Bijna dezelfde naam? - Zwangerschapsforum

Bloempje (Gast) - schreef op 21-06 om 11:36
Wat vinden jullie?
We zijn voornemens onze zoon de naam Boas te geven. Alleen ons nichtje heet Bo. Vinden jullie dit teveel op elkaar lijken? Of moet dit prima kunnen? Zouden jullie dit bespreken?
9 antwoorden en 19222561x bekeken
Maureen - schreef op 21-06 om 14:58
Hallo Bloempje, 
Ik zou dit bespreken.. Ik zou dit zelf persoonlijk niet doen Mijn neefje heet Louis.. We hadden als meisjesnaam voor ons dochtertje (9jaar) de naam Ann-Louise maar veranderd naar Estelle

Succes. x
MamaAsh - schreef op 21-06 om 18:24
Persoonlijk vind ik het echt veel te veel lijken en daarom niet kunnen. 
Lou (Gast) - schreef op 21-06 om 19:46
Ik vind het niet té veel lijken, maar zou het toch niet doen. Vooral omdat Boas waarschijnlijk afgekort gaat worden naar Bo. Misschien Joas een idee? 
chantall88 - schreef op 21-06 om 20:53
Ik zou het absoluut doen. Als jullie die naam Mooi vinden voor je zoontje. Bo link ik echt aan een meid en boas echt aan een jongen! Het zijn twee verschillende kindjes dus snap niet zo goed waarom vervelend zou moeten zijn. 
Anoniem (Gast) - schreef op 21-06 om 22:03
Zou het niet doen... lijkt teveel op elkaar. 
Saartje - schreef op 22-06 om 13:52
Ik vind het zelf wel kunnen eigenlijk! Tis toch een jongensnaam en wel wat anders. Hebben jullie veel contact met elkaar? Als je elkaar niet zo vaak ziet zou ik het gewoon doen en als je elkaar wel vaak ziet even vragen, ligt er een beetje aan hoe jullie band is.
Flo - schreef op 22-06 om 14:35
Ik zou het zeker doen! Op zo’n manier blijft er dan toch geen naam meer over ...
MamaAsh - schreef op 23-06 om 14:06
Sorry maar ik ben het echt niet eens met Flo dr reactie. 
Ik ga ervan uit dat een nichtje of neefje van je broer / zus is. In de jaren tachtig was het gemiddelde aantal kinderen per gezin 2 (net als nu). Dus als we het ruim nemen heeft het gemiddelde stel per kant 6 neefjes / nichtjes. Dus 12 in totaal. 
Ik vind dat je met deze namen prima rekening kan houden. Per slot van rekening blijven er nog duizenden namen over waar je uit kan kiezen. 
Daarbij twijfel je zelf al of je het niet teveel vind  lijken en dat zegt denk ik ook al genoeg. 
Als je de naam toch wil doen, dan zou ik het overleggen (mits je zeker weet dat ze eerlijk durven te zeggen als ze het niet fijn vinden)

Sofie - schreef op 23-06 om 14:35
Ik zou dit niet doen. Boas gaat ook echt afgekort worden naar Bo..

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Bijna dezelfde naam?' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook


Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan