Man blijft drinken en begrijpt mij niet - Zwangerschapsforum

Beertje (Gast) - schreef op 04-03 om 22:56
Hallo allemaal,
Ik zit er even doorheen en hoop dat jullie mij advies kunnen geven. Mijn man is best een stevige drinker (drinkt alleen op vrijdag/zaterdag). Nu hadden wij afgesproken dat afgelopen weekend even de laatste keer was. Ik ben nu 37,5 weken zwanger en ja, het kan ieder moment gebeuren!

Afgelopen weken heeft hij veel over moeten werken en dit weekend zou even ons weekend zijn. Afijn, het begon al leuk vanmorgen meneer ging hardlopen met een vriend. Oke prima, toen was hij thuis na het douchen en alles wilde hij graag een biertje, ik zei al een biertje is prima maar let je er wel een beetje op? Toen was hij gelijk al geirriteerd natuurlijk.

Vervolgens zijn we gaan lunchen in de stad, hoppa nog vier biertjes. Inmiddels had hij een vriend bericht en zouden we daarheen gaan (daaag quality time). Afgerekend en wel, besteld hij toch nog maar een biertje. Nummero 6, ofwel ik was ook de bob. Naar die vriend, biertje 7 tot 12. Daarna naar huis, ging hij met 2 andere vrienden lopen met de honden zoals elke avond een uur. In het weekend doen ze dan vaak nog een paar biertjes.

Ik heb gevraagd of hij na het uitlaten naar huis wilde k
24 antwoorden en 33707637x bekeken
Beertjr (Gast) - schreef op 04-03 om 23:00
komen, dat schoot in het verkeerde keelgat en vond hij echt onzin en belachelijk. Hij is heel erg kwaad geworden en is heel erg gaan schreeuwen etc. Daarnaast heb ik allemaal dingen naar mijn hiifd geslingerd gekregen als;
Hij heeft spijt van mij
Hij heeft spijt van dit alles
Zonder mij had hij een leuk leven kunnen hebben
Dat ik eens moet ophouden met dat gejank
Etc etc. Wat moet ik?
Beertje (Gast) - schreef op 04-03 om 23:04
Ik heb hem alles laten doen wat hij wilde doen. Hij heeft alsnog 12 biertjes gedronken.. ondanks de afspraak dat hij niet zou drinken of "een" biertje en NOG was het niet genoeg. Ik heb al meerdere malen aangegeven dat als hij gezopen heeft hij niet naast mij hoeft te staan bij de bevalling.. 
Isa - schreef op 04-03 om 23:37
Jeetje, meid. Wat een ingewikkelde situatie. Ik kan me voorstellen dat dit heel erg lastig voor je is. 
Probeer in elk geval zelf rustig te blijven, dat is nu het allerbelangrijkste. Voor jou en voor je baby. En geen discussie voeren als er alcohol in het spel is.
Heeft hij vaker dit soort dingen tegen je gezegd?
Marije (Gast) - schreef op 04-03 om 23:43
Hoi Beertje,
Dat eerste biertje had hij al moeten laten staan.. Ik ben geen professional maar dit lijkt mij problematisch. Ik hoop dat je iemand hebt die je kunt bellen wanneer je man te veel gezopen heeft en de bevalling begint. 
Je zou met hem kunnen praten wanneer hij nuchter is. Maar wat mij betreft is hij al veel te ver gegaan en dronk hij nu echt geen druppel meer.
Sterkte en geniet nog even van je dikke buik!
Beertje (Gast) - schreef op 05-03 om 00:05
Dank jullie wel. Lig er ook wakker van, hij is helaas vaker zo tegen mij. Gaat laatste tijd veel beter, hij is ook echt een lieverd en wil dat zelf ook niet. Maar op het moment dat hij boos is zegt hij allemaal dingen die hij later dan zegt niet te menen, omdat hij mij op dat moment gewoon pijn wil doen. Of net zoals nu hij slaapt, ik lig alleen maar te piekeren...

Toen hij naar boven ging, ben ik op een gegeven moment ook gegaan. Vraagt ie doodleuk "kom je naar boven om je excuses aan te bieden omdat je mij zo loopt te dirigeren dat ik geen bier mag drinken".

Terwijl ik vind dat hij wel op zijn knietjes naar mij toe mag komen...
Isa - schreef op 05-03 om 00:20
Jouw prioriteit is nu om goed voor jezelf en je baby te zorgen. Bedenk goed wat jullie nodig hebben en zorg daarvoor.
Je kunt een man helaas niet dwingen om iets te doen of te laten. Je mag hem wel duidelijk maken dat bepaald gedrag consequenties heeft. En dat zou kunnen betekenen dat hij niet bij de geboorte van zijn kind is. Dat is zijn verantwoordelijkheid en niet de jouwe. 
Jouw verantwoordelijkheid ligt bij je kindje, dat die veilig en geliefd is. En die zorg voor je kindje begint nu en mag je heel erg serieus nemen. 
Ik wil nogmaals benadrukken, zorg voor jezelf en je kindje. Je man is oud genoeg om voor zichzelf te zorgen en zijn verantwoordelijkheid te nemen. Doet ie dat niet, dan is het zijn probleem.
Ik wens je veel sterkte en wijsheid.
Beertje (Gast) - schreef op 05-03 om 00:31
Nogmaals dank je wel. Met die hormonen erbij ben ik ook heel erg emotioneel als zoiets gebeurd. Dan is het wel even fijn om even extra bevestiging te krijgen.

Je hebt gelijk, ik ga vanaf nu gewoon aan de kleine en aan mijzelf denken. Wat hij wilt doen, mag hij zelf uitzoeken. Ik had gewoon gehoopt op even lekker een weekend samen, voordat ons kleintje er is.. helaas is dit anders gelopen. Ik ga morgen een gesprek met hem aan (helaas staat hij hier niet vaak voor open en kapt hij dit vaak snel af), maar ik ga mijn punt duidelijk maken.

Anders ga ik hem vriendelijk verzoeken bij zijn ouders te logeren als hij mij niet kan respecteren de laatste loodjes..
Joyce83 - schreef op 05-03 om 07:30
Jeetje meis wat een ingewikkelde situaties!! Ik snap dat hij 1 biertje wil drinken 1-2 zou de max moeten zijn. Ik zou op een rustig moment het gesprek aansnijden.  Waarschijnlijk  is hij ook zenuwachtig  voor de bevallen en wat er staat te wachten. Ik zou het gesprek  wel echt pittig maken want je kan zo niet op hem rekenen  als het snachts wel begint. Ik zou daarover een gesprek aangaan en dat je anders kan zorgen dat je iemand anders kan vragen die je kan bellen als de bevalling  begint. Geen ruzie overmaken maar meer uit verantwoordelijk stuk naar je kind toe. Dat als hij het zo ervaart dat hij voorheen gelukkiger  we bla bla bla. Joh hij ligt niet aan een ketting hij is er zelf verantwoordelijk  voor en niet eerlijk omdat naar jou hoofd te gooien.  Door de hormonen enz ervaar je het misschien  ook anders en reageer je misschien  ook anders. Succes ik hoop dat hij bedenkt  dat dit  niet kan! Maar hoe vaker je dit gedrag laat gebeuren Hoe vaker je het kan verwachten.  Ik zeg echt  de kop in drukken  en anders je eigen plannen trekken!! STERKTE
Isa - schreef op 05-03 om 09:50
Hou ons op de hoogte, ok?
Kimri - schreef op 05-03 om 10:34
Hier ook ruzie gehad vorig week-end. Wij zijn al 16 jaar samen we hebben al twee zoontjes en momenteel zwanger van nr 3. Ik was zijn gedrag ook beu. Drinken,altijd weg willen gaan na zijn werk. Ik voelde me meer zijn huishoudster dan zijn vrouw. Ik heb hem toen gezegd dat ik effe een paar dagen weg ging effe mijn zinnen verzetten en kijken of ik hem mis en hij mij zou missen. Ik ben weggeweest van woensdag tot vrijdag en momenteel heeft het gewerkt moest hij niets verandert zijn dan had ik wss de scheiding aan gevraagd 
jessy - schreef op 05-03 om 22:03
Wat een nare situatie!!! Ik zou het niet op je hormonen schuiven dat jij missch anders reageeert, denk dat zoals je het verteld je niks veeleisend of wat dan ook bent. Hij hoort nu gewoon niet meer dan 1 biertje te drinken! Hij is ook verantwoordelijk voor jullie kindje, en als hij die verantwoording niet kan nemen zal hoe rot ook jij dat moeten doen!!
Want bier en vrienden gaam noooooooit niet voor op je vrouw en ongeboren kindje!! 
Ik hoop dat je iemand hebt die je evt zou kunnen brengen naar het ziekenhuis! 
Heel veel sterkte hoor!!!!
Anoniem (Gast) - schreef op 05-03 om 22:55
Sorry maar hormonen hebben hier helemaal niets mee te maken.  Je man neemt gewoon zijn verantwoordelijk niet. 1 biertje hoezo 1 biertje! Je moet helemaal geen alcohol op hebben in het verkeer.  1 biertje kan ook verkeerd vallen. Hij moet zorgen dat hij nuchter is als jij naar het ziekenhuis moet. Jij loopt op het eind van je zwangerschap en zit als het goed is al 9 maanden zonder alcohol en hij heeft niet de discipline om die 2 a 3 weken even dat biertje te laten staan. Mijn god wat is 2 weken op 1 mensen leven.  Als de kleine er is kan die dat wel inhalen. Sommige mannen onderschatten hoe zwaar een zwangerschap en bevalling kan zijn. Hij hoort er nu voor jouw te zijn en niet zo egoïstisch te zijn, zowiezo moet hij zich gaan realiseren dat een kind verantwoordelijk met zich mee brengt en dat hij zich volwassen moet gaan gedragen.  Misschien is hij nerveus voor alles, ja dat kan maar dan zal hij een betere manier moeten gaan zoeken om er mee om te gaan. Je hebt helemaal gelijk dat je teleurgesteld en boos op je man bent en laat niemand je zeggen dat je geen gelijk hebt. Wat verwacht hij als hij laveloos is en jij weeen krijgt dat jij zelf naar het ziekenhuis rijd? Hij moet zich schamen!
Mamakim - schreef op 06-03 om 16:20
Ik las even mee ben nu niet zwanger heb nu 2 jongens. Maar hier zelfde verhaal maar ik liet het los. Ik liet hem nu het nog kan zijn gang gaan. Mijn man zoop elke dag wel met een vriend ook hier thuis tijdens voetbal enz. Ik heb het van me af gezet. Hij kon ook agressief zijn uiteindelijk was ie gewoon bang voor het onbekende een kindje krijgen is niet niks voor een man. Laat hem even met rust is mijn advies. Ik ben nu 4 jaar verder en hij drinkt nauwelijks nog 
Isa - schreef op 07-03 om 13:07
Hoe gaat het nu met je/jullie?
Faile - schreef op 07-03 om 13:23
Hey meis,

Wat een naar verhaal zeg. Heb hier alle berichtjes gelezen en zie ook dat je al heel veel adviezen hebt gekregen. Ik wil alleen tegen je zeggen, neem geen overhaaste beslissingen. Ja het is een hele rotte situatie en ik kan het ook met geen enkel woord goedpraten dat hij zoveel drinkt, dat is echt onverantwoord. 
Het enige wat ik zou doen als ik in jou plaats zat, was nog een keer het gesprek met hem aangaan. Hem vertellen dat als hij gedronken heeft de kans zeer groot is dat hij niét bij de bevalling kan zijn. Ik zou een vriendin of iemand in je directe omgeving waar je goed mee kunt van dit probleem op de hoogte stellen. Dat je die in geval van nood kunt bellen om je bijvoorbeeld naar het ziekenhuis te rijden of misschien zelfs bij de bevalling aanwezig kan zijn als je man teveel gedronken heeft en daartoe niet in staat is. 

Mij lijkt persoonlijk uitelkaar gaan voor ff of altijd op dit moment geen goede beslissing (no judgements) het is al heftig genoeg waar je nu in zit, en denk dat je meer stress krijgt als je zo een grote beslissing neemt. 
Heb je enig idee hoe hij zn drink gedrag voor zich ziet als de baby is geboren? 

Heel veel sterkte meis, hoop dat je gauw een prachtige gezonde baby in je armen hebt, en dat je man gauw beseft dat dit niet langer kan en zijn verantwoording neemt!
Knuffel voor jou!
Jassie1983 - schreef op 21-07 om 20:23
Hoi Beertje,

Situatie is klote.  Jij hebt het recht om hard tegen hem te zijn en dat moet je ook gewoon doen. Geen spijt van dit alles, hij heeft zich maar gewoon aan te passen. Maar wees heel duidelijk tegen hem waar het vooral om draait. Punt 1 is dat hij best mag drinken, maar niet nu jij op ieder moment kan bevallen van jullie kindje. Dat is niet iets waar over gediscussieerd mag worden. Als hij daar boos om wordt, is daar het gat van de deur. Geen terugname van die woorden, hij moet duidelijk weten dat dit serieuze zaken zijn en dat hij zich daarin aan te passen heeft. Zo niet, daar..zie je dat gat? die deur? Als je dit niet wilt aanpassen even de komende paar weekjes, als je dat niet over hebt voor je vrouw en je kind dan is daar het gat van de deur. Ik snap dat je emoties nu best hoog oplopen hoor en dit is dan ook echt wel even een dingetje, maar ook jij bent dit verplicht naar jezelf en je kinderen. Hij loopt dwars over je heen. Als hij nu al zegt dat hij zich hier niet in aan gaat passen heb je gewoon een probleem wat je zelf moet gaan oplossen. Regel dan gauw dat er iemand anders met je mee gaat. Mannen zijn soms hard tegen de zwangere vrouw, tonen weinig begrip voor emoties en nemen soms een loopje met je emoties. Daarom....wees even hard en duidelijk, doe je dat niet, gaat dit echt niet goedkomen. Dat laatste wat je man zei, over excuses aan bieden, daar was ik al echt de pan uit geflipt, dan had hij zijn biezen allang mogen pakken als het mijn man was geweest. Soms mogen zijn ook wel even voelen dat ze wat te verliezen hebben. 
Sterkte! Spannende tijden wel hoor, 37,5 week! 
Mel - schreef op 25-07 om 10:16
Hallo beertje wat een rotte situatie zeg. 
Door dat je hier je verhaal kwijt moet, denk ik dat je echt niet gelukkige bent... 
Stel je zelf eens de vraag ben ik gelukkig? Maakt deze man mij gelukkig? 
Heeft hij respect voor mij? Draagt hij mij op handen? Staat hij altijd voor mij klaar? 
Heel eerlijk ik denk dat jij een pracht van een mens bent en dat je beter verdient 
Mommie5 - schreef op 29-07 om 08:08
Beertje, ik heb je verhaal gelezen en even had ik het idee dat het om een bekende van mij ging... wat herken ik ongelooflijk veel...
Ik wil je vragen goed voor jezelf en je kleine te zorgen. Geloof me, deze taak gaat op jou neer komen. Van iemand die dusdanig drinkt en zn eigen plan trekt zal je het niet gaan krijgen... ik hoop natuurlijk met heel mn hart dat ik dst mis heb en ik weet zeker dat jij ook nog gelooft dat het wel zal veranderen als de kleine er is... ik denk eerlijk gezegd van niet... 
Die bekende van mij is 3 kids en inmiddels een scheiding verder...
Hopelijk vergaat het jullie beter!
Mommie5 - schreef op 26-08 om 09:37
Hoe gaat het nu?

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Man blijft drinken en begrijpt mij niet' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan