Help. Schoonzus in huis tijdens kraamtijd - Zwangerschapsforum

123456 (Gast) - schreef op 10-07 om 02:52
Hoi allemaal. 
Ik ben nu 38 weken zwanger en hebben al een zoontje van 3. Nu hebben we deze week te horen gekregen dat mijn schoonzus en haar man uit elkaar gaan. Ze zijn aan het wachten tot hun nieuwbouwhuis klaar is en hun oude huis is al verkocht. Ze wonen nu tijdelijk met hun dochter in hun caravan. 
Alleen omdat ze nu uit elkaar gaan en ze nergens anders woonruimte heeft en wij nog een kamer over hebben heeft mijn vriend gezegd dat ze hier mag komen. 
Ik zie er heel erg tegenop. Heb er echt gewoon stress van. Het komt er op neer dat zij en haar dochter hier komen wonen in mijn kraamtijd. Ik zit daar totaal niet op te wachten. Vooral voor ons zoontje niet. En ook voor onszelf. Zo’n kraamtijd is al heel heftig zonder dat je 2 extra mensen in huis hebt. Ik wil in mijn kraamtijd kunnen genieten van en met mijn gezin en zorgen dat iedereen zijn draai kan vinden. Ik kan daar niet nog 2 mensen bij gebruiken waaraan ik me toch aan moet passen. Vriendlief vind het ook niet ideaal maar die vind dat ie maar ja moet zeggen omdat ie vind dat ie het niet kan maken om nee te zeggen. Ben ik nou een heel erge trut als ik zeg dat ik dit niet wil? Ondanks dat ik ze wil helpen vind ik niet dat ik mijn kraamtijd maar op Mn tenen moet lopen. Het ziet er trouwens naar iit dat ze wel een aantal maanden hier moeten blijven. ????
6 antwoorden en 27530396x bekeken
Hato - schreef op 10-07 om 14:56
Hoi 123456  allereerst gefeliciteerd met je zwangerschap en veel succes met je bevalling. Ik persoonlijk zou mijn kraamtijd ook alleen met mijn man en kind willen meemaken. Ik heb ook een man die beschermend is naar zijn familie toe dus mocht ik in hetzelfde schuitje zijn als jou (hoogzwanger, 2de kind, schoonzus aan het scheiden) dan zou mijn man wss ook gezegd hebben dat ze bij ons kan logeren. Ik zou dat ook niet leuk vinden want je kraamtijd is niet altijd comfortabel in de zin van je bent net bevallen, je bent uitgeput, je hebt misschien een zware bevalling achter de rug, je moet nog wennen aan je baby, je hebt nog een andere kind in huis dat aandacht vraag, daarbovenop is je schoonzus en haar dochter er ook. Zij is op het punt om te scheiden en is hoogstwaarschijnlijk ook in een dip. Haar kind moet dan ook nog wennen aan een andere huis. Niet bepaald de situatie waar je op zit te wachten he ? Ik zou er niks van kunnen zeggen omdat ik de standpunt van mijn man wel weet en ik zou geen ruzie willen maken op het moment dat ik op punt sta te bevallen omwille van derde personen. Wel zou ik van hem verwachten dat hij het zodanig regelt met zijn zus dat ik geen stress of iets dergelijks moet meemaken en dat ik dan toch een aangename kraamtijd beleef. Dat is dan het minste wat hij kan doen. 
Ik weet dat iedereen zijn situatie anders is maar toch zou ik aanraden om je gevoelens op een goed manier duidelijk te maken zonder dat je hem de indruk geeft dat je niet wilt dat zijn zus bij jullie komt logeren. Er ruzie over maken zou ik ook onnodig vinden.. 

In ieder geval heel veel succes in deze tijd en mocht alles gaan zoals je het zelf gewenst had !!  
Tooby - schreef op 10-07 om 17:16
Ik heb eigenlijk twee meningen zowel voor als tegen het laten inwonen..
Tegen:
Natuurlijk kan je niet in andermans relaties kijken (dus als je dit leest, ik ga in mijn mening hier er vanuit dat er geen sprake is van lichamelijk geweld), maar wat ik niet begrijp is..als men zo lang bij elkaar is geweest, waarom kunnen ze dan niet samen blijven wonen totdat voor beide partijen een goed onderkomen is geregeld?
In elk huwelijk komen periodes voor van ruzie en zelfs haat, degenen die niet uit elkaar gaan wonen dan ook gewoon bij elkaar, leuk is anders mja..jezelf opdringen aan iemand die hoogzwanger is, zou ik nooit doen.
Voor:
Het is wel drukker natuurlijk, maar aan de andere kant kun je er ook veel gebruik van maken. Je kunt vaker rusten en alleen zijn of haar de meeste huishoudelijke klusjes laten doen (als dank ook). Het lijkt mij sowieso dat ze dit wel zal doen, maar toch. Ook heb je iemand in huis die ook moeder is, waar je misschien tegenaan kan praten als er iets is, al weet ik niet hoe jullie relatie is natuurlijk.
Ik zou me vooral niet teveel aanpassen, zij moeten zich aanpassen aan jullie.

Ik persoonlijk zou het niet kunnen laten om mijn mond open te trekken, maar als het echt zo is dat het al gaande is, al is beslist, dan is het voor de relaties misschien beter om wel te vertellen hoe je je voelt, maar het te accepteren, anders wordt het ook zo'n gespannen bedoeling in huis.

In ieder geval heel veel succes met je bevalling, de kraamtijd en met de extra mensen in huis!
Femke (Gast) - schreef op 05-09 om 19:55
Jeetje zeg! Ik zou er ook zo tegenop zien (en mijn man had waarschijnlijk hetzelfde gedaan)! Is er iemand anders in de familie met een kamertje vrij? Kunnen ze misschien vanaf de geboorte een week lang in de caravan slapen?
Het is jullie kraamweek en die maak je maar 1 keer mee. Blijf praten met je man en zoek samen naar een oplossing. Als je man weet dat je er echt zó erg tegenop ziet, verandert hij vast ook van mening. Heel veel succes!
proud_mommy - schreef op 06-09 om 11:15
Niet lullig bedoeld, maar ik ga van andermans probleem niet mijne maken. Dus ook niemand in huis halen als ik het niet wil. Hebben ze geen ouders? Die moeten hun kinderen opvangen. Ik ben er absoluut tegen dat er iemand bij mij komt wonen. Dan heb ik totaal geen privacy. 
Tooby - schreef op 06-09 om 11:48
Voor mijn bruiloft waren mijn schoonbroer en schoonzus er 3,5 dag, vreselijkkk
proud_mommy - schreef op 06-09 om 14:43
Ik zou het ook niet willen hoor. 1 dag blijven slapen vind ik oke maar dat is ook alles. Ik help graag een ander maar niet zo. Mij is voorgesteld dat mijn schoonmoeder bij mij gaat wonen, nou al schiet je me neer, echt niet dat ik dat zou doen. Dan woon ik liever weer bij mijn ouders in.

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Help. Schoonzus in huis tijdens kraamtijd' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan