Vagina schimmelinfectie, wie? - Zwangerschapsforum

Lizzy - schreef op 26-10 om 15:14
Ik gebruik daktarin gyno en is op paar dagen weg 
12 antwoorden en 26473276x bekeken
Dieneke - schreef op 26-10 om 16:15
Ik dacht ook een schimmelinfectie te hebben dus canisten ingebracht. 
Vervolgens werd ik een dag best wel beroerd. Twijfel griepje gewoon beetje raar gevoel. 
Op aandringen moeders en man de verloskundige gebeld. 
Die wilde toch echt een blaasontsteking uitsluiten gezien dit gevaar kan opleveren.  Buiten het grieperige gevoel had ik verder geen last van symptomen van een blaasontsteking. 
Bij de huisarts direct plasje ingeleverd. Antibiotica gekregen en plas is opgestuurd naar het ziekenhuis voor een lab onderzoek. 
Bleek streptokok bacterie in te zitten. Gevolg nu is dat ik zojuist met 36 weken een uitstrijkje heb gekregen. Deze word nu onderzocht in het ziekenhuis. Mocht er nog steeds een streptokok bacterie aanwezig zijn dan moet ik bevallen in het ziekenhuis en zal ik onder visie komen van een gynaecoloog en niet meer de verloskundige. Reden deze bacterie kan een gevaar vormen voor de kleine man tijdens de bevalling. 
Dus al met al vind ik dat ik mazzel heb dat er doortastend word opgetreden om nu in ieder geval al de scenario's voor te zijn. 
Ik zou dus zeggen laat urine testen in lab ziekenhuis. 
Anoniem (Gast) - schreef op 26-10 om 16:53
Lizzy dankjewel voor de tip!

Dieneke ten eerste wat een heftig verhaal, heel vervelend voor je.
Maar ik denk dat je me beetje onnodig laat schrikken, want ik heb verder nergens last van. Enkel een schimmelinfectie..heb geen last van grieperig gevoel of wat dan ook. Heb net de symptomen ervan opgezocht..
Denk dat het bij jou pure pech is geweest dat je dacht heb schimmelinfectie en uiteindelijk komt er zoiets. Ik heb nog 3 weken geleden mijn urine op kweek laten zetten bij de huisarts en daar is helemaal niks uit gekomen.
kruimel - schreef op 26-10 om 17:21
Ik krijg altijd van de huisarts een tablet (geen vaginale, gewoon voor orale inname) en dat werkt heel goed, beter dan Canasten! Durf alleen niet meer te zeggen wat de naam ervan is.. Ik heb bij mijn vorige 2 zwangerschappen continu last gehad van schimmelinfecties die met canasten niet overgingen, of maar heel eventjes. 

Ik werd overigens na mijn 2e bevalling ook enorm ziek van die (bleek later) streptokok bacterie, maar dat staat los van schimmelinfecties idd.. belangrijkste symptoom daarvan is idd je ziek voelen! 
Anoniem (Gast) - schreef op 26-10 om 18:41
Dankjewel Kruimel. Dan moet ik toch maar specifiek tegen de huisarts zeggen dat hij me iets moet voorschrijven. Zou het erg vinden als de kleine spruw krijgt bij de geboorte door de schimmelinfectie.
Beagle - schreef op 26-10 om 21:30
De huisarts kan sterkere tabletten voorschrijven dan die je bij drogist haalt. Bij mij hielpen ook alleen de sterkste pillen. Weet alleen niet of je die tijdens de zwangerschap mag.
Je hebt ook van die bruidtabletten die je dan kan oplossen en inspuiten onder de douche, soort was dat hielp ook nog weleens in begin stadium. Kan je bij de apotheek krijgen.
Merel - schreef op 28-10 om 07:16
Nee dank je! 
Samantha89 - schreef op 01-11 om 10:19
Ik heb tot 2x toe nu al een schimmel infectie gehad en bij de laatste ik heb canesten gekregen maar heb weer een afspraak bij de dokter omdat ik nog steeds vaginale afscheiding heb (meer dan normaal) dus ben eens benieuwd en als je ha het niet wil testen kun je het ook bij de vk mis aangeven en die kan je dan verwijzen na een gynacoloog. 
Linhoek - schreef op 30-04 om 23:23
Hallo,
Kan je die canesten gyno ook gewoon gebruiken als je de slijmprop al verloren bent?

Groetjes Linda
First. Time. Mum (Gast) - schreef op 05-05 om 17:53
He. Als je een uitstrijkje wilt dan moet je dat gewoon even met de vk bespreken als de ha deze niet wilt afnemen. Beter be safe than sorry toch..
Ik ben er zo achtergekomen dat ik een bacterie heb. Gbs. Verder nu geen probleem maar indien zich complicaties voordoen dan zal ik aan de antibiotica moeten om overdracht aan de baby te voorkomen. Vooralsnog geen sprake van gelukkig  Ben nu 36 weken trouwens
MamaAsh - schreef op 09-05 om 15:09
Bij vorige zwangerschap had ik er helaas veel last van. Canestan werkte voor geen meter. Onze verloskundige raadde probiotica tabletten voor (naam weet ik niet meer, zou je kunnen googlen) en dat werkte erg goed! Daarna geen last meer gehad! 
Anna (Gast) - schreef op 22-10 om 15:54
Gewoon de assistente bellen van de huisarts en vragen om een daktarin gyno dat is een eitje die je moet inbrengen. 

Die werken over het algemeen top!

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Vagina schimmelinfectie, wie?' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan