3e zwangerschap véél lastiger - Zwangerschapsforum

Fien - schreef op 14-11 om 13:34
Dag dames,
Ik ben uitgerekend 1 januari. 
Heb al reeds 2 dochters, van 9 jaar en eentje net een jaar van sept. 
Ik ben zelfstandig trimster. Wat betzkend dat verlof niet zo evident is.. van mijn vorige zwangerschap had ik eigenlijk niet zoveel klachten. Had gepland te sluiten op 1 sept, 2 weken voor de geplande bevalling.  En ze is dan ook die morgen geboren. Ik heb dus tot mijn laatste dag kunnen werken.
Nu heb ik veel last van mijn bekken, honden tillen lukt ook niet denderent meer. Ik heb sedert gisteren ook veel steken, buik en schaamstreek.. morgen staat gelukkig een controle gepland bij de gyn. Nu had ik gehoopt te kunnen werken tot 15 dec, maar ik begin stillaan te vrezen dat ik die datum niet haal. 

Wat denken jullie? Moet ik realistisch zijn en vroeger stoppen, of zou een 3e zwangerschap gewoon lastiger zijn voor het lichaam? 

Benieuwd naar jullie ervaringen!
5 antwoorden en 21609268x bekeken
An2020 - schreef op 14-11 om 16:49
Hi Fien,
Ik denk dat het het belangrijkste is naar je eigen lichaam te luisteren. Rust nemen en eerder stoppen is misschien wel goed om te doen. Zodat je na je bevalling ook weer aan het werk kan zonder klachten. Nu te gek doen kan ook voor veel klachten na je bevalling zorgen. Succes met je keuze, liefs!
Emmy - schreef op 16-11 om 11:24
Het is natuurlijk niet voor niets dat er zwangerschapsverlof bestaat....
Fien - schreef op 16-11 om 22:40
Hallo!
Bedankt voor de reacties. Gelukkig zit de beeb nog goed. Ik maakte me dus onterecht zorgen. Ik zal het wel wat kalmer aan gaan doen en tijdig mn rust nemen ???? onze meid weegt 2kg300 en zit nog goed hoog dus de gyn ziet geen reden tot vroeggeboorte. 
An2020 - schreef op 16-11 om 23:00
Fijn om te horen! Toch goed om aan jezelf te denken ook.. 
Jokemieke (Gast) - schreef op 17-12 om 19:54
Dat het echt aan de 3e zwangerschap ligt, zou ik niet meteen zeggen. Ik had bij mijn 3e heel veel last. Echt steken, flauwvallen van de pijn, heupen die precies uit elkaar gingen scheuren (ja zo voelde het toen). Maar met mijn 4e zwangerschap voelt het allemaal weer heel gewoon en kan ik eigenlijk best nog heel veel. Buik zit niet in de weg en een kast in elkaar steken, waarom niet? Bij de 3e zwangerschap ben ik echt gestopt met werken, het moest gewoon. Nu werk ik gewoon door. 
Ik denk dat het best is dat je lichaam volgt. De ene zwangerschap is gewoon de andere niet en het zegt niets over jouw 'vermogen'. (Ik dacht ook dat mijn lichaam 'versleten' was hoor, nu weet ik beter.)
Neem misschien al wat minder afspraken aan. En hoor eens of er niet iemand graag vrijwillig wat wil komen helpen hier en daar?
(Ik weet niet of dat kan)
Maar vooral jezelf niet uitputten! Je zal zelf wel nog weten hoe die eerste dagen na de bevalling zijn, dus je kan je energie zeker gebruiken!
Veel succes 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp '3e zwangerschap véél lastiger' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook


Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan