Welke naam? - Zwangerschapsforum

Leya (Gast) - schreef op 18-04 om 07:21
Ik ben 21 weken zwanger van een meisje en heb al 2 dochters met weinig voorkomende maar wel makkelijk te onthouden natuurnamen. Ik heb zelf ook een natuurnaam. 
Nu zoek ik dus voor mijn derde meisje een natuurnaam die:
- weinig voorkomt
- Niet Nederlands is maar ook niet te moeilijk
- Niet begint met een A of L.
- Niet eindigt op lia of ra.
- Iers, Bretons, Welsh enz heeft een grote voorkeur. Als de schrijfwijze echt te moeilijk is eventueel versimpeld of als tweede naam. Anders vanuit een andere taal. 
Solenn vind ik mooi maar een vriendin heeft haar dochter al zo genoemd dus die kan niet. Celesta is een optie maar is het nog niet helemaal. 
Wie heeft nog opties waar ik niet aan heb gedacht?
5 antwoorden en 9713155x bekeken
Debbie (Gast) - schreef op 18-04 om 21:15
Natuurnamen voor een meisje:
Dune, Lani ( o nee, geen L), River, Twirre, Llyn ( geen schrijffout, is Welsh voor meer) ( o nee, geen L), Carys, Dilys, Eirlys, Enid, Glynn, Myrddin, Daragh (uitspraak Dara), Eilish
Anouk (Gast) - schreef op 19-04 om 03:54
Ik ben niet zo thuis in de afkomst van de namen, maar doe toch een poging van namen die ik goed bij de namen van je dochters vind passen:

Bojoura, Briony, Camille, Cayenne, Cerise, Clover, Crystal, Day, Deliah, Ela, Erica, Estelle, Fiona, Freya, Gemma, Giada, Hazel, Heather, Ilva, Iris, Ivy, Marisol, Mimosa, Nova, Olive, Olivia, Paloma, Petunia, Rosa, Savannah, Scarlett, Viola, Willow
Lou (Gast) - schreef op 19-04 om 14:22
Fauve Maeve Solveig Solvej Soleil Cynthia Jade Bloem Bloesem Camille Maan Minte Olive Océane Posy Pomme Primrose Penelope Philippa Mimosa Viola Violet Rhodé Willow Ceder Flora Hazel Holly Mare Estelle Mirre Robijn Caja Gaia Chaja Dawn
X (Gast) - schreef op 20-04 om 21:26
Océane, Ophélie, Ophelia
Leya (Gast) - schreef op 22-04 om 13:12
Even een up want ik ben echt nog niets verder helaas.
Misschien moet ik minder kritisch zijn dus bijvoorbeeld Amaya of Samara op het lijstje zetten ondanks dat ze qua beginletter of eindklank afvallen, anders kom ik er nooit uit. Maar ik hoop toch nog ergens de perfecte naam te vinden.
Mocht het helpen, mijn meiden heten Lilia en Aurora. En daar mag het qua klank dus liever niet op lijken. Ik sta er alleen voor deze keer en vind het echt lastig dat ik niet met een partner kan overleggen. Ik twijfel over alles.

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Welke naam?' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan