Vernoemen! - Zwangerschapsforum

Petra - schreef op 24-06 om 22:31
Hallo allemaal!

Ik ben in verwachting van ons tweede kindje (nu 21 weken) en we weten dat het een jongen gaat worden. Samen zijn we al bijna 2 jaar de trotse ouders van een meisje!

Nu zit ik al een tijdje te dubben over de naam. De roepnaam hebben we min of meer al maar we willen de tweede naam van het kindje vernoemen naar de opa's/overgroot opa's. Best wel lastig ben ik achter gekomen aangezien het niet veel voorkomende namen van dit moment zijn. Nu hoop ik dat jullie mij verder kunnen helpen en misschien een goed idee hebben...... Het lijkt ons leuk om van twee namen een soort combinatie te maken!

De namen van de opa's en overgroot opa's zijn:
Machiel Klaas, Joannes Marijnus (René), Leonardus Bernardus Franciscus, Bouko, Petrus Paulus (Peter), Wilhelm Friederich Carl


Onze dochter is trouwens met haar tweede naam vernoemt naar twee overgroot oma's die Isa en Anna in hun namen hadden staan en waar we Lisanna van gemaakt hebben.

Ik hoop dat iemand van jullie een leuk idee heeft of me een beetje op weg kan helpen! Ben benieuwd naar jullie reacties!

Groetjes,
Petra



6 antwoorden en 46018655x bekeken
evelien - schreef op 25-06 om 12:14
Pfoehh, je maakt het niet gemakkelijk :-)

Ik heb zitten puzzelen maar nog geen naam gevonden die er echt uit springt.
Anoniem (Gast) - schreef op 25-06 om 16:11
Ik vind Bouko, Carl en Machiel allemaal wel mooie tweede namen. Maar wil je ze allemaal erin verwerken (lijkt me lastig) of wil je er 1 kiezen uit de lijst? Want je moet kijken welke het beste bij de eerste naam past en of je ook geen gekke combinaties met de voorletters en achternaam krijgt bijv.
Petra - schreef op 25-06 om 17:14
@ Evelien: dank je wel voor het proberen, ik vindt het ook lastig.....
@ Anoniem: De eerste naam wordt Tijn of iets in die geest.....Machiel is helaas al door een andere familielid vergeven! Het liefste zou ik de namen erin verwerken met een paar letters of onderdeel ervan. Maar ben bang dat het er lastig gaat worden!

In ieder geval bedankt voor jullie inspanningen tot nu toe :-)
Nicole (Gast) - schreef op 25-06 om 19:02
Hoi Petra,
Ik zit even met je mee te puzzelen, maar is wel lastig ;-)!
Ik kom op: Auke, Merijn
Petra - schreef op 29-06 om 16:49
Dank jullie wel voor de reacties!

Ik ben zelf nu voorstander van Tijn Marijn, maar mijn partner vindt het op elkaar rijmen niet zo leuk!
Wat vinden jullie daarvan? Kan dat of is dat niks?

Groetjes,
Petra
Rinske - schreef op 06-10 om 07:05
Marijn is inderdaad mooi als eerste naam, kun je in het gebruik als roepnaam afkorten tot Tijn. Desnoods maak je er officieel Martijn van, maar Marijn is mooier... En als tweede naam vind ik -persoonlijk- Leonard of Bernard wel mooi. De gehele naam wordt toch alleen maar bij diploma-uitreikingen enzo genoemd joh. En als hij stout is: Marijn Leonard de Vries, hierkomen, nu!
In het dagelijks gebruik heet hij dan gewoon Tijn. Tijntje. Tijn de Vries. Of welke achternaam dan ook.
Leuk dat jullie ook vernoemen, dat wilde ik ook altijd al! En doen we dus ook
Succes! Groetjes Rinske

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Vernoemen!' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan