgen had ik zo buikpijn, en de rest van de dag constant harde buiken. Bij mijn eerste had ik dit ook wel, maar vind het toch niet zo plezant. Heb anders al zo veel harde buiken, maar vandaag echt extreem, hopelijk morgen een betere dag...
Marieke - schreef op 11-03 om 17:12
Dag appelsien, ik ben blij dat ik niet de enige blijk te zijn die aan het aftellen is...ik heb toch veel meer last van mijn grote buik dan bij mijn eerste. Harde buiken, schoppende benen. Echt vermoeiend. Bij mijn eerste doorgewerkt tot 2 weken voor de bevalling en ik vraag me af hoe ik dat toen gehaald heb. Ik werk nu nog 3 weekjes, maar ben eigenlijk meer aan het aftellen dan deftig aan het werken. Hoe stelt jouw babytje het voor de rest? Hier ondertussen mooi met het hoofdje naar beneden. Hopelijk blijft dat zo! Hou je goed!
Appelsien - schreef op 12-03 om 09:41
Dag Dames,
wat fijn om te lezen dat er nog mensen rondlopen zoals ik
Inderdaad een dikke bravo door degene die nog gaan werken. Ik ben al thuis van oktober, en het zou nu enorm lastig zijn om nog te gaan werken, ik begrijp je heel goed Marieke! Mijn kleintje zat de vorige keer bij de gynae ook met het hoofdje naar beneden, maar elke keer als ik nu gewoon recht zit, aan tafel, buro, zetel, begint hij daar onderaan enorm te wriemelen! Wat het heel moeilijk maakt om gewoon te zitten natuurlijk... Ik wens je allesinds nog heel veel succes en tel mee met jou af naar de periode dat je thuis bent en nog eventjes op je 'gemak' kan zitten.

Morgen mag ik eindelijk nog eens naar de gynaecoloog, vlak op de middag, ik kijk er enorm naar uit maar zal inderdaad ook geruster zijn. Bij ons vorige zoontje had ik ook al drie cm opening en heb ik zelfs eventjes moeten platliggen tot de 'kritieke' periode voorbij was, dus mssn heb ik dit nu ook. Harde buiken zijn idd geen reden om je zorgen te maken, maar is soms echt erg, scherpe pijnlijke steken, om de twee min een harde buik, ... We zien morgen wel he. Ben allesinds benieuwd hoeveel het kindje deze keer zal wegen, vorig bezoek was het 706 gram  zelf ben ik door dat suiker en koolhydratendieet ook veel minder bijgekomen dan vorige maanden, dus we zullen zien he!
Marieke - schreef op 13-03 om 18:43
Hey appelsien, hoe was het bij de gynaecoloog en wat zei ze over de harde buiken? Hopelijk alles ok... Amai sterk dat je dat dieet volhoudt! Hier de laatste dag gewerkt deze week. Zal deugd doen, want de voorbike nachten waren wat onderbroken door een zoon met een keelontsteking. Groetjes!
Appelsien - schreef op 14-03 om 07:34
Dag Marieke,
Alles was perfect in orde bij de gynae, heb nog geen ontsluiting, maar baarmoederhals is wel maar 3cm meer, maar ze maakt haar nog geen zorgen. De baby zelf weegt al 1kg760  Op 31 maart terug en dan laatste echo. Nadien maakt ze geen echo's meer maar luistert ze enkel eens naar het hartje.

De keelontstekingen zijn precies goedkoop, vorige week ons ventje ook een keelontsteking en ben verschoten hoeveel hij ervan afgezien heeft! Het beste nog allesinds!

Ahja voor de verkiezingen, als ik in het ziekenhuis lig krijg ik een briefje, als ik aan het bevallen ben op zondag krijgen zowel mijn man als ik een briefje maar als ik al bevallen ben en ik ben thuis of ik moet nog bevallen dan moet ik gewoon gaan stemmen. Briefje moeten we dan gewoon nadien binnen brengen bij de gemeente...
Julie - schreef op 25-03 om 20:01
Hey!

Ik heb ondertussen ook weer een bezoekje gebracht aan de gynaecologe. Ik was die dag 29 weken en 3 dagen ver. Ons kindje weegt volgens de gynaecologe al 1867g en zou 43cm lang zijn.

Appelsien, jij krijgt precies ook een stevige zoon!

Ik heb het gevoel dat het heel snel gaat nu. Toch is het nog 9 weken wachten (of zoals bij mijn eerste zwangerschap misschien wel tot week 41).

Worden jullie ook zo droevig bij de gedachte dat dit de laatste keer is dat jullie zwanger zijn? Of staat het al vast dat er nog kleintjes volgen?
Appelsien - schreef op 27-03 om 09:33
Waw Julie, wat leuk om je verhaal te lezen!
Onze gynaecoloog laat je maar tien dagen overtijd gaan. Ik moest de maandag bellen om te bespreken wat we gingen doen (is de dinsdag of vrijdag inleiden) en zondagnacht zijn mijn weeën spontaan begonnen, dus ben benieuwd wat het nu zal zijn. Mijn bevalling verloep ook niet super vlot, maar het is zowiezo afwachten wat er gaat komen he. Ga het maandag allesinds allemaal eens navragen.

Ik sta met open mond versteld van wat een super mama jij bent. Het is zalig om je verhaal te lezen. Soms laat ik de moed wel even zakken, maar ik fleurde helemaal op toen ik het las. Ik haal er zeker tips uit voor ons ventje! Ookal moet hij nog twee worden hij weet wel al dat het broer zijn kamer is enzo, en dat broer in mama's buik is, maar ik vraag mij af of hij het ook begrijpt dat broer plots uit mamas buik zal zijn, en thuis ook een eigen individutje zal zijn. Mathis is precies wel een beetje ouder he? Mooie naam trouwens! Was jij tevreden of teleurgesteld dat het weer een jongentje ging zijn? Degene die ons dat vragen zijn steeds van mening een meisje en jongen da zou toch super zijn he. Maar ik ben heel blij dat het een jongen wordt. Was het een meisje geweest was ik ook heel blij geweest. Maar nu gaan ze wel alles kunnen delen, alle kleertjes doorgeven, samen echte jongens dingen doen, vind het precies niet zo erg dan ik alle mensen hoor zeggen...
groetjes
Julie - schreef op 27-03 om 11:05
Hoi Appelsien,

Mathis is bijna 2 jaar en 3 maanden oud. Het is wel al een echt spraakwater. Dat maakt het gemakkelijker voor mij om te weten of hij iets begrijpt of niet. Hij zegt wel dat de dokter de baby uit m'n buik gaat halen maar écht beseffen dat er een baby in m'n buik zit doet hij niet. Een paar maanden geleden keek hij samen met mij in een zwangerschapsmagazine waar een foto in stond van een mama die borstvoeding geeft. Een paar dagen nadien zaten we samen in bad en kneep hij in m'n tepel 'baby nam nam'. Dat is toch maar weer een bewijs dat kindjes veel meer oppikken dan we zelf denken.

Ik ga heel eerlijk zijn... ik dacht altijd dat wij dochters zouden hebben. Ik vond sommige jongensmama's zo 'hard', vaak sportief en recht door zee of toch minder gevoelig. Ik had daar een heel stereotiep beeld van. Ik zag mezelf al dansjes verzinnen, haren invlechten, ponykampen zoeken,... maar vooral knuffelen en diepe gesprekken over gevoelens hebben met m'n (tiener)dochter. Nu besef ik dat elk kind anders is en dat ik misschien wel niet zo'n goede band zou kunnen hebben met een dochter en dat m'n zoon op latere leeftijd ook wel naar z'n mama kan komen voor advies of een luisterend oor. Mathis was het eerste 1.5 jaar zo 'onafhankelijk'. Geen echt mamaskindje. Hij vond knuffelen en kusjes krijgen ook niet echt leuk. Dat is nu echt veranderd en komt me spontaan overladen met kusjes of met 'Mama lief' of 'Mama mooi'. Dan smelt ik hè! :-) Trouwens, ieder kind is anders. Als hij dat niet zou doen zou ik hem even graag zien. Ik wil gewoon dat hij gelukkig is. Ik ben blij dat ik me even kon voorbereiden op de komst van een tweede jongen. Ik zie dat kleintje nu al zo graag! Ik zou m'n kindjes echt niet willen ruilen voor een meisje. Ik denk dat je je gewoon aanpast aan het geslacht van je kindje. Of beter: aan het karakter, want dat is pas écht interessant :-) Toch begrijp ik het wel dat sommige ouders een voorkeur hebben voor een meisje of een jongen. Dat is ok en vaak wel nog taboe. Van zodra je kindje geboren wordt en de vroedvrouw het in je armen legt ben je toch verliefd op jouw kindje (en niet op dochter of zoon).

Wel goed dat bij je eerste bevalling de bevalling ook spontaan op gang gekomen is. Dan heeft hij zélf mogen kiezen hè :-) Als het bij deze zwangerschap ook weer even wachten is slaat dat wel tegen nu je zoveel pijn hebt. Nog even volhouden! :-s
Anoniem (Gast) - schreef op 30-03 om 16:59
Ik ook 20 weken zwanger, uitgerekend midden mei! 
Mijn tweede zwangerschap, buikje begint al stevig naar voren te steken  Ik heb mijn bellybelt al terug uit de kast gehaald, heb ik tijdens mijn eerste zwangerschap tot aan de bevalling gedragen! (bellybelt.be) 

Ik voel nu ook veel sneller bewegingen dan bij eerste zwangerschap! Erg fijn!! 

Geniet ervan meiden!
Appelsien - schreef op 31-03 om 16:57
Dag Dames,
Net thuis van een namiddagje wachtzaal zitten bij de gynae! Alles dik in orde met ons klein ventje. Weegt momenteel ongeveer een 2171gram en is bijna 30 cm. was wel de laatste echo, dus nu is het afwachten tot hij eruit komt voor we hem nog eens gaan zien...
Marieke - schreef op 31-03 om 21:00
Hey appelsien, leuk te horen dat alles ok is. Ik mag woensdag nog eens op controle. Ben momenteel ook aan mijn laatste werkweek bezig en treur er niet om Dit weekend doopsuiker afgewerkt( weer een geruststelling bij) en babykleertjes gewassen en gestreken. Eigenlijk best benieuwd naar woensdag. Vorige week 2 nachten op rij voorweeen gehad. Heb ik bij mijn zoon nooit gehad, enkel harde buiken. Toch eventjes schrikken vond ik dat. Het aftellen is hier begonnen! Tot hoors allen en hou jullie goed!
Julie - schreef op 06-04 om 13:43
Hey Marieke,

Nog 5 weekjes wachten voor jou. Jij kan echt al wel aftellen hè!

Ik kijk vaak naar het programma 'One born every minute'. Dat gaat over geboortes in een ziekenhuis in de UK. Misschien dat ik dat beter niet doe want nu kan ik me weer té goed herinneren hoe het er bij een bevalling aan toe gaat ;-) Toch spannend, want ik ga er van uit dat ook deze bevalling weer uniek zal zijn.

Morgen heb ik opnieuw een afspraak bij de gynaecologe. Ik ben zo benieuwd of ons kleintje gedraaid is! En hoeveel hij is bijgekomen! Nu ik lees dat Marieke al klaar is met haar doopsuiker begin ik lichtjes te panikeren! Ik wacht nog steeds op drukwerk om te kunnen starten. Ben jij daar ook al klaar mee Appelsien? Ik heb volgens mij ook deze keer weer veel te veel besteld!

Groetjes,

Julie
Marieke - schreef op 07-04 om 08:59
Hey allen,

Julie, grappig van dat programma. Had ik nog nooit gezien maar vorige week bleef de zapper erop steken...En het was verschrikkelijk. Over een kindje zonder middenrif. Jongens toch! In plaats van dat ik die TV dan verzet op een andere post blijf ik gewoon kijken en wenen .
Julie, geen paniek met dat doopsuiker: dat is dan wel af, maar voor de rest nog veel werk...
Ik ben begonnen met het wassen van de kleertjes...De Maxi-Cosi en wieg wil ik ook nog afwassen en de babykamer moet nog een deel ineengeknutseld worden door mijn vriend (Lego voor grote mensen, die kasten )
De voorweeën zijn hier gelukkig gedaan...Baby zal mooi ingedaald zijn en de rust is terug gekeerd.
Julie, laat iets weten als je van de gynaecoloog komt! Appelsien, hou je goed!
Tot hoors!
Marieke
Julie - schreef op 08-04 om 08:51
Hey Appelsien, wij hebben voor zo'n 600eur op de geboortelijst staan. Een pak minder dus dan vorige keer. Ik kan echt niets meer verzinnen. Als er wat tijd zit tussen de leeftijd van je kindjes en het is dan ook nog eens hetzelfde geslacht... tja wat heb je dan nog nodig?

Ja Marieke, dat was nu wel de ergste scène tot nu toe vond ik. In een andere aflevering geraakte de baby niet met haar schouders uit de mama en heeft een dokter een schouder moeten breken om haar zo geboren te laten worden. Verschrikkelijk! Niet teveel aan denken wat er allemaal mis kan gaan. Dat zijn uitzonderingen hè. Ik vind de werkwijze in de UK inderdaad wel erg verschillend dan hier. Die worden daar precies allemaal ingeleid. En epidurale is eerder uitzonderlijk. Hier gelukkig niet! Haha!

Het is misschien wel wat vroeg maar ik ben toch al aan het aftellen. Nog een kleine 8 weken en ik ben 'mama van 2'. Gisteren ben ik dus nog eens naar de gynaecologe geweest. Ons babietje weegt 2550g en zou ongeveer 46cm groot zijn. Tijdens de Paasvakantie werkt de onthaalmoeder niet. Niet altijd simpel om m'n peuter hier thuis te entertainen :-). Voorlopig ligt ons kleinste ventje nog in stuit. Hij krijgt nog 3 weken van de gynaecologe om te draaien, dan ben ik 36 weken zwanger. Ik heb heel veel vruchtwater dus normaal gezien moet dat nog wel lukken (hoop ik).

Groetjes,

Julie
Marieke - schreef op 24-04 om 13:17
Dag dames,
Eindelijk nog eens een antwoord van mij! Die laatste loodjes... Gisteren nog eens naar de gynaecoloog geweest. Alles aan mij is klaar om te bevallen: verweekte baarmoederhals, ingedaalde baby en opening. Maar alles hangt van ons ukje af of die wil komen of niet... Sinds dit weekend zo een constant zeurende pijn in onderbuik.
Zijn jullie klaar met de voorbereidingen? Ik ben met alles eindelijk rond. Het huis poets ik elke dag wat bij en voor de rest lees ik veel, hou me bezig met boodschappen doen en dan lekker koken tegen dat mijn man thuis komt. Jullie hopelijk niet te veel klachten? Hou jullie goed en hou ons op de hoogte! Grtjs
Julie - schreef op 24-04 om 16:12
Hey Marieke,

Spannend seg. Bij jou kan het kan precies wel voor elk moment zijn nu! Succes!

Appelsien,

Hoe was het bij de gynaecoloog? Of moet je straks nog gaan?

Ik slaap al een week heel slecht (combinatie zuuroprispingen en pijnlijke verkrampte benen). Vandaag is ons zoontje na 3 weken nog eens naar de onthaalmoeder. Ik heb bijna de hele dag in bed gelegen. Ik heb daarstraks een lijstje gemaakt en eigenlijk heb ik nog wel wat te doen vooraleer de baby kan/mag komen. Ik hoop dat hij gedraaid is. Maandagavond weten we meer!

Groetjes van een héél bolle mama
Appelsien - schreef op 02-05 om 19:19
Waw Julie, nog steeds je valies niet gemaakt, bravo! Ik heb ze maandag gemaakt en moet zeggend at het heel vlot ging, nu weet je beter wat je nodig hebt en wat niet he...
En we zijn mei gestart, dus nu kunnen we echt wel gaan aftellen he!
Ik heb de laatste dagen heel veel last, zo buikpijn zoals je tijdens je maandstonden hebt, ook mijn rug... Dinsdag nog eens naar de gynaecoloog, en voor de rest wachten wachten wachten...
Geven jullie allemaal een kado voor meter en peter? Wat geven jullie dan? Heb dat niet gedaan
Appelsien - schreef op 03-05 om 13:13
WAW!!!! EEN SUPER DIKKE PROFICIAT!!!
Eerst een vooral heel leuk om te horen dat jullie het goed stellen! En was een leuke naam  Mag ik vragen hoe je ander zoontje noemt?
Ik verschiet wel van je verhaal... Onze gynae had het al verteld dat de cm soms veel vlugger gaan bij het tweede dan bij het eerste, dus zal mij maar al vast houden zeker. Toen ik las binnen gegaan met vier cm dacht ik van oh neen, nog zo lang... maar blijkbaar...
Een dikke proficiat, je bent een sterke madam! Geniet van die eerste babyweekjes, want ze gaan toch zo snel voorbij
xxx
Julie - schreef op 03-05 om 13:31
Ooooooooooooh! Proficiat! Wat een mooie naam ook! Geniet er van! Ik hoop dat het kleine engeltje véél slaapt, goed drinkt en snél doorslaapt ;-)

Bevallen zonder epidurale... hmmmm... chapeau! Ik zou toch ook even schrikken (lees: panikeren!!!)! :-)

Mijn valiesje is ondertussen klaar! Sommige dingen moet ik op het moment zelf wel nog bij elkaar rapen (voedingskussen, tandenborstel, GSM, fototoestel...)
Appelsien, wij hebben vorige keer champagne aan de peter en een juweeltje aan de meter gegeven. In doopsuikerwinkels vind je van die stickers voor op flesjes wijn/champagne met 'Voor de allerliefste peter', etc. Ik weet niet echt of het hier een gewoonte is maar ook deze keer kopen we een kleinigheidje voor meter en peter.

Ik heb zo het gevoel dat ik helemaal alleen zal achter blijven in dit forum. Appelsien, ik heb bij jou toch ook het gevoel dat het kindje er snel zal zijn. Voor mij nog 4 à 5 weken wachten.

Geniet van kleine Mories!!!

X J
Marieke - schreef op 04-05 om 10:14
Hey,
Ik tel mee af met jullie hoor! Onze eerste zoon heet Emiel! Oef julie, goed dat die valies klaarstaat. Ik had er ook een briefje opgelegd met de dingen die ik op de moment zelf nog bijeen diende te zoeken. Het begint toch ook te korten he!
Ivm die snelle bevalling: vroedvrouwen hadden ook al gezegd dat er ook veel mensen even lang of zelfs langer moeten werken voor opening bij een tweede dan bij een eerste... Dus geen garantie! Begrijp nu wel dz verhalen van mensen die op de pechstrook bevallen. Als je nog ver moet rijden naar het ziekenhuis...
Hoe is het met jullie momenteel? Op het einde toch zwaar he? Ik stond even moe op dan als ik in mijn bed kroop door zure oprispingen, bewegende Mories,...
Emiel is heel lief voor de kleine broer, maar dat komt gewoon omdat hij babytjes kent uit de creche. Het besef dat dit kleintje vanaf nu bij ons hoort, is er nog niet. Hij is nog iets te jong (nu 19 maanden). Hou jullie goedwen geniet nog eventjes van het bolle buikje...
Appelsien - schreef op 04-05 om 14:21
Dag dames,
tegen jullie mag ik wel even mijn hart luchten he!
Ik word hier zot...
Ons venteke was deze morgen om 6uur wakker, ik met hem opgestaan, en de hele tijd buikkrampen, mijn rug die pijn deed...
Zo al een hele dag door. Ik kan er geen deftige tijdspozen op plakken, dus ik kan echt niet zeggen van oh, kijk, mijn weeën zijn begonnen... Maar op mijn gemak ben ik ook niet, want tis echt niet plezant, zou de baby nu komen of niet... Het ergste van al is dan nog, het is mijn 2de, je zou toch kunnen zeggen, je weet al hoe het gaat. Maar niet dus, ik word dus turelure!!!
Ik hoop dat ik jullie vandaag of morgen ander nieuws kan brengen. Het meeste hoop ik dat mijn echte weeën zich doorzetten, maar geloof er eerlijk gezegd niet in, maar een pestkopke is hij allesinds wel, dat monstertje daar in m'n buik
Marieke - schreef op 05-05 om 15:13
Dag appelsien, ik lees hier jouw bericht en hoop dat het beter gaat met jou? Ik herken het wel hoor, kouw gevoel. Ik dacht steeds: zijn dit buikkrampen, oefenweeen, echte weeen? Ook al heb ik dit al eens meegemaakt. Hou je goed!x
Appelsien - schreef op 06-05 om 07:16
hey,
ja hoor, ik loop hier nog steeds met mijn bolle buik... deze namiddag om 14.45 bij de gynae, ben eens benieuwd...
Julie - schreef op 06-05 om 08:41
Hey Appelsien,

Veel succes straks! Hier net hetzelfde. Sinds een 10-tal dagen slaapt onze peuter slecht i (soms pas om 22u) en is hij al vroeg uit de veren. Niet leuk als je zelf nauwelijks 3u na elkaar kan slapen 's nachts. Ik heb elk uur last van harde buiken. Eerst dacht ik dat ik nog méér moest rusten maar dat helpt helemaal niet. Rugpijn had ik sowieso al maar nu precies nog erger. Ik heb ook pijnscheuten aan de 'uitgang' als ik stap maar volgens de gynaecologe zijn dat de uiteinden van zenuwbanen die geprikkeld worden door de baby. Pijn voor niks dus. Ik heb, net als jij, het gevoel dat het ieder moment kan gebeuren. Aan de andere kant besef ik dat het ook nog altijd een juni-babietje kan worden. Laat zeker iets weten na je afspraak hè. Ik mag maandag pas.

Marieke,

Lukt het een beetje met zo'n kleine baby pruts in huis? Weent hij veel? Probeer - in de mate van het mogelijke - goed te rusten hè. Dat is iets wat ik na m'n eerste bevalling ook vaak te horen kreeg maar nooit gedaan heb (ook wel omdat Mathis kwartiertjes en halfuurtjes sliep ). Hoe dichter de bevalling nadert, hij nerveuwezer ik word. Andere ouders maken je ook zo bang als ze het hebben over 'van 0 naar 1 is minder erg als van 1 naar 2 kindjes'. Te laat...

Groetjes,

Julie
Appelsien - schreef op 06-05 om 16:58
Dank je wel,
Goed nieuws gekregen bij de gynaecoloog, heb drie cm ontsluiting...
Bij onze vorige zoon ben ik daarmee wel overtijd gegaan, maar als ik bij de volgende controle nog steeds 'rondloop' gaan ze op 23 mei mijn vliezen breken... Bel blij dat het 'einde' in zicht is! SPannend he!

Rust maar veel he Julie, is toch zo belangrijk! Ik begrijp je pijn 'onderaan' heb daar ook last van, is iets raars he. Morgen moeten we met onze oudste zoon naar de kinderarts, hij is ook niet in zijn normale doen, ofwel voelt hij de stress van de mama veel te goed aan
Iedereen zegt dat ook tegen ons van 1 naar 2... Maar het zal ons wel lukken!!!

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp '25 weekjes zwanger ' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2 | 3 | 4




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan