Inleiden met ballon - Zwangerschapsforum

Lola - schreef op 21-03 om 19:35
Hallo allemaal, 
Ik ben nu 38.5 zwanger en ze gaan me aanstaande zaterdag inleiden door een ballon te plaatsen. Heeft iemand hier ervaring mee? De gynacoloog heeft tijdens mij onderzoek mij ook gestript waardoor ik nu 1 cm ontsluiting heb kan het nu zijn dat het misschien niet meer nodig is om een ballon te plaatsen naar een paar dagen? 
Sorry voor de vele vragen hoop dat er mensen zijn die er ervaring mee hebben
9 antwoorden en 24214142x bekeken
Amy - schreef op 22-03 om 20:24
Ik ben 2x ingeleid met een ballonkatheter.
Wat wil je precies weten?
Lola - schreef op 23-03 om 13:43
Hej dankjewel voor je reactie, 

Ik zou graag willen weten hoe je het hebt ervaren, deed het plaatsen van de ballon pijn? En hoelang heeft het geduurt er is uitleg gegeven over het plaatsen en dat het kan zijn dat het niet lukt om zo meer ontsluiting te krijgen. Maar in de zenuwen helemaal vergeten te vragen of het zeer doet. Ik moet namelijk savond komen om hem te plaatsen en de volgende ochtend gaan ze kijken of ze mijn vliezen kunnen breken.

Dankjewel alvast voor het beantwoorden 
Justme1990 - schreef op 23-03 om 20:16
18 weken
Ik ben ook ingeleid met een ballon. Het plaatsen deed bij mij geen zeer. Het duurde bij mij wel erg lang. Werd op vrijdag om 8 uur een ballon geplaatst en de volgende dag om 9 uur konden ze mijn vliezen breken. Had toen 3cm. Bij mij duurde het erg lang omdat er nog niks van een op hande zijnde bevalling te bekennen was. Er is bij mij goed uitleg gegeven over het plaatsen en over wat ze aan het doen waren. Het kan ook zijn dan de ballon niks doen, dat was bij een vriendin van mij. Die werd weer naar huis gestuurd, waarna de bevalling de volgende nacht op gang kwam.
Amy - schreef op 23-03 om 20:30
Ik vond het plaatsen helemaal geen pijn doen. Voelt een beetje raar maar niet pijnlijk.
Ik heb 2 keer s middags een ballon gekregen en aangezien mijn beide kinderen niet ingedaald waren moest ik wel verplicht opgenomen worden in ziekenhuis. Als ze ingedaald waren had ik tussen plaatsen ballon en werkelijk inleiden naar huis gemogen.
De volgende ochtend werd ik dan verloskamers gereden om te beoordelen of er voldoende ontsluiting was voor inleiding. Beide keren viel de ballon er de volgende morgen vanzelf al uit.

Je kan van de plaatsing van de ballon ook vanzelf weeen krijgen zodat een inleiding niet meer nodig is.(gebeurd niet zoveel dus reken er maar niet op)
Ik voelde me na plaatsen ballon wel erg misselijk maar zo reageer ik als ik ontsluiting krijg. Dus dat hoeft niet het geval te zijn.
Bij mijn zus deed de ballon de eerste keer niets en kreeg ze naar beoordeling weer een nieuwe ballon.
De eerste keer werden mijn vliezen om 9.30 gebroken en ben ik om 18.38 werkelijk bevallen. 2e keer duurde het maar 4.5 uur tussen breken vliezen en bevalling.
Suuske - schreef op 23-03 om 21:05
Hier ook een inleiding met ballon gehad, op 41+6.  Ballon plaatsen had ik ook niet echt last van, deed geen pijn. Bij mij deed de ballon helaas onvoldoende, 24 uur later hebben ze m eruit gehaald en hebben ze gel op mijn baarmoedermond gedaan om dan op die manier verder te gaan met inleiden, ook dat moesten ze nog een x herhalen, na een halve dag, en toen had ik net voldoende ontsluiting om mijn vliezen te kunnen breken (in totaal 48 uur na het plaatsen van de ballon)

Veel succes alvast!
Lola - schreef op 23-03 om 23:33
Hallo dames,

Bedankt voor de reacties fijn dat ze zo positief zijn. 
Ik ben benieuwd moet zaterdag avond melden bij het ziekenhuis en gaan ze kijken of ik verder ben gekomen dan die 1 cm ontsluiting en anders word het ballonnetje geplaatst. Maar door jullie reacties vind ik het gelukkig niet meer eng .
Amy - schreef op 24-03 om 11:10
Het beste advies dat ik je ook kan geven is laat het gewoon over je heenkomen. Als je ontspannen bent dan gaat het allemaal gemakkelijker. Dus niet te veel zorgen maken maar uitkijken naar het feit dat jullie kindje er bijna is!

Succes morgen!
Amy - schreef op 30-03 om 03:25
Hoe is het gegaan?

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Inleiden met ballon' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan