Buik en hoofd groeien 5 weken uit elkaar - Zwangerschapsforum

HereWeGoAgain - schreef op 13-04 om 14:07
Hallo, ik ben bijna 35 weken zwanger en vrijdag bij de controle kon de gyn zien dat de groei van het buikje op P10 zit (ong 2 weken achter op schema) en het hoofdje zit op P96 (3 weken voor op schema) dat maakt een gat van 5 weken hij zei er niet echt iets van maar ik vind dat precies zo een groot verschil in groei.

Zijn er nog waarbij bepaalde lichaamsdelen zo uit elkaar liepen op deze termijn? En hoe was het in de praktijk als de baby geboren was?
6 antwoorden en 24020282x bekeken
Anoniem (Gast) - schreef op 13-04 om 15:31
Hi dame wat vervelend zeg je zal gevaar zorgen maken. Ik vroeg me af hoe de dokter het hoofd goed kon meten rond 35 weken zwangerschap. Lijkt me dat het hoofdje al heel laag zit. Mijn dokter deed echt geen moeite rond die tijd omdat t toch niet accuraat te meten was. Maarja dokters ze zeggen allemaal maar wat hoop dat het meevalt allemaal en je kleintje gezond ter wereld komen over een aantal weken !
HereWeGoAgain - schreef op 13-04 om 16:12
@anoniem: ons kindje is nog maar net van stuit in de juiste positie gaan liggen en nog helemaal niks ingedaald. Is ook men tweede dus was ook niet raar dat het nog niet ingedaald was. Mijn dochtertje had ook een bovengemiddelde hoofdomtrek bij de bevalling(36cm) dus vroeg het hem om een idee te hebben. Ik ben al sinds 24 weken in opvolging ivm de groei van het kindje (maar dan specifiek voor het buikje en de doorbloeding van de navelstreng) alles was en is nog steeds goed. Maar het hoofdje groeit dus wel duidelijk veeel beter dan de rest. De vroedvrouw zei ook dat het voor stuitliggertjes niet abnormaal is om een iets groter hoofd te hebben. Maar nu vond ik het gat tussen de 2 toch wel erg oplopen. 
Mss dat het hoofd nu even wat stopt met groeien dat de buik wat kan inhalen. 
Anne - schreef op 13-04 om 16:25
Ik heb geen idee. Maar het klinkt niet alsof de gyn en verloskundige het zorgelijk vinden. Bij mij is het meer andersom: een dik buikje (p90) en iets kleiner hoofd (p20), was volgens verloskundige ook goed. Blijft lastig die groeiecho’s. 
HereWeGoAgain - schreef op 13-04 om 16:29
@Anne: ooh dat is dan ongeveer hetzelfde maar in de omgekeerde richting nee idd ze maakte zich geen zorgen. Ik maak me ook niet echt zorgen dat er iets mis zou zijn maar ik beeld me het nu allemaal iets te onrealistisch in denk ik. Als je die cijfers hoort denk je echt: die baby gaat eruit komen met een minilichaam en een mega groot hoofd  Maar in praktijk is het verschil waarschijnlijk niet eens zo zichtbaar. 
An1990 (Gast) - schreef op 13-04 om 20:36
Hey,

Bij ons was het exact hetzelfde: hoofdje zat 3 weken voor en buik 2 weken achter. 
Bij geboorte bleek dit inderdaad zo te zijn, onze dochter haar hoofdje is groot. Maar dit was bij de kindjes van mijn zus ook! 
Ondertussen is onze dochter 11,5 maand en nog steeds is haar hoofd iets groter tov rest van haar lichaam maar het verschil verdwijnt wel stilletjes aan. 
En haar grote hoofd heeft voor de rest wel geen gevolgen (er is niets mis met haar hoor, perfect gezond hoor). 
Bij de kindjes van mijn zus (al wat ouder) is het hoofd ondertussen in proportie met het lichaam dus zeker geen zorgen maken ????groetjes, An 

PS: je moet je er ook niets raar bij voorstellen he. Je ziet dat het hoofdje wel groot lijkt maar t is niet zo dat mensen denken van 'dat kind ziet er raar uit' hahaha 
HereWeGoAgain - schreef op 13-04 om 21:16
@An1990: hahahaha pfioew!!! Stelt me echt helemaal gerust! Het was daar waar ik me wat zorgen om maakte  mijn dochter is 14 maanden nu en ze heeft nog altijd in omtrek een iets groter hoofd maar ik vind zelf dat je het totaaaal niet ziet tot je gaat meten, 
Ik moet me dus niet verwachten aan een kleine Aliën baby haha 

Hoe groot en zwaar was je kindje bij de geboorte? 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Buik en hoofd groeien 5 weken uit elkaar' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan