Ave - Zwangerschapsforum

Chantal (Gast) - schreef op 17-11 om 22:12
Weet iemand hoe je Ave uitspreekt? Spreek je dat uit als Eef?
39 antwoorden en 38507639x bekeken
sh (Gast) - schreef op 17-11 om 22:20
Kan allebei. Je kan het uitspreken als Avee naar het numer Ave Maria.. Maar ook op zn engels als Eef. Ligt eraan hoe je het zelf wilt. Ken bijv. Samantha's die je ook op zn NL kan uitspreken maar ook weer een paar die het als Sementha uitpspreken. Zo zijn er heeell veel namen die je anders kan uitspreken op basis van welke taal je maar wilt. Hangt van je eigen voorkeur af.
Emily (Gast) - schreef op 18-11 om 06:43
Als ik die naam zie denk ik Aavuh. Maar Aavee of Eef kan ook denk ik.
Chantal (Gast) - schreef op 18-11 om 09:08
oke dank jullie wel. Ik twijfel tussen Ave en Evi...
ii (Gast) - schreef op 18-11 om 10:39
Ik zou geen Ave doen. Dat is in alle westerse talen, dus ook Engels, bekend van Ave Maria, of Ave Caesar". De betekenis is "Hallo". Uitspraak is trouwens Avee (ook in alle westerse talen).
Chantsl (Gast) - schreef op 18-11 om 15:00
De uitspraak Avee vind ik niet leuk.Eef wel maar dan niet zo geschreven.
Vind Ave wel leuk....wat denken jullie dan van Eve?  Of zal dat dan uitgedprokeen worden als het beginnen van evening in het Engels..
masha (Gast) - schreef op 18-11 om 15:07
Ave kan net zo goed uitgesproken worden als Eef hoor. Mijn neefje heet Avery. Spreek je uit als Eeverie. En zn bijnaam is Ave (Eef) of Avy (Eefie). Ja je zal vast wel de eerste x op school moeten vertellen hoe je het uitspreekt maar als ze eenmaal weten hoe dan zie ik het probleem niet. Er zijn wel meer namen die de eerste keer uitspraak-uitleg nodig hebben haha. Ik vind het wel leuk om Eef als Ave te schrijven. Een x wat anders
Hummel (Gast) - schreef op 18-11 om 15:22
En ik denk dat mensen raar opkijken als je bij een naam als Ave. En dan ook nog eens niet de uitspraak Avee aanhouden?

Net alsof je niet weet hoe het hoort.
rich (Gast) - schreef op 18-11 om 15:26
Bij namen staat toch nergens geschreven hoe het "hoort" haha. Naarmijn mening hoort het zoals de mama het uitspreekt ongeacht schrijfwijze. Ik vind ave als eef superleuk en uniek!
Hummel (Gast) - schreef op 18-11 om 16:55
En toch waarschuw ik ervoor dat het op andere mensen een rare indruk maakt. Wat de vragensteller met dit advies doet, moet ze zelf weten.
bridget (Gast) - schreef op 18-11 om 17:07
Er zujn al zoveel Evi's. Ik vind Ave ook leuker geschreven. Wat maakt het uit wat een ander ervan zegt? Zolang jij weet hoe je het uitspreek is t goed tog? Leuk verzonnen trouwens
P (Gast) - schreef op 18-11 om 22:09
Vind het helemaal niets. Doe dan gewoon Eef of Ava.
madelene - schreef op 18-11 om 22:16
Het is totaal mijn smaak niet de naam eef
Maar als je dan toch wilt kiezen
Zou ik voor Eefje gaan . klinkt minder hard dan Eef . en wat vrouwrlijker Ave zou ik niet doen. Maar moet je natuurlijk helemaal zelf weten .
madelene - schreef op 18-11 om 22:18
Ik vind de naam Eef ook meer een afkorting voor de naam Evert . dus al gauw mannelijk
Daarom zou ik zeggen Eefje .
Voor een dochter.
ii (Gast) - schreef op 19-11 om 06:50
Of Aaf.
ii (Gast) - schreef op 19-11 om 09:24
En deze website omschrijft het als Iers of Gaelic (=Keltisch, dus Iers of Schots) of misschien uit het Latijn:

http://www.heiligen.net/namen/O/OONA~ABUNA.php

Sorry hoor, dat ik dacht dat het Brits was
ii (Gast) - schreef op 19-11 om 09:31
Sorry, bovenstaande reactie hoorde onder "Oona" thuis
bridge (Gast) - schreef op 19-11 om 13:00
Ik vind Ave ook leuk. Hou niet van namen die ik al vakerrr heb gehoord en de schrijfwijze Eef kennen er al. Ave vind ik leuker geschreven. Lekker modern en nieuw ook. En als je jong is kan je haar toch zoiezo Ave'je (Eefje) als koosnaampje. Heel veel kids krijgen namelijk "je achter hun naam als ze nog jong zijn. Klinkt als ze jong zijn idd lief en later als ze oud is klinkt is Ave weer lekker mysterieus. Prachtige naam hoor.
Hummel (Gast) - schreef op 19-11 om 13:10
Aan Ave kun je toch niet zien dat de ouders het willen laten uitspreken als Eef? De meeste mensen zullen Avee zeggen.

Ik lees hierboven wel dat Masha een neefje heeft die Avery heet (betekenis = vogelkooi), maar daaraan kun je zien dat het een Engels woord is. Bij Ave zie je dat niet.
masha (Gast) - schreef op 19-11 om 14:14
Nou zoals ik al zei zijn er meerdere namen waarbij je de eerste keer FF moet zeggen hoe je het uitspreekt, en daarbij denk ik dan aan school later. Maar doorgaans hoef je dat ook maar 1x te zeggen en dan weten ze het wel hoor.. En bij persoonlijk voorstellen geef je een hand en zeg je aangenaam, ik ben Ave. Ik zie daar geen probleem in. Bedankt voor het opzoeken van mijn neefjes naam, wist de betekenis niet. Maar waar ik het ook opzoek zie ik nog het vaakst staan dat het "Heerser vd Elfen" betekent. Ook wel "wise".. Zie nergens vogelkooi staan hoor. En heb meerdere Engelse en Nederlandse sites opgezocht
masha (Gast) - schreef op 19-11 om 14:17
O ja, van wikipedia tot zelfs HIER op de Brabbelssite zelf waar je ook de betekenis van namen kan vinden staan trouwens dat het Heerser vd elven betekent.
Hummel (Gast) - schreef op 19-11 om 21:27
masha ik kom nogal eens in Engeland. De grote kastelen daar hebben vaak een tuin met een groot vogelverblijf, vandaar dat ik dat weet. Als je de naam bij Google invoert en dan om afbeeldingen vraagt, krijg je ook hele mooie vogelverblijven. Vogel is Avis in het Latijn, daar is avery weer van afgeleid.

Elfenkoning is dan weer nieuw voor mij 
masha (Gast) - schreef op 20-11 om 08:06
Mooi dat je weleens in Engeland komt.
Chantal (Gast) - schreef op 22-11 om 21:05
bedankt allemaal voor jullie reacties. Ik wil mijn dochter vernoemen naar mijn moeder. Ze heette Evelina en werd ook wel Evi of Eef genoemd voor zover ik me kan herinneren. 
Ik wilde het toch net even iets anders en vandaar Ave. Als ik Ave zie staan dan lees ik het op zijn Engels (Eef). En vroeg mij af hoe andere dat zien. En idd  Masha na 1 keer vertellen weten de mensen het wel.????
ii (Gast) - schreef op 23-11 om 09:48
Ik denk dat het antwoord is dat sommige mensen dat zullen snappen, maar heel veel ook niet.
Chantal (Gast) - schreef op 23-11 om 10:47
hoe je de naam uitspreekt bedoel je? Ii
madelene - schreef op 23-11 om 10:52
Chantal Eveline vind ik heel mooi 
Noot eerder van gehoord. Heel mooi
En vrouwelijk.
Ik zou die naam gewoon gedaan hebben.
ii (Gast) - schreef op 23-11 om 11:42
Ik verwacht dat veel mensen niet zullen snappen dat je een Engelse uitspraak bedoelt, en Avee of Avuh zullen zeggen en jouw dochter haar hele leven bezig is met mensen te verbeteren. En dan zal ze ook reacties krijgen als: dan hadden jouw ouders maar een andere spelling moeten kiezen.

Overigens vind ik Eveline ook een hele mooie naam, zoals Madelene al schrijf. Romantisch. Misschien dat dit ook een goede optie is?
kaya (Gast) - schreef op 23-11 om 19:52
Vind de negativiteit hier over mogelijk verkeerd uitspreken wel overdreven hoor. En zijn idd wel meerdere namen die je op verschillende manieren kan uitspreken. Iedereen in haar omgeving zal de naam na 1x zeggen wel onthouden toch kom op man. En al moet je je naam eens uitleggen t is geen rekensom hoor hahaha. Ik vind Ave heel leuk! Veel leuker dan Eef of Evi ofzo! Ave ziet er veel stoerder en toch lief uit! Vind het heel leuk verzonnen Chantal! Gewoon lekker op je eigen gevoel afgaan hoor! 
kaya (Gast) - schreef op 23-11 om 19:56
En ja, als ik ergens Ave zag staan zou ik het ook op zn engels uitspreken. Er wordr hier gezegt dat veel mensen het niet zouden snappen?  Hahaha nogmaals het is geen algabra ofzo. T is maar een naam die niet eens moeilijk is ofzo. Een keertje uitleggen nou nou. Ik ken zoveel buitenlandse namen die pas moeilijk zijn. Reacties hier zijn echt overdreven. Hoop dat je lekker voor Ave kiest!

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Ave' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan