Moe en alleen - Zwangerschapsforum

Mama M. (Gast) - schreef op 12-02 om 09:58
Lieve Dames,
Om even een beeld te schetsen man mijn en ik hebben al 1 prachtig kindje de eerste zwangerschap was buiten 9 maanden ziek zijn geweldig! Iedere dag praten mijn man tegen mijn buik en hij hij was er echt voor mij. Hij hielp goed mee in het huishouden en hij werkte gewoon door. 
Nu ik 38 weken en 4 dagen in verwachting ben van ons tweede kindje is dit totaal anders. Hij zit in de ww en had beloof me veel te helpen omdat hij toch thuis zit. Inmiddels is hij al 2,5 maand thuis en heeft 1x het huis gepoetst en boodschappen haalt hij wel iedere dag. Verder doet hij helemaal niets alleen maar slapen en film kijken. 
Ik slaap al weken slecht maar nu heb ik al 2 nachten slecht geslapen van de voorweeën en buikpijn. Maar ipv dat ik lekker uit mag slapen slaapt hij tot 2 uur. Ik heb hem hier op aangesproken maar hij ziet geen reden om eerder op te staan. 
Ik voel me alleen en verdrietig en probeer zoveel met mijn kleine te doen maar ik ben kapot en kan echt niet meer ik ben zo moe en hij denkt alleen aan zichzelf. 
Ook toont hij geen interesse in mijn buik als ik zeg oh voel is hij beweegt of praat is tegen hem dan kijkt ie en draait ie zich weer om. En het huishouden een keertje de afwas doen ofzo hou maar. 
Sorry moest het even kwijt ik hou wel heel veel van hem en herken hem zo helemaal niet.
14 antwoorden en 2198813x bekeken
Hartje - schreef op 12-02 om 10:01
Ik denk dat je man zichzelf (evt met hulp) aan moet pakken. Ook al zit je id ww das geen vakantie! Dus gewoon een normaal levensritme aanhouden. Is hij depressief? Neerslachtig of hoe je het onder woorden wil brengen? 
Ik ben 'thuismoeder maar heb echt geen vakantie ofzo, gewoon ritme aanhouden en doorgaan. Slecht anders voor je denk ik! 
Mama vanJ - schreef op 12-02 om 10:02
Het is voor mij vrij herkenbaar... ik had ook zo’n man... wij zijn dan ook uit elkaar. Is je man niet depressief?
Mama M. (Gast) - schreef op 12-02 om 10:34
Ik heb verder niet het gevoel dat hij depressief is maar dat kan natuurlijk wel.
Ik heb het ook al met hem over ritme gehad en dan geeft hij aan dit meer te willen maar als ik hem probeer te stimuleren om is eerder naar bed te gaan blijft hij toch zitten en ga ik vaak maar alleen. 
Vind het zo erg omdat ik weet hoe hij kan zijn. 
Anoniem (Gast) - schreef op 12-02 om 11:04
Gewoon een luie vent niet overdrijven en denken dat iemand meteen psygisch niet in orde is hoor! Haha 
Mama vanJ - schreef op 12-02 om 16:38
Nou anoniem lekker kort door de bocht weer! Je kent diegene niet eens en dan om zo te redeneren? En mama heb je het ook al met hem besproken?
Hartje - schreef op 12-02 om 21:12
Nou ik vind 't iig ongezond onvolwassen gedrag! Dus of lui of iets mis. 
Mama vanJ - schreef op 12-02 om 21:49
Ja hartje daar heb je gelijk in! Hier was het totaal onvolwassen gedrag. Ik heb ongeveeer in hetzelfde schuitje gezeten maar dan nog een graadje erger... die ging zelfs janken als hij zijn zin niet kreeg...
Mama M. (Gast) - schreef op 13-02 om 02:21
Ja ik heb het meerdere malen met hem erover gehad het lijkt wel als ik moe ben hij iets meer moe moet zijn als ik pijn heb hij iets meer pijn moet hebben. 
Denk dat onze gesprekken ook niet echt helpen want dan vind hij dat hij het toch erger heeft.
Mama M. (Gast) - schreef op 13-02 om 02:24
Wat erg Mama van J. Snap niet dat er zulke mensen zijn. Zwanger zijn kan voor sommige zo fijn zijn maar voor sommige is het heel zwaar je verwacht dan toch dat het normaal is als een man je steunt in zover hij kan. Of het in ieder geval probeerd.
Anoniem (Gast) - schreef op 13-02 om 08:15
Je kan wel zeggen dat het kort door de bocht is maar dat zal ieder voor zich moeten bepalen. Ik ben geen anoniem die n beetje wil komen zeiken maar even serieus je hoeft niet persee ziek of zwakbegaafd te zijn hoor een gezond mens kan ooit ook lui zijn en in een werklozensleur terecht komen.. oke dat jou man ging huilen om bepaalde dingen dat zou ik idd niet meer gewoongedrag noemen ha ha ben maar blij dat je er vanaf bent dan! En ook voor jou laatste kindje is dat veel beter ze/hij verdiend veel meer liefde dan dat ze nu kreeg! 
Mama vanJ - schreef op 13-02 om 09:01
Mama, jouw verhaal klinkt echt zo erg bekend! Hier ook ik moe? Hij nog moeier. Ik pijn? Hij nog meer pijn. Ik heb er toen ook een punt achter gezet maar er speelde ook wel meer dan dat. Mijn ex loog ook en die kon ik niet meer vertrouwen. Maar misschien een harde vraag... wil je nog wel verder met hem? 
Falca - schreef op 13-02 om 17:56
Tjsa, kan best zijn dat je man lui is, maar dan zou je toch verwachten dat hij dat eerder in de relatie ook zou zijn. Is zijn gedrag nu sinds de ww anders of extremer als voor zijn ww? Sommige mensen kunnen in een dip (of erger) raken van werkloos worden. Wil niet zeggen dat je je er dan maar bij neer moet leggen. Dwing hem desnoods met de huisarts te gaan praten om uit te sluiten dat het geen lichamelijk of geestelijk probleem is. Als goodwil naar jouw toe om te laten zien dat hij er wel wat aan wil veranderen. Want lui of depressief er zal toch wat moeten veranderen. 
Betty - schreef op 13-02 om 20:16
gefeliciteerd met je zwangerschap. En respect voor jou mama M. 
Ik vind somber zijn ook niet kort door de bocht hoor in de ww. Je man doet niet wat hij leuk vind en krijgt geen waardering (tenminste niet zoals hij in een leuke baan krijgt). Het is heel makkelijk om te blijven zitten en in een verkeerd ritme te komen. 
Probeer hem in beweging te krijgen. Of dmv de huisarts en evt een praktijkondersteuner. 
Of ga samen een lijst maken van dingen die hij leuk vind om te doen om weer energie van te krijgen. 
Bijvoorbeeld: sporten, lezen, een wandeling maken, klussen of iets maken, zwemmen, studieclub of vrijwilligerswerk.
Dat leuke dingen doen heeft mij enorm geholpen bij een burn out en winterdip. Eerst dingen doen waar je energie van krijgt en als dat genoeg energie oplevert en je eenmaal in beweging bent, dan gaan de minder leuke dingen een stuk makkelijker. Bovendien zal een toekomstige baas altijd vragen hoe hij zn dagen doorkomt en dan kom je niet weg met slapen en op de bank hangen.
Veel sterkte en hou je taai! 
Mama M. (Gast) - schreef op 15-02 om 21:18
Lieve Dames!
Super bedankt voor jullie reacties!
Ik reageer wat later want ik heb een tijd weeën gehad maar helaas vals alarm.
Mama van J. Ja ik wil nog echt wel verder met hem want hij is het gewoon voor mij hij heeft ook zoveel goeie eigenschappen maar wel een logische vraag die ik mezelf ook gesteld heb. 
Falca ik heb het met hem besproken en hij zegt iedere keer een afspraak te maken maar dat doet hij dus niet nu heb ik voorgesteld om samen is in therapie te gaan want ik zal ook best dingen niet goed doen en dan kunnen we op die manier aan onze relatie werken. 
Betty nee voor de ww was hij zo helemaal niet daarom dat ik ook zo verschiet van zijn gedrag ineens. Super dankt voor de tips ik/we gaan eraan werken!

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Moe en alleen ' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan