Wat als je het niet rustig aan kunt doen? - Zwangerschapsforum

Hartje - schreef op 08-12 om 12:07
Je hebt kans op blijvend last van je bekken. Wat tips:
Hond tijdelijk uitbesteden. Boodschappen online en laten bezorgen. Autoritjes beperken en mensen bij jou uitnodigen ipv daarheen gaan. 
Je wilt ook niet dat je kindje voor de 36 weken wordt geboren, het is er nog niet klaar voor. 
Maar jij bent er zelf bij. Succes in deze lastige ongewenste situatie! 
15 antwoorden en 30468859x bekeken
Maartje - schreef op 10-12 om 17:52
Ik weet niet wat de gevolgen kunnen zijn, maar lijkt me als je wordt aangeraden om echt rustiger aan moet doen dat ze dat niet voor niets zeggen. Ik snap dat dat moeilijk is nu, maar naar je lichaam luisteren is ook belangrijk. Misschien dat mensen in je omgeving kunnen helpen?
Anoniem (Gast) - schreef op 10-12 om 18:44
Kan je niet kijken voor tijdelijk hulp in de huishouding ? Je hebt kans dat het evt zelfs via een thuiszorg instelling kan omdat jullie het nu beiden niet kunnen. Zou even de gemeente bellen daar over. En anders zelf bijv. Via een oproep op Facebook of marktplaats hulp zoeken tot de bevalling daarna heh je toch kraamzorg  
Voor de hond evt buren vragen of uitlaat service.
En boodschappen en kerst kadoos zoveel mogelijk online bestellen! 
Sterkte met deze pittige weken
anoniem22 - schreef op 10-12 om 19:37
Jeetje wat lastig inderdaad familie vrienden vragen? Elke hulp is welkom natuurlijk. Tijdelijk hondenuitlaat service? Ik had ook enorm veel kast van me bekken om het half uur een half uur op je linker zij liggen met een zwangerschaps kussen onder je buik en tussen je benen door! Heel veel sterkte en succes aankomende tijd
Bibi92 - schreef op 10-12 om 19:59
Bedankt voor de tips! 
Vroeggeboorte wil ik absoluut vermijden, blijvende bekkeninstabiliteit ook! 
We gaan hier bekijken wie in onze omgeving eventueel kan helpen.. de naaste familie zit momenteel ook met heel wat gezondheidsproblemen (wet van Murphy!) 
Ik heb mijn man nu dit weekend al enorm moeten assisteren (helpen met aankleden, douchen, hem spuiten geven tegen bloedklonters, dingen brengen, eten maken, kleine wandelingen met de hond, kleine huishoudelijke taken, auto rijden,...) en ik voel het al enorm! Ik heb de ene harde buik na de andere en enorm veel bandenpijn. Dus we zullen wel naar andere oplossingen moeten zoeken want dit is niet te doen.


anoniem (Gast) - schreef op 11-12 om 16:35
Kan je niet in ziekteverlof gaan op t werk? Als je kan thuisblijven, neemt het alvast de werkstress weg, en krijg je meer tijd om alles thuis wat rustiger te doen. Ik denk dat iedere arts/gyn wel een ziektebriefje kan schrijven als je nu al zoveel last hebt van bekkeninstabiliteit en harde buiken. Het vermijdt ook de autoritten van en naar het werk.
Voor boodschappen, kerstinkopen enz.: online bestellen met levering aan huis.
Bibi92 - schreef op 13-12 om 19:14
In principe wel, maar volgende week is het mijn laatste week op het werk (laatste werkdag 21/12) dus ik probeer het nog vol te houden tot volgende week donderdag, dan verlies ik alvast geen zwangerschapsverlof na de bevalling en kan ik nog zo lang mogelijk bij mijn kindje blijven achteraf. 
De kerstinkopen hebben we inderdaad gewoon allemaal online gedaan. Zeker met het weer van de afgelopen dagen  En intussen kan ik carpoolen met een collega, hebben we een hondenuitlaat service gecontacteerd om grote wandelingen met de hond te doen, en vanaf volgende week zijn mijn ouders ook in verlof en gaan zij de grote boodschappen doen voor ons. We hebben dus wat extra hulp ingeschakeld en dat helpt ook al.
Het is vermoeiend en de laatste loodjes wegen sowieso het zwaarst, maar we komen er wel!  Maandag moet ik ook sowieso weer op controle bij de gynaecoloog en aan de monitor dus moest het te veel worden zullen ze het daar ook wel zien zeker?  
Hartje - schreef op 13-12 om 19:24
Wat goed bezig! Ik heb de afgelopen maanden geleerd als je niet goed voor jezelf kunt zorgen, kun je ook niet voor een ander zorgen. Af en toe moet ik mezelf daar weer even aan herinneren en dat is echt niet egoïstisch! 
Wat verwacht je dat ze daar gaan zien dan op de monitor? 
Bibi92 - schreef op 15-12 om 12:08
Ik denk dan aan te veel harde buiken ofzo? Of dat mijn kindje stress ervaart doordat ik te veel doe? 

Als de monitor goed is dan hoef ik me geen zorgen meer te maken! Wat natuurlijk niet wil zeggen dat ik er dan terug volop kan invliegen. Dan ben ik inmiddeld 36 weken dus rustig aan doen is sowieso een must nu 
Hartje - schreef op 15-12 om 13:19
Volgens mij zien ze alleen echte weeen op de monitor dacht ik, maar ik heb er alleen met weeen aan gelegen. Wat vooral belangrijk is, is dat jij gewoon zelf luistert naar de signalen. Daar heb je geen verloskundige voor nodig! Mijn verloskundige gaf vorige zwangerschap aan dat je een veel fijnere zwangerschap hebt als je gewoon naar je lichaam probeert te luisteren. Ik ga 1x per dag over m'n grens denk ik, dat kan. De rest van de dag verdeel ik, ik wil niet de rest van m'n zwangerschap niks kunnen. Maar het blijft lastig invullen voor een ander en daarom moet je naar je lichaam luisteren succes met de laatste loodjes alweer! 
Anoniem (Gast) - schreef op 20-12 om 02:57
Hier net de 3e zwangerschap achter de rug. Had 2 kinderen onder de 3 rondrennen hier. Sowieso 3x in korte tijd zwanger is zwaar voor je lijf dus best wat klachten. Hele dag door harde buiken. Beide kinderen  nog veel zorg nodig (bukken, tillen, verschonen, aankleden, etc.) en de oudste slaapt niet meer overdag. Vk zegt: "advies is rust nemen, maar dat gaat je gewoon niet lukken.' Wat ik wel deed is zo veel mogelijk verlichten van fysieke last: kinderen veel zelf laten doen, moeder helpt met schoonmaken, man doet boodschappen. Ben bevallen met 39 weken en vond het vanaf 35 weken echt zwaar. Vooral die harde buiken. Maar dat kan geen kwaad zei de vk. Wel vervelend en vermoeiend voor jou maar niet erg voor de baby. Kijk wat je kunt verlichten en leg het eens voor aan je vk. Soms is rust een advies maar soms ook écht nodig. 
Bibi92 - schreef op 28-12 om 20:21
Hi,
Hier nog even een update. Vorige week moest ik meteen van de gynae op moederschapsrust omdat de baby niet goed genoeg gegroeid was. Ik dacht meteen "shit, dit gebeurd dus als je niet genoeg rust..."
Donderdag voelde ik me plots heel slecht. Wilde enkel nog slapen en kreeg een heel ongemakkelijk gevoel. Mijn man is met me naar de spoed gereden en daar hadden ze een vermoeden van pre-eclampsie. Ik moest dan 24u urine verzamelen. Zaterdag ochtend ben ik dat gaan inleveren en zaterdagavond moest ik dan meteen terugkomen want het was effectief pre-eclampsie. 
Nu zondag 24/12 met Kerstavond is ons zoontje geboren. 3 weken te vroeg maar verder wel perfect gezond! :-)
Het lage gewicht dat de gynaecoloog geschat had op maandag bleek met de geboorte toch 500gr hoger te liggen gelukkig.
De pre-eclampsie heeft wel niks te maken met het feit of ik me wel of niet rustig heb gehouden. Dat had zich sowieso ontwikkeld. Misschien is het wel sneller doorgekomen door de voorbije drukke weken. Maar door de bevalling zijn alle symptomen gelukkig weg zodat ik weer alle energie heb om te zorgen voor men zoontje. :-) 
anoniem22 - schreef op 28-12 om 21:19
Awh fijn om te horen dat alles goed gekomen is! EN gefeliciteerd met met je kerst wondertje hihi! Lekker genieten nu met zijn alle

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Wat als je het niet rustig aan kunt doen?' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook


Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan