Ruzie/Stress - Zwangerschapsforum

Anonieme vraag

Omdat deze vraag in de biechthoek staat zie je geen namen bij de vraag of reacties!

Anoniempje - schreef op 20-12 om 21:53
Dag lieve zwangere medemensen,

Ik ben voor het eerst in verwachting en ga met aankomende kerst het tweedde trimester in. Daar ben ik ongelofelijk blij en dankbaar om maar nu dus het volgende. Ik en mijn vriend hebben eigenlijk bijna elke dag schreeuwende onuitstaanbare ruzies. Waarna ik uiteindelijk uren lig te janken en gek word van de stress en zorgen. Hij voelt zich er natuurlijk ook heel rot om. Maar ik maak me gewoon zorgen om het wondertje in mijn buik. En weet ook gewoon niet hoe ik hiermee om moet gaan. We willen allebei dat het stopt en beloven dit elkaar ook iedere dag. Maar iedere dag is het weer raak! Juist omdat we allebei ook helemaal op en kapot ervan zijn schieten we heel snel uit onze slof denk ik. Is er iemand die hier ook last van heeft? Of heeft iemand tips om kalm te blijven en niet te stressen tijdens deze van zichzelf al overweldigende periode? 

Liefs 
2 antwoorden en 30269444x bekeken
Anoniempje 66790 - schreef op 21-12 om 10:05
Als jullie nu al elke dag ruzie hebben maar jullie willen we samen doorgaan dan heb ik maar 1 tip.
Ga dan structureel iets veranderen en probeer relatietherapie. Haal er een onafhankelijke derde bij.

Je geeft aan dat jullie nu door de decemberdrukte allebei op zijn en zo reageren maar hoe denk je dat dit straks is met de stress van een kindje en slaaptekort?
Dat is geen gezond omgeving voor een kindje.
Nu is dit ook voor jou als zwangere geen gezonde omgeving. Stress is niet goed voor je baby!

Eigenlijk zou ik willen aanraden ga (tijdelijk) uit elkaar wonen. En probeer dan met hulp om samen verder ge gaan als jullie dat willen.

Ik heb zelf ook in zo'n situatie gezeten. Ik ben zelfs tijdelijk uit huis gegaan met 2 kinderen en we hebben flink in relatietherapie gezeten.
Houd dit niet voor jezelf maar deel jullie problemen ook met mensen die je vertrouwt. Aan beiden kanten van jullie familie/vrienden.
Soms hebben zij een verhelderende blik en je kunt het niet alleen dragen. Erover praten met iemand kan je al opluchten.
Anoniempje 132919 - schreef op 22-12 om 17:39
Hey,
Ik zou ook relatietherapie aanraden. Ik heb hierzelf een goede ervaring mee. Ik had enorm last van mijn hormonen na de bevalling en we kregen elkaars schema huishouden, werk , vrije tijd niet op elkaar afgestemd wat voor heel wat wrevel zorgde....  Tijdelijk uit elkaar gaan wonen zou ik niet doen dat maakt het de scheur nog groter tussen jullie. Maar eens gaan slapen bij jou ouders of vriendin is wel aan te raden... Een nacht goed slapen kan wonderen doen.
Groetjes
Nathalie
www.littlejack.be

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Ruzie/Stress' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook


Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan