Tweetalig opvoeden? - Zwangerschapsforum

Michèle (Gast) - schreef op 26-11 om 18:36
Hey! Ik heb een vraagje: ik wordt heel binnenkort alleenstaande moeder van een dochtertje. Ik twijfel om ze tweetalig op te voeden of niet. Ik zou dan gaan voor Engels (omdat ik het een nuttige taal vind) of Spaans (omdat we heel regelmatig naar Spanje gaan)… welke taal vinden jullie het leukst? Tips? Advies? Raad? Doen of niet doen? Ervaring hiermee? Alvast bedankt en vriendelijke groetjes, Michèle.
7 antwoorden en 11404741x bekeken
Ella (Gast) - schreef op 26-11 om 21:45
Leuk! Maar is dat niet lastig als alleenstaande moeder? Knap dat je het wilt doen! Je komt sterk over, als je het wil —> doen!
anoniem (Gast) - schreef op 27-11 om 10:07
Ik heb dit jaren geleden gedaan met mijn zoontje, mijn man is Frans. Hij praat Frans tegen mij, ik Nederlands terug. Op die manier kreeg ons zoontje de twee talen mee. Ik zou niet weten hoe je dit doet als alleenstaande moeder. Maar als je een manier kan vinden zou ik het zeker doen. Ons zoontje is nu heel sterk in beide talen, ik vind het een echte meerwaarde aan de opvoeding en ontwikkeling van kinderen! Meer mensen zouden dit moeten doen. Ik zou voor Spaans gaan, dat is net iets specialer denk ik!
Groetjes .
Lou (Gast) - schreef op 27-11 om 13:01
Het lijkt me alleen inderdaad lastig. Je kan er voor kiezen om bijvoorbeeld een dag in de week in een andere taal te communiceren (weekend), of juist een bepaald dagdeel (avond). Spaans lijkt me specialer, maar alleen als je het ook echt goed kan. Anders leer je het haar verkeerd aan en dan heb je er nog weinig aan. Wat dat betreft is Engels makkelijk, maar als jij goed Spaans kan: heel leuk! 
Anouk (Gast) - schreef op 27-11 om 17:56
Dat lijk me lastig als alleenstaande.
Mijn vriend en ik hebben nog geen kinderen, maar wel al afgesproken, dat mochten wij kinderen krijgen, dat hij Fries tegen ze gaat praten en ik Nederlands. Om ze zo beide talen mee te geven.
Roxane (Gast) - schreef op 27-11 om 23:00
Lijkt me super als je dit kan combineren. Ik zou wel voor Engels gaan. Ik denk dat je kindje daar later meer aan  heeft. 
Misschien moeilijk te combineren, maar je komt over als een supersterk vrouw, ga ervoor!
Mel - schreef op 29-11 om 07:55
Onze zoon word 2talig opgevoed ik zelf ben ook 2talig en wil graag dat hij die ene helft van de familie verstaat en dat hij ook de baas is kent. 
De prentjes in de boekjes zeg ik in 2 talen enzovoort. 
GEMMA - schreef op 29-11 om 12:05
Mijn kinderen zijn tweetalig opgevoed Frans en Nederlands en de oudste is nu 13 en jongste 10 nog 2kinderen van 2 jaar en van bijna 1maand oud ( deze nog te jong ) maar mijn twee oudste zijn perfect tweetalig.
 Mijn zussen kunnen ook twee talen en hun kinderen niet zo opgevoed en kunnen dus maar 1 taal en d'as jammer als jij er kent en u kinderen dan de kans niet geeft. Ik zou het persoonlijk doen. Nu willen mijn oudste zelf engels leren en zullen dit ook proberen. 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Tweetalig opvoeden?' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan