Te laag geboortegewicht - Zwangerschapsforum

mama2 - schreef op 27-10 om 18:43
Hallo, ik ben nu 32 weken zwanger. Heb net te horen gekregen dat onze meid te weinig weegt. 1kg en 85 gram,....
Nu spraken ze al dat ze haar willen laten komen op 37 weken... maar het dat heb ik niet zo graag omdat er dan een grote kans op bestaat dat ze in de couveuse moet. En dat vind ik zo erg. Het rare is wel dat onze gynecoloog geen rust voorschrijft. Ik moet wel iedere week 2 maal op controle. Heeft er nog iemand ervaring mee?
10 antwoorden en 31034414x bekeken
floydi - schreef op 27-10 om 19:31
Hi mama2 wat vervelend zeg. Wat is de reden dat ze de kleine al met 37 weken willen halen? Ik zou denken lekker laten zitten in de hoop dat de kleine wat meer aankomt Maarja ik ben geen dokter. Spannend allemaal 
floydi - schreef op 27-10 om 20:11
Was dit de eerste meting? Zou zelf heel benieuwd zijn naar de groei over 2 weken dan pas kun je conclusies trekken denk ik. 
Najat (Gast) - schreef op 27-10 om 20:24
Mijn zus is vorig jaar bevallen van en dochtertje ook omdat ze niet bij kwam en zij is nu bijna 1jaar en ziet er Nieks aan echt en popemieke 
mama2 - schreef op 27-10 om 22:28
En heeft zij in de couveuse moeten liggen? Hoeveel woog zij met de geboorte
deb95 - schreef op 01-11 om 20:31
Hoi meid,
Wat naar is zo’n bericht altijd he! Ik ben inmiddels moeder van een prachtige zoon van bijna 4 maanden. Met 32 weken zwangerschap leek hij ook enorm achter te lopen en kreeg ik om de dag een CTG en eens in de week een doppler echo.  Uiteindelijk kunnen rekken tot bijna 39 weken en viel uiteindelijk mee. Een klein manneje dat wel: 2460 gram en 44 cm. Maar hij haalde het binnen no-time in. Hield zich perfect op temperatuur en viel weinig af. Na 3 dagen waren we alweer thuis en nu met 4 maanden zie je er niks meer van. Onze man is nu al 63 cm en 6060 gram! Maak je dus niet al te druk! Soms valt het nog mee als ze geboren worden en het zijn vaak vechters die juist in het begin heel snel groeien om de tekorten aan te vullen. 

Heel veel succes deze laatste weken! 
AdelienB - schreef op 03-11 om 22:01
Hallootjes! Even mezelf voorstellen  hier ook zwanger van eerste kindje, momenteel 37 weken van een meisje.
Ik herken een paar punten van jouw verhaal. Hier steeds, bij elke groei-echo te horen gekregen dat ze een paar weekjes achter liep qua gewicht en grootte.
Op de echo van 36 weken was deze achterstand ineens te groot.... Haar hoofdje kwam overeen met 35 weken maar haar buikje en beentje liepen 4 weekjes achter. Ik moest direct aan de monitor gaan hangen, afspraken gemaakt voor elke week 2 x monitor plus elke week een echo totdat zij geboren wordt. En liefst alles rekken tot 41 weken, zodat ze genoeg tijd had om aan te komen. En voor de rest platte rust voorgeschreven gekregen.
Ikzelf was er toen niet zo goed van. Alles gebeurde ineens zo snel en ik voelde me daardoor zo slecht.... Ik heb altijd een klein buikje gehad, ik ben amper bijgekomen, maar nooit gedacht dat de baby het "slecht" deed
Nu na een volle week, drie monitors en groei-echo later, zit ons meisje goed met haar grootte en gewicht Ze weegt nu op 37 weken een geschatte 2400 gram. Nog steeds te weinig, maar ze heeft genoeg tijd om bij te komen. Haar geboortegewicht schatten ze op 3 kg.
Ik gebruik het woord "schatten" want dat is het eigenlijk wel! Ze kunnen steeds er naast zitten. Mij lijkt het straf dat ze op een week 400 gram is bijgekomen door enkel en alleen platte rust... 
Ik zou je niet teveel vastpinnen op geschatte geboortegewicht. Goed rusten helpt zeker al, hier kreeg ik ook de tip om steeds na het eten, een uurtje op mijn linkerzij te gaan liggen zodat er een goed doorstroming is van de navelstreng. 
Ik vind het ook wat gek dat ze jouw baby willen halen op 37 weken? Zijn er misschien andere redenen? Misschien wat meer uitleg vragen eer ze zomaar je inleiden. Hier moet ze juist de 40 weken halen, liefst zelfs over tijd gaan. 
Ons meisje werd ook geschat op 1kg toen ze 32 weken was, en daar is toen niets gezegd geweest. 
Veel succes alleszins en geniet van je zwangerschap! 
Hartje - schreef op 11-11 om 19:13
Oei meid nu ben je echt in de trein gestapt zonder er weer uit te mogen lijkt 't! Heftig! Gelukkig ben je wel in goede handen, maar inderdaad wil je het liefst bij je kindje zijn.. Lastig zeg! Ik wens je veel sterkte en een goede afloop! 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Te laag geboortegewicht' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook


Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan