Meisjesnaam advies Juna/Yuna/Joena - Zwangerschapsforum

lady963 - schreef op 07-12 om 20:31
Dames, help! 
Wij hebben gekozen om ons toekomstige kindje Juna te noemen (uitspraak met de oe oftewel Joena). Op schrift vinden we Joena echt niet mooi alhoewel het wel de garantie geeft dat iedereen het goed uit zal spreken. We zouden eerder gaan voor schrijfwijze Juna. Youna is ook nog een optie maar ook minder mooi.
Zijn er mama's met dezelfde naam en wat is tot nu toe de ervaring? Ik hoop na 1x uitleg richting vrienden en familie dat de naam wel goed opgepakt zal worden. Uiteraard hou ik er rekening mee dat het anders zal zijn bij vreemden maar dat nemen we voor lief.
Ik hoor graag jullie mening. 
Lieve groetjes!
10 antwoorden en 16811275x bekeken
Veraaa - schreef op 07-12 om 21:34
Ohhh....lastig!
Ik ben juf en zie dus heel wat namen en schrijfwijzen langskomen. Ik vind het altijd rot voor een kind als ik de naam verkeerd uitspreek....vooral als me dat herhaaldelijk gebeurd. Dat is met name als de schrijfwijze zorgt dat je het ook anders kan uitspreken. 
Juna....zou ik uitspreken als juunaa... Of djoena (zoals bij June). Die schrijfwijze vind ik het minst handig.
Joena is dus het handigst maar ik snap ook dat die schrijfwijze jullie minder aanspreekt. Yoena zou dan ook nog kunnen.
Yuna vind ik de middenweg....niet helemaal handig voor de uitspraak... misschien wel wat sjieker geschreven dan Joena. 

Ik hou persoonlijk van simpele namen...en ik zou gerust voor Joena gaan....omdat ik van gewoon hou...omdat je een naam niet specialer hoeft te maken.

Heel veel succes bij het kiezen. Ik heb geen pasklaar antwoord, gewoon veel succes met de knoop doorhakken. 
Anoniem (Gast) - schreef op 07-12 om 21:52
Hier een mama van Juna. (juuna) . We dachten dat de uitspraak en schrijfwijze niet anders uitgelegd kon worden. Maar zelfs goede bekenden maken er nog steeds een potje van. Qua uitspraak: Joena / joena / loena / luuna.
Was hier erg verbaasd over. 
Als je geen twijfel over uitspraak wil zou ik voor Joena of Yuna gaan denk ik
Lou (Gast) - schreef op 07-12 om 22:54
Ik vind de schrijfwijze Joena niet mooi, en Youna/Yoena wat arabisch ogen (niks mis mee, maar misschien niet wat je zoekt).
Juna en Yuna het mooiste, met Juna voorop. Zou het zo laten en het één keer mondeling zeggen, dan komt het wel goed. Men schrijft ook Luca en Luna (meestal dan) en zegt vaak Loeka en Loena. 
Truus - schreef op 08-12 om 08:57
Joena vind ik ook niet mooi! Juna spreek ik automatisch uit als juunaa en Yuna spreek ik automatisch wél uit als Joena. Ik werk op een kdv en daar spreek je altijd eerst even de ouders en dat is op een school ook zo. Dus dat komt heus goed! Ik zou doen wat jij het mooist vindt! 

lady963 - schreef op 08-12 om 17:43
Bedankt voor de reacties. Ik ga mij eens beraden  :-) aanvullende reacties blijven welkom. Dank!
Morag - schreef op 09-12 om 16:24
Let op, Yuna is een Japanse naam en wordt uitgesproken als Juu-na, dus qua uitspraak zit je dan niet meer op wat je wil. Daarom zou ik gaan voor Joena (100% duidelijk) of, als jullie die spelling echt niet mooi vinden, Juna (met een grotere kans op meerdere uitspraken). Of wellicht een hele andere naam? Succes  
P. (Gast) - schreef op 09-12 om 23:34
Ik zou Juna uitspreken als Juuna, maar ik denk dat als je er eenmaal bij hebt gezegd dat je het uitspreekt als Joena mensen het wel snel oppikken.
Ik vind Juna wel de mooiste spelling. Daarna Joena. Met een Y vind ik niet zo mooi staan.

Mijn dochter heet Jolie, uitgesproken Zjolie (op zn Frans). Leek me niet zo ingewikkeld, maar mensen maken er alsnog van alles van. Djolie, Joolie, Shirley, Charlie... Dus nou ja, ik zou niet teveel rekening houden met anderen haha! 
Anoniem (Gast) - schreef op 12-12 om 12:10
Hahaha P. Ik Moet wel een beetje lachen hoor. Dat mensen twijfelen tussen Engelse / Nederlandse en Franse uitspraak snap ik. Maar dat ze er zo'n potje van maken dat ze op Shirley en Charlie uitkomen, haha dan zitten ze niet echt op te letten leuk Jolie op zn Frans!
anoniem (Gast) - schreef op 20-01 om 23:12
Grappig. Ik vond dit ook een moeilijke keuze (uberhaupt of wij het zelf als Juuna of Joena zouden willen uitspreken) en las toen dat meeste mensen Juna als Juuna zouden uitspreken en daar hebben we toen ook bewust voor gekozen. In praktijk merken we ook dat meeste mensen die haar nog niet kennen meteen Juuna zeggen, soms Joena en heeeel soms Djuna. Als ze haar kennen en het eenmaal weten is het sowieso geen big deal.
Iris (Gast) - schreef op 26-02 om 13:38
Onze dochter heet Juna (Juu-na). Valt me op dat veel mensen in eerste instantie Joe-naa zeggen (ook wel logisch door de uitspraak van de naam Luna). Inderdaad een beetje irritant maar gewoon even verbeteren. Ik vond Juna verreweg het mooist.

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Meisjesnaam advies Juna/Yuna/Joena' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan