Wat vinden jullie van - Zwangerschapsforum

Ikwordmama (Gast) - schreef op 11-10 om 21:33
Hallo!
Laatst was een nichtje bij mij het programma het geheim van eik aan het kijken en daarin kwam de meisjesnaam Rekel voor. Sinds ik het zag ben ik verliefd op die naam. Ik krijg een dochtertje (eerste kindje) en dit is echt zo'n naam die maar door m'n hoofd blijft spoken. 
Mijn man vind hem ook heel mooi. 
Wat vinden jullie van deze naam? Ik weet de betekenis is mss iets minder maar de naam word er niet minder op, vinden wij. 
Wat vinden jullie. Doen of niet doen? 
Alvast bedankt voor het reageren. Groetjes ikwordmama
42 antwoorden en 38835987x bekeken
Esra♡♥ - schreef op 11-10 om 21:36
Heel appart maar best leuk.in de oren.. k denk dan aan een meisje met bruine lange haren die erg ondeugend is en stout haha..maar superlief.  

Let wel op..niet iedereen zal de naam rekel snappen maar daar moet je je echt niks van aan trekken!!!
ii (Gast) - schreef op 11-10 om 21:37
Het is niet mijn smaak maar klinkt wel wat ondeugend  en spannend. 
Anoniem (Gast) - schreef op 11-10 om 22:25
Als het jou aanspreekt moet je je hart volgen! Ikzelf denk bij het horen vd naam aan Krekel.. Maar een krekeltje is een lief beestje dus ja.. Precies wat al eerder wordt gezegd niet iedereen zal het mooi vinden maar dat boeit niet, is jullie kindje toch. En het is zeker een hele unieke naam die ik waarschijnlijk nooit meer zal horen!
Anoniem (Gast) - schreef op 11-10 om 23:19
leuk! Lekker stoer en eigenwijs!
Hummel (Gast) - schreef op 12-10 om 09:24
Het is een naam waar je wel even aan moet wennen, maar niet verkeerd.
madelene - schreef op 12-10 om 13:49
Ik vind persoonlijk Rachel vele malen mooier
Op ze Nederlands uitgesproken 
Komt ook in de buurt van rekel.
Rekel doet mij denken aan krekel
Maar volg vooral jullie hart hier in 
Het wordt tenslotte jullie kindje
Groetjes Madelene
Ikwordmama (Gast) - schreef op 12-10 om 15:42
Bedankt voor jullie leuke reacties. We weten dat het niet iedereens smaak zou zijn. Normaal gesproken zijn we ook niet van de aparte namen. Namen die eerder op het lijstje stonden zijn; Sofia Marie Mare Benthe Femke Sjors. 
Zagen ook de naam Tove, ook apart en leuk alleen wie vonden dat zo veel kijken op Tover(en). Fijn dat jullie zeggen wat jullie van Rekel vinden. De naam staat nog steeds op een.
joke (Gast) - schreef op 12-10 om 16:08
Tjaa allereerste moet je het zelf natuurlijk leuk vinden en dat doe je. Maar je vraagt om een mening en ik vind t echt geen naam sorry. Doet mij ook teveel aan krekel en hekel denken. Vind het eerder een naam uit een kinderboek haha, Rekel de Krekel. Vind het geen mooie mensennaam. Al helemaal niet voor een meisje! Maar nogmaals, zolang jij t maar mooi vind toch, das het belangrijkste!
Linda - schreef op 12-10 om 16:36
Best leuk! En als het voorkomt in een populaire kinderserie duurt het vast niet lang voordat meer kinderen zo heten.
Nannie ❤ - schreef op 12-10 om 17:11
Zelf vind ik het leuk keer wat anders! Maar zou er wel rekening mee houden dat kinderen onder elkaar hard kunnen zijn en er bv krekel van maken... Maar als het voor jullie goed voelt, gewoon doen natuurlijk!
Irma 1987 - schreef op 12-10 om 20:33
Ga het balletje nog eens opgooien? 
Weten geslacht nog niet maar passende jongensnaam bij dean 

Manlief kwam ineens met de naam dex hoe vinden jullie het?

 ik kom er niet overuit vind sem ook leuk en een echte jongensnaam 

Nog suggesties we houden van korte namen
Anne-Marie - schreef op 14-10 om 09:52
Sem is erg leuk mijn zoontje heet ook zo.. ik zoek nu een meisjesnaam wat hierbij past haha
Irma 1987 - schreef op 12-10 om 20:37
Woops fout gepost sorry
Ikwordmama (Gast) - schreef op 12-10 om 21:42
Maakt niet uit hoor. Dex past goed bij Dean!
Beertje - schreef op 12-10 om 21:52
Rekel, doet mij op de een of andere manier aan revan denken.

Ik zelf doe namen op gevoel. Als jullie gevoel zegt ja dit is de naam die bij ons kindje past dan is dit jullie naam!

Wij hebben 3 kinderen en alle 3 hebben ze een naam op zich. Niet of nauwelijks voorkomend.


Dean en Dex. Zou dan wel met een 2 de naam gaan werken. Zodat er geen verwarring kan ontstaan met de post ect. Mijn man en dochter hebben dezelfde aanschrijf letter. Doordat ze verschillen in geslacht geeft het tot nu toe nog geen problemen.
ii (Gast) - schreef op 13-10 om 09:20
Tove doet mij een beetje aan tofu denken. Vind ik geen leuke associatie...
Anne-Sophie (Gast) - schreef op 13-10 om 15:22
Sorry, maar ik vind Rekel echt geen naam.
Doet mij denken aan het WOORD rekel.
Maar  doe wat jullie mooi vinden natuurlijk!!!
sunshine (Gast) - schreef op 13-10 om 23:14
Oei, heb even opgezocht op wikipedia wat rekel is.. : Rekel   kan verwijzen naar:

het mannetje van verschillende diersoorten; zie  Benamingen voor dieren

een ondeugende jongen

sunshine (Gast) - schreef op 13-10 om 23:18
Het is in ieder geval dus de benaming van mannelijke diersoorten.. Las ergens ook : ) Apenkop 2) Asmodee 3) Akelige jongen 4) Aap van een jongen 5) Batraaf 6) Beersem 7) Brandal 8) Brutale jongen 9) Bulhond 10) Blaag 11) Bengel 12) Belhamel 13) Baldadige jongen 14) Deugniet 15) Dier 16) Dat beest is een belhamel (crypt.) 17) Dier van een deugniet (crypt.) 18) Dorsende deugniet (crypt.) 19) Een bengel van een dier (crypt.) 20) Gal...    En in de encyclopedie las ik weer: 


rekel zelfst.naamw. scheldwoord deugniet mannetje van de hond, de vos, de wolf en de das Bron: WikiWoordenboek. SpellingCorrect gespeld: ' rekel ' komt voor in de Woordenlijst Nederlandse Taal van de Taalunie en in de spellingwoordenlijst van OpenTaal. Deze woorden beginnen met rekel: re...
sunshine (Gast) - schreef op 13-10 om 23:21
Vind het dus niet een mooie meisjesnaam als ik de definities zo lees,maar ja, is niet mijn kind haha verschil moet er zijn en als jullie het een mooie naam vinden zou ik me door niks laten tegenhouden! Gewoon doen hoor! 
Linda - schreef op 13-10 om 23:44
Goede aanvulling, Sunshine! Idd goed idee om een naam altijd even te googlen!
ii (Gast) - schreef op 14-10 om 09:24
Daarom schreef ik al: naam is ondeugend
Ikwordmama (Gast) - schreef op 14-10 om 16:11
Bedankt voor de eerlijke reacties allemaal. Heel fijn. Ja inderdaad de betekenis is niet echt top. Dat is eigenlijk ook de reden dat we nog steeds twijfelen. Zelf heb ik een ouderwetse naam waar je heel makkelijk op kan rijmen. Ben daar nooit mee gepest, wel mee geplaagd. Op rekel kan je geloof ik niet heel makkelijk rijmen en kinderen zullen de betekenis op jonge leeftijd niet weten. Dit zou dus pesten kunnen voorkomen. Maar toch willen we de kleine wel een naam geven waarmee je niet voor aap loopt. Bij een mannelijke vos of hond binden we dat dus ook niet erg. Er heten hoop meisjes puck (kabouter) en veel andere kinderen ook een woord als naam (Vos Raaf) dus dan zal ze niet de enige zijn. 
Apekop is natuurlijk niet echt een leuke benaming. En akelige en brutale jongen ook niet. Voorlopig staat rekel nog steeds op een. Maar ze word wel op de vier gevolg door de namen die ik eerder al noemde. Wij denken er nog even over na. In ieder geval al heel erg bedankt. Als er nieuws is laat ik het weer weten
irishsummer (Gast) - schreef op 14-10 om 16:47
@Anne-Marie

wat vind je van Sem & Lauren ?

Ik vond Sem ook een leuke naam maar wij hebben veel sem's in onze omgeving. 

Mijn zoon heet Noah en dochter  Lauren Sophie (Lauren)
Ben nu 15 weken zwanger van de derde :-)
lianne (Gast) - schreef op 14-10 om 17:00
Nou ik ken wel wat rijmwoorden op rekel hoor, hekel, pekel, stekel, klepel, krekel in ieder geval genoeg pestvariatie. En pesten gebeurt niet alleen op de basischool maar zelfs op de middelbare school zitten er popi jopi jongens en meiden die heel gemeen kunnen zijn. Ik vind het dan vooral ook zielug voor het kind. Vind het echt geen naam
 Ja Vos klinkt nog leuk en stoer. Ken een meisje dat bloem heet, zelfs dat klinkt lief.  maar rekel? En dan ook nog voor een meisje? Nee. Kan me ook niet voorstellen dat een meisje blij zou zijn met die naam. Zielig gewoon. Maar ik hou op met mijn geprekel, jullie moeten er mee leven, ik niet. 
Mellanie (Gast) - schreef op 14-10 om 17:02
Ik vind Rekel niet mooi. Ik vind het te hard klinken. Rachel vind ik wel een hele mooie naam (uitgesproken als Raagol)
lizette (Gast) - schreef op 14-10 om 18:18
Ik snap op zich wel dat het je aantrekt, het is 'anders dan anders'. Maar het probleem met 'anders dan anders' namen is vaak wel dat ze pestgevoelig zijn. Het zijn namen die opvallen, zeker als een kind er nog nooit van gehoord heeft. Dan is het in de ogen van een kind al gauw een 'rare naam' met alle gevolgen van dien. En bedenk ook dat je dochter haar hele leven met die naam loopt hé...Vind je het over 20 jaar nog steeds leuk? 
Maar ik wou ook ff zeggen; laat je niet teveel gelegen liggen aan de meningen van anderen. Bij elke naam zullen er mensen zijn die het niet mooi vinden. Smaken verschillen nu eenmaal, en dat is maar goed ook. Als jij Rekel te gek vind moet je dat gewoon doen!
ii (Gast) - schreef op 14-10 om 22:09
De betekenis is dan niet top,maar dat is die van Mason (metselaar) en Dean (decaan/deken) ook niet bepaald. Een beroep als voornaam spreekt mij minder aan dan iets ondeugends. Maar goed, iedereen zijn smaak en mening natuurlijk.
ii (Gast) - schreef op 14-10 om 22:16
Dat van de betekenis van Dean schrijft ik natuurlijk niet om Irma te pesten, die per ongeluk op dit draadje haar vraag stelde. Dus voel je niet gekwetst Irma. Het gaat mij om de vraag in hoeverre rekening te houden met de betekenis van een naam.

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Wat vinden jullie van ' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan