striemen- stretch marks - Zwangerschapsforum

Monkey - schreef op 02-04 om 08:34
" even vraagje hebben jullie ook last van droog gezicht?? smeer me wel in
en heb een licht bruin streepje boven mijn lip is niet weg te krijgen....... "
irma


Dat heb ik wel meer nu, een droger gezicht. Ik moet elke dag smeren met cremekes! 
53 antwoorden en 45842093x bekeken
love my girl! - schreef op 02-04 om 17:30
2 a 3 weken terug kreeg ik ineens allemaal striemen op me onderrug, kont en borsten. maar op me buik geen stretchmark te bekennen hihi. Ik smeerde mezelf vanaf het 2e trimester goed in met olie (2maal daags).. misschien heeft dat geholpen. maar nooit aan gedacht om de rest ook in te smeren met olie. Ach het hoort er maar bij zal ik maar zeggen
Anoniem (Gast) - schreef op 07-04 om 20:49
Hey,
Ik had met 2.5 maand m'n eerste striemen al te pakken. Ik snap zelf niet waarom want was toen nog helemaal niet aangekomen. Ondertussen 33 weken en de striemen blijven er langzaam maar zeker bijspringen. Hier dus een zebra
Sandra - schreef op 08-04 om 10:51
Hier nog geen striemen, bij mijn eerste zwangerschap heb ik ze ook niet gehad, ik hoop dat het me de komende paar weken ook nog bespaard blijft...
Kelly - schreef op 08-04 om 15:52
Hier gelukkig nog geen striemen, maar vind wel dat mijn buik wat minder egaal wordt, dus ben bang dat ik het niet tot 40 weken vol ga houden zo. Smeer wel elke ochtend na het douchen met de mama creme van Etos, dus hopen dat dat een beetje zijn werk doet.
Irma ik heb al de hele zwangerschap last van een ontzettend droog gezicht. Het zal er wel bijhoren denk ik, maar mooi is anders he!? Lang leve de goeie make up anders zou ik de hele dag met een hoofd vol rode vlekken rond lopen.
Mommy92 - schreef op 08-04 om 17:59
Hoi! Ik reageer nog eens, had email notificatie aanstaan dus ik blijf al n hele tijd reacties zien ;p. Ik had al eens eerder gereageerd toen ik nog zwanger was, striemen kwamen toen net op, de laatste week van de zw (38) werd het jammer genoeg erger! Probeer mezelf er niet gek mee te maken maar vind het wel heel jammer natuurlijk...
ik had trouwens ook heel veel last van droog huid aan t einde van de zw! Ik had op m'n gezicht echt rode schrale plekken, vond het echt vreselijk vooral met mn werk (ben visagiste dus t staat een beetje stom...) wat bij mij fantastisch hielp was de vitamine e serum van de bodyshop en de aloe vera creme (ook bodyshop). Nu na de zw is mn huid wel weer wat veranderd. de aloe creme gebruik ik nu niet meer dagelijks, de serum vind ik nog wel heerlijk!! xxx
KleineDeine - schreef op 11-04 om 10:44
ik ben nu 33weken en 4 dagen zwanger en heb mijn eerste striemen eergisteren ontdekt na het douchen. kreeg een branderig gevoel op mijn rug... enja de eerste striemen zijn er. tot nu toe nog geen op mijn buik. hopelijk zal dat zo blijven.
Anoniem (Gast) - schreef op 21-05 om 10:38
Het krijgen van striemen is ook erfelijk....

Niet iedereen kan deze krijgen... tenzij je veel bijgekomen bent op korte tijd!

Het best wat je kan doen is smeren smeren smeren, van dag 1 dat je zwanger bent!

ik ben nu 30 weken en smeer gemiddeld 2 keer per dag en ben voorlopig toch nog gespaard van stiemen!
RJ - schreef op 21-05 om 10:50
Ik smeer me ook een ongeluk, mijn borsten hebben al de nodige striemen, en heb gisteren toch ook beginnende striemen ontdekt in mn zij... Ik kan er niet heel blij van worden, maar kan er toch ook niets aan veranderen. En ik maar denken dat ik in mn zij genoeg vet en vel heb en het daar nou juist niet zou komen  Rest van de buik is gelukkig nog niet zo ver
Molly (Gast) - schreef op 21-05 om 12:28
Ik smeer ongeveer 1x per dag. Elke ochtend na het douchen.
Ben inmiddels ruim 36 weken zwanger, en nog steeds niks te zien dus ik hoop dat dat zo blijft! Maar je weet het maar nooit natuurlijk. Mooi is anders, maar de kleine zal het allemaal wel goed maken straks.
Mijn moeder heeft trouwens na 3 kids helemaal geen striemen dus hoop dat je gelijk hebt dat het ook erfelijk bepaald wordt .
Hier nu bijna 20 wk zwanger van 2e...tot nog toe..afkloppen.. niets te zien
,maar wat nog niet is kan nog komen...en heb het er wel voor over als het zo zou zijn!!
lin - schreef op 21-05 om 19:33
Ik ben sinds me 1ste zwangerschap ook net een zebra. Verschrikkelijk vind ik het!!! Maar ja je doet er niks aan helaas...
Ze zitten voornamelijk in me zij, op me borsten en op me benen.
Didi (Gast) - schreef op 27-05 om 05:38
Ik ben 32 + 4 weken zwanger.
Tot nu toe geen striemen te zien op mijn buik.
Wel ontdekte ik sinds vorige week bij mijn navel waar mijn navelpiercing zat een kleine striem.
En de bekende striemen op mijn borsten, rond week 24. Ik smeerde voor mijn zwangerschap al in crème. En nu doe ik dat nog steeds elke ochtend en avond na het douchen. Ik hoop dat het zo blijft, maar wat er nog niet is kan nog komen. Maar het is allemaal gelukkig voor een mooie doel.
Hatsjoo - schreef op 27-12 om 16:56
Eerste zwangerschap geen, wel bevallen op 38w. Nu 37w4d en ook nog geen enkele striem te merken...dus we zien wel
Dorien - schreef op 29-12 om 20:12
Eerste striem op 27 weken. Betekent dit nu dat ik er veel ga hebben of kan het op mijn borst beperkt blijven?
Linda - schreef op 14-01 om 18:45
Ik al die tijd niets en daar was ik zo blij mee! Nu met 39 weken zitten er opeens 2, helemaal onderaan m'n buik! Kan het zelf niet eens zien met die dikke buik, zag het op de laatste buikfoto die m'n vriend maakte! 
Die laatste loodjes, potverdorie!
Kathy (Gast) - schreef op 11-12 om 22:52
Hoi mama's en toekomstige mama's,
Ik heb bij mijn zwangerschap van dag 1 gesmeerd met speciale crème. Ik was 11 kilo bijgekomen, maar alles mooi naar voren gedragen. Week 39 voelde ik hoe mijn huid het niet meer aankon en scheurde. jeuken, jeuken. Mijn huid was na de bevalling zeer slap , pijnlijk en lelijk. Veel crèmes geprobeerd, maar dan rituals mama ontdekt. De jeuk verminderde en na enkele weken zag ik al resultaat . Mijn buik staat nu terug strakker. De lijnen gaan niet weg, maar het is aanvaardbaar. Ik ben nu terug zwanger en hoop gewoon dat dat de striemen niet opnieuw springen. Er is jammer genoeg niets aan te doen als het moet gebeuren.
Zwanger van de eerste (Gast) - schreef op 12-12 om 13:04
Ik ben nu 34 weken zwanger, en nog geen enkele striae te bekennen. Ik smeer me altijd in na het douchen. En soms savonds op de bank. Of het smeren echt helpt..I don't know. Maar ben wel blij dat ze nog niet te bekennen zijn!  
Kan altijd nog komen in de laatste weekjes natuurlijk. Na het douchen gebruik ik bodycreme van Rituals of Dove. Savonds op de bank smeer ik me dan in met Vaseline Intensive care.
Lyanne (Gast) - schreef op 05-04 om 15:15
Zijn er mensen die in hun groeispurt striemen hebben opgelopen (op heupen, rug,...) en die daar gedurende hun zwangerschap van bespaard zijn gebleven?
Ik heb op 12-13 jarige leeftijd striemen gekregen op m'n rug door een groeispurt. Ben nochtans slechts 1,67 m groot, maar m'n huid was blijkbaar niet elastisch genoeg. Ben ook nooit zwaarlijvig geweest ofzo, dus aan een te grote gewichtstoename is het niet toe te schrijven.
Ondertussen ben ik 31 jaar en vind het wel stilaan tijd voor een kindje. Vandaar mijn vraag. Hebben mensen uit ervaring ondervonden dat ze na hun dertigste minder vatbaar zijn voor striemen?
Qua preventie ben ik vooral zinnens te hydrateren van binnenuit en veel meer water te drinken. Ik ben zo een van die mensen die zelden dorst heeft en zonder problemen genoeg heb aan 1 glas per dag. Uiteraard veel te weinig. En ergens vraag ik me af of ik daar niet een deel van m'n vroegere striemen aan te danken heb. Een verdroogd blad van een plantje knakt ook makkelijker, niet?
Wat betreft de leuze dat je naar je moeder moet kijken om te weten of je striae zal krijgen, kan ik alleen maar zeggen dat deze helaas niet klopt. Mijn mama heeft na 3 kinderen geen enkel streepje. Ik heb er nu al, en moet  nog aan kindjes beginnen....
Mariska Snijders - schreef op 10-04 om 15:44
Ik heb er hellemaal geen een wat ik wel had verwacht want Ben van maat 36 naar 44. Maar licht echt aan je huid type mijn vriendinnen zijn jarloers haha
Orchidea - schreef op 29-05 om 16:55
Vanaf het einde van het eerste trimester, begin tweede kon ik er ook niet meer onderuit komen. Ik zit van mijn buik tot aan mijn onderrug onder de welbekende striemen. Ik heb regelmatig gesmeerd met mama-olie van de kv en met de mama balsem van de Etos, helaas ben ik niet zo elastisch dus kon ik er ook niet aan ontkomen. Ik weet dat het er bij hoort maar heb voor aankomende vakantie toch een mama badpak idee gekocht i.p.v. een bikini! 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'striemen- stretch marks' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan