Zwanger worden beu zijn - Zwangerschapsforum

Anonieme vraag

Omdat deze vraag in de biechthoek staat zie je geen namen bij de vraag of reacties!

Anoniempje 130048 - schreef op 24-08 om 16:45
Even mijn hartluchten...


Ik ben het zo ontzettend beu het zwanger (moeten) worden wat niet lukt. Er is inmiddels niks romantisch aan "het moeten". En niet behalve alleen het moeten, ook de manier "hoe" je zwanger uiteindelijk gaat worden. IVF/IUI. Welke methode dan ook...het is op dat moment niet met liefde gemaakt als je man even zijn kwakkie in een potje moet doen en jij een slangetje in je krijgt en hoppa. Natuurlijk wel gewenst maar niet op de natuurlijke manier. Gelukkig ben ik nooit doorgeslagen om mezelf continue te testen want ik ben van mening als je er continue bezig bent "het helemaal niet gaat gebeuren". En op een gegeven moment lijkt je leven alleen maar nog op testen en de juiste tijden te draaien. 

Dan de woorden "je doet het voor iets moois". Is dat nog zo vraag ik mijzelf werkelijk af?. Tot hoever moet ik gaan EN na jaren mag er ook wel een eind punt komen.

Gisteren ongesteld geworden. En normaal baal ik dan een beetje. Heb dat gevoel ook niet meer. Ik merk ook echt dat ik er klaar mee begin te raken. Ik wil verder met mijn leven. Het lijkt wel of je leven alleen dan nog maar uit 'zwanger' raken bestaat. 

Mijn schoonmoeder was op visite en liet een foto van een baby zien en zei "kijk wat een lieve baby, leuk hoor". Ik had er gewoon geen gevoel meer bij. En dan bedoel ik. Normaal zat je in zo een wolk en hoopte dat je ook zwanger was of al een baby had in je armen. Maar het deed me niks. 

Voor mij een teken om een punt er achter te zetten. Zo voelt het nu. 
2 antwoorden en 31857045x bekeken
Anoniempje 124642 - schreef op 24-08 om 18:52
Hi anoniempje,
Wat klinkt jouw verhaal verschrikkelijk. Ik kan niet zeggen dat ik het zelfde heb gehad of gevoeld. Totaal onvergelijkbaar omdat wij na 7 maanden proberen zwanger waren. ik herken wel het gevoel dat ik niet alles wilde opgeven en continu met niks anders bezig wilde zijn. Het is ook niet van zelfsprekend dat je het hele medische proces wil doorlopen, dat blijft jou keuze. Ik wens je kracht en hoop dat je rust vindt met je keuze. Misschien is een pauze wat je nodig hebt. Een tijd waarin je helemaal op iets voor jezelf focust
Liefs floydi 
Anoniempje - schreef op 30-08 om 11:19
Neem lekker de tijd voor jezelf. En neem inderdaad even een pauze. Denk er gewoon niet aan. Moet niet zo zijn dat alles maar om een kinderwens draait. Op die manier kun je ook een afkeer krijgen, wat ik toch een beetje merk uit je verhaal. Neem de tijd. Je leven houdt niet op als je geen kind (eren) heb. Laten we eerlijk zijn, hoeveel stellen gaan uitelkaar als er een baby is. Het houdt je relatie niet per definitie bijelkaar, kan zelfs anders uitpakken. Tenzij je op een roze wolk zit.

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Zwanger worden beu zijn' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan