Inleiding - Zwangerschapsforum

Lizzy - schreef op 19-05 om 20:17
Ik vroeg mij af of er mama’s zijn die een gewone bevalling en een inleiding hebben meegemaakt? 
Ik zou graag bevallen zonder epidurale maar misschien ga ik ingeleid worden. Ik heb al vernomen dat de weeën dan veel heviger/pijnlijker zijn. 
Graag hoor ik dan ook jullie ervaringen hierover.  
7 antwoorden en 23601283x bekeken
lm - schreef op 19-05 om 20:21
Ik lees graag mee ik ben ook benieuwd naar hoe een inleiding vs een natuurlijk opkomende bevalling is. 
Mirell - schreef op 22-05 om 19:06
Ik lees ook heel graag mee, hier word ik zelf waarschijnlijk ook over ongeveer 4 weken ingeleid! 
Suuske - schreef op 22-05 om 21:32
Mijn eerste bevalling ben ik ingeleid, bij de tweede begon het spontaan, maar beide zijn een keizersnede geworden, dus ik heb geen ervaring met een compleet natuurlijke bevalling. 
Toen bij de tweede de bevalling wél uit zichzelf begon weet ik nog dat ik dacht "okee, dít zijn dus echte weeën" Ik heb altijd het gevoel gehad dat bij mijn inleiding alle weeën kunstmatig zijn geweest, dat mijn lichaam het op geen enkel moment zelf overnam (de weeën stopten ook toen de weeenopwekkers uit werden gezet voor de keizersnede), dus ik heb die ervaring niet dat het bij een inleiding pijnlijker was. Ik heb bij beide bevallingen een ruggenprik (epidurale) gekregen voor de keizersnede, maar ik was bij beide er anders ook aan toe omdat ik gewoon heel moe was en nog wel ff leek te moeten. Wat wel met een inleiding is waardoor het vaak als pijnlijker wordt ervaren: je bent vanaf wee 1 in het ziekenhuis aan een monitor dus je ziet de weeën aankomen. Als het spontaan begint, kun je de eerste paar cm iig nog zoveel mogelijk afleiding proberen te zoeken. 

Bij veel vrouwen is inleiding net dat zetje dat het lichaam nodig had om het verder zelf te doen, mijn ervaring is dus vaker uitzondering dan regel  Maar aangezien er verder nog niemand gereageerd had met een ervaring, wilde ik die van mij toch even delen 
Tip voor bij inleiding: vaak mag je gewoon uit bed en bewegen, doe dat zoveel mogelijk! Ook douchen bv is vaak gewoon mogelijk! 
En pin je niet vast op wel of geen pijnstilling! Soms is het beter  (om even bij te komen of te ontspannen bv) om wel pijnstilling te krijgen, so be it!
Lizzy - schreef op 22-05 om 22:34
@Suuske, bedankt voor je ervaring te delen!
Ik ga me niet vastpinnen op geen epidurale. Als het niet meer lukt ga ik het gewoon vragen. 
Mirell - schreef op 23-05 om 15:05
Suuske fijn dat je toch je verhaal hier even deelt hopelijk zijn er nog meer vrouwen die wat kunnen vertellen! Vind het toch wel spannend worden!
*Lotus* - schreef op 23-05 om 15:30
Hier twee spontane bevallingen meegemaakt en twee met inleiding.
De twee gewone bevallingen gingen als volgt. eerst begonnen de weeen waarna ik naar het ziekenhuis ging daar op de verloskamers met weeen bij de eerst heeft t geduurt van de middag tot de volgende middag dus ongeveer 12 uur totaal.. bij de 2e van savonds 23 uur tot smorgens  6 uur. ik vond het heel heftig en de pijn vond ik niet te harden.. 
destijds had ik ook geen bevallingsplan geschreven.
Bij de laatste 2 heb ik bij mijn zoontje alsvolgt de inleiding gehad. ik had nu wel een bevallings geschreven. Eerst tot 4 cm ontsluiting wachten tot de ruggenprik. en daarna werden de weeen door de verpleegkundige afgesteld binnen 9 uren was me zoontje daar. een verademing.
Bij mijn dochter (bevallingsplan geschreven)savonds de ballon geplaatst die viel er om 5 uur uit  3 cm ontsluiting smorgen dan kreeg de ruggenprik gelijk dus ik voelde niks van de ontsluiting heb gegeten en geslapen maar tegen de middag moesten de weeen wat sterker aan dus toen ging het wel heel snel rond 16:30 was me dochter daar. echt een wereld bevalling al zeg ik het zelf..
succes met je keuze
deb95 - schreef op 23-05 om 15:46
Ik ben nu zwanger van de tweede en hoop dit keer wel een natuurlijk verloop van de bevalling mee te maken. 
Bij mijn zoontje werd ik met 38+1 ingeleid door hoge bloeddruk. Het inleiden zelf duurde al eeuwen, aangezien ik nog helemaal geen ontsluiting had. Pas de derde dag konden mijn vliezen gebroken worden. Toen werd ook gelijk de weeenopwekkers aangesloten. Iets wat ik achteraf had moeten weigeren. Vlak nadat mijn vliezen waren gebroken, voelde ik namelijk al dat mijn lichaam zelf begon. Door de opwekkers kwam ik binnen 10 minuten in een helse weeenstorm terecht. Heb 5 uur lang geen seconde adempauze gehad. Was helemaal op en toen uiteindelijk toch een ruggenprik. Door de enorme pijn kon ik me ook niet meer ontspannen waardoor ik de ontsluiting tegenhield. Ik had pas 4 cm ontsluiting na 5 uur een weeenstorm (terwijl ik al begon met een ruime 2 cm). Na de ruggenprik kon ik heerlijk ontspannen, even soep eten en kletsen. Na een uur kreeg ik persdrang door de ruggenprik heen en bleek ik al volledige ontsluiting te hebben. Na 10 minuten persen was ons zoontje er. Voor mij was de ruggenprik dus echt een hemelse uitvinding en zou het iedereen met een inleiding aanraden. Natuurlijk is dit geheel persoonlijk. 

Ik hoop deze zwangerschap het normale verloop mee te maken en daardoor ook hopelijk niet in een weeenstorm te belanden. Dan zou ik ook graag zonder epidurale willen bevallen. Maar de tijd zal uitwijzen of dit mogelijk is. Voorlopig moet ik nog een tijd wachten ;-) Veel succes met de laatste loodjes! 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Inleiding' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan