Mijn karakter zit anderen in de weg. - Zwangerschapsforum

Anonieme vraag

Omdat deze vraag in de biechthoek staat zie je geen namen bij de vraag of reacties!

Anoniempje 133264 - schreef op 06-01 om 20:59
Het interesseert je geen rest maar toch trek je het je flink aan zo te lezen. Misschien interessant om bij jezelf af te vragen waarom? 
45 antwoorden en 30042024x bekeken
Anoniempje - schreef op 06-01 om 21:08
Kan inderdaad opluchten om het van je af te schrijven.
Anoniempje 131767 - schreef op 06-01 om 21:24
Het zit me niet perse dwars, het irriteert me gewoon. 
Waar mijn houding aan ligt weet ik. Aangeleerde afweer methode. Ik ben hard geworden door mijn jeugd. Daardoor kan ik snel afscheid nemen van mensen die negatief in het leven staan en dat projecteren op anderen. 
Ik zanik er ff over en dan sluit ik het af. Aangezien dit gisteren speelde, zit ik nu nog ff in mijn zanik en afsluit periode :-P
Zij zitten fout, ik zal ook wel ergens fout zitten. Maar zo gaat dat. Houdoe en succes verder. :-)
Misschien ergens de vraag of zijn redenering ergens terecht is en of hun manier van doen normaal is? Kan best zijn dat ik gewoon een abnormale kijk op wat normaal zou moeten zijn heb.
Anoniempje - schreef op 07-01 om 05:18
‘Dat kind’, ‘dat fokking jong’?
Ik denk dat het na jaren van onderdrukte emoties tijd is om stil te staan bij wat er in jouw kern speelt, voordat je in deze mate oordeelt over een ander. Je lijkt me verre van nuchter. Probeer maar te voelen wat jouw opvoeding met jou heeft gedaan en in hoeverre je die ervaring projecteert op anderen...
Anoniempje - schreef op 07-01 om 13:17
Het gaat er niet om wat je gezegd hebt, het gaat erom wat je gevoelens zijn en wat je daarmee doet: projectie dus.
Daarnaast zeg je dat je ‘de boel verder genegeerd hebt’. Ik lees dat je van jezelf vindt dat je door je geschiedenis verhardt bent. Dat is jammer, want wie zit er dan onder die verharding? Daar zou je naar op zoek kunnen gaan door vragen te stellen over je eigen handelen, eigen denkwijze en nogmaals je eigen gevoelens.
Met de drie vragen die je hierboven stelt richt je je aandacht niet op jezelf maar op de ander. Dát is je afweermechanisme geworden, voor de hand liggend, maar contra-productief...
Anoniempje 133156 - schreef op 07-01 om 14:45
Op alle 3 vragen een dikke JA ... het is normaal! Moest er iemand niet naar de verjaardag van mijn zoon komen (stiefzoon) dan is die persoon gewoon afgeschreven want zo een dag weet je gewoon en dan maak je geen andere afspraken ( tenzij het echt niet anders kan, bv ziek zijn ofzo)... en nee , na een week nog niet langs zijn geweest voor de geboorte van uw bloed eigen neefje is niet normaal ! 
Anoniempje 131767 - schreef op 07-01 om 15:02
Ik moest even lachen :-D
Dat is wel heel erg zwart wit. 
Anoniempje 133156 - schreef op 07-01 om 16:28
 tja ... heb ook een raar karakter 
Anoniempje 133156 - schreef op 07-01 om 16:33
Hahahahahah ik heb uw naam gezien... oh nee... heb je de mijne ook gezien bij de meldingen... niet dat het erg is ... maar wel heel erg als je anoniem wilt blijven 
Anoniempje - schreef op 07-01 om 16:45
Mijn intenties van mijn ongevraagde advies naar aanleiding van jouw openbare betoog, zijn goed. Echter,  richt je je pijlen naar buiten in plaats van naar binnen. Oogkleppen? Ik noem nergens dat je pessimistisch bent, ik heb zelfs niet genoemd dat je issues hebt. Het zijn projecties van jou op mij. So thanks but no thanks wat betreft het quasi beleefd aangeboden kopje koffie...
Anoniempje - schreef op 07-01 om 16:49
Anoniempje 133156 het komt bij mij wel eens voor dat ik niet op een verjaardag kan komen, dat is niet altijd onwil. Ik woon aan de andere kant van het land vergeleken met mijn familie omdat mijn man hier vandaan komt. Ik werk onregelmatig omdat ik in de zorg zit. Dus ik werk ook wel eens het weekend. Als de verjaardag door de weeks en alleen in de avond gevierd wordt kan ik niet komen. Daar is de afstand gewoon te groot voor. Zeker met een kleintje. En in het weekend moet ik net vrij zijn of geen lange of gebroken dienst hebben of ik moet net kunnen ruilen met een collega. Maar ik bel dan wel altijd even en probeer dan een andere keer te komen. 
Gelijk afschrijven klinkt mij dan inderdaad erg zwart wit in de oren 
Anoniempje 131767 - schreef op 07-01 om 17:17
Ik heb inderdaad ook al een paar keer namen zien staan bij de "anonieme" reacties. Maar dat geeft verder niet.  Bij mij mag je anoniem blijven hoor, zal je niet verraden :-P
Verder begrijp ik de projectie van onze andere anoniem niet zo. Heeft daar weinig mee te maken denk ik. Dat was ook niet persoonlijk tegen jou bedoeld, maar meer als voorbeeld als ik puur en alleen op de tekst af ga. Dit doe je zelf namelijk ook. Je kunt niet bepalen hoe iemand in werkelijkheid is alleen aan de hand van een lap tekst met sterke termen.
Maar dat is het gevaar met zulke teksten. Je kunt je alleen een mening vormen met de informatie die je op dat moment krijgt. Wat prima is natuurlijk en ik neem je ook echt helemaal niks kwalijk hoor. :-) 

Wat het niet opdagen betreft delen we dezelfde mening. Ook hier is afstand en tijd soms een issue. En heel toevallig is mijn schoonzus op exact dezelfde dag jarig als ik. Dus dan is het altijd wat lastiger. Vaak komen wij dan iets later of eerder. Ik houd zelf ook niet zo heel erg van heel veel mensen in een kleine ruimte. Zeker niet haar familie, maar dat terzijde. :-)
Anoniempje 131767 - schreef op 07-01 om 18:23
Ik neem niemand iets kwalijk hoor. :-) Alle reacties neem ik serieus maar vat ik niet snel persoonlijk op. Iedereen zijn eigen mening natuurlijk. 

Onze familie helemaal niet hecht. Veel verbroken contacten en slechte relaties. Ik heb het geluk dat ik een hele leuke en hechte schoonfamilie heb getroffen. Ik hou van het gezinsleven, maar dat hebben wij thuis nooit echt gehad. 
Maar aan de andere kant hou ik ook van rust om me heen, ik kan niet zo goed tegen drukte op bepaalde momenten. Zij respecteren dat meestal ;-)
Ik heb direct na de geboorte vaak niet zo'n behoefte aan veel bezoek.

Bij de geboorte van onze dochter kwam mijn broertje zelf pas na drie maanden een keer op bezoek. Prima, ze zijn immers geweest en dan is het goed. 
Mijn schoonmoeder stond bij onze eerste al op de hal van het ziekenhuis toen ik nog werd gehecht. Dat ging mij een beetje te ver. Ik kon voor  mijn gevoel op dat moment niet tot mezelf komen en alles even verwerken.
Bij de tweede dus ook aangegeven dat bezoek in het ziekenhuis niet wenselijk was en dat haar broertje eerste recht had om zijn zusje te zien.
Dit werd gerespecteerd voor de eerste vijf minuten. Ze was toch meegekomen en wilde haar zien. Logisch, maar niet volgens de afspraak. Maar op zo'n moment ben je te moe om er tegen in te gaan en gelukkig was het ook echt maar een heel kort bezoekje. 

Dit keer is het toch echt pas eerst rust en bezoek na een paar uur slaap :-)
Gelukkig heeft ze nog een schoondochter die in dezelfde week is uitgerekend. 
Anoniempje 129883 - schreef op 07-01 om 19:18
Ik zou toch eens bij mezelf te raden gaan als ik jou was. Het is erg makkelijk om te zeggen dat je nu eenmaal altijd zo reageert en dat mensen het er maar mee mogen doen. Maar jij mag wel over alles wat een ander verkeerd doet een mening hebben. Klinkt niet helemaal eerlijk, toch?
Ik snap niet dat je je zo druk maakt over de kado-tip op het kaartje. Zou jij niet doen, maar een ander blijkbaar wel. Laat die mensen dan in hun waarde. En ik vind het ook wel lang dat je niet geweest bent. Door het verhaal wat je ervoor vertelt hebt, komt het op mij vooral over alsof je geen zin had, want je vond ze toch al niet aardig. Je had al een hekel aan je schoonzus en nu kan ze, niet geheel onverwachts, niks goed doen. Tja..... aan wie ligt het nu...? Waar 2 kijven.....
Anoniempje 131767 - schreef op 07-01 om 20:11
Je ziet het totaal verkeerd en je hebt dus alleen verwijten zitten lezen. Ik heb geen hekel aan haar, maar ik mag haar ook niet. Nee er was weinig zin om te gaan, maar dat kon ik opzij zetten en de planning om te gaan was er zeker. 

Je kunt helaas niet iedereen maar leuk vinden, maar je kunt ze proberen te tolereren. Dat werkt twee kanten op. Ik verwacht ook niet dat iedereen mij maar leuk en aardig vind. 

Jij vindt dat ik nu al te lang heb gewacht, maar in de realiteit kun je daar niet over oordelen. Je zou kunnen zeggen dat jij zelf eerder zou zijn gegaan. Die keuze moet iedereen voor zichzelf kunnen maken. 
Ik heb deze keuze samen met mijn partner bewust gemaakt en er zouden uiteindelijk maar twee weken tussen hebben gezeten. Waaronder drie dagen kerst, oud en nieuw en werkdagen. Dan laat ik het feit dat ik zelf hoogzwanger ben en nog twee jonge kinderen heb er nog even buiten. Buiten dat is er al contact geweest en de afspraak gemaakt om het bezoek in het nieuwe jaar te plannen. Waarin afstand en werkdagen wederom een rol spelen. 
Dan zijn die twee weken toch nog enigszins kort in vergelijking met de drie maanden die zij er zelf tussen lieten zonder berichtgeving. Maar goed daar heb ik verder geen woorden aan vuil gemaakt toen. 

Zoals ik al zei: het is lastig om de situatie op alle punten juist te beoordelen als je niet alle feiten kent. 
En idd waar twee kijven.. dat had ik zelf al genoemd dus is geen nieuwe toevoeging. 
Anoniempje 131767 - schreef op 07-01 om 20:15
Als je trouwens goed gelezen had, had je gezien dat de  kink tussen mij en mijn broertje zit. Het feit dat zij niet erg geliefd is bij de broers en zussen is in dit geval bijzaak. Daar kan ik me best overheen zetten. 
Anoniempje 133639 - schreef op 08-01 om 00:51
Ik wil heel graag mijn mening geven over jouw "lappen" tekst. 

Ik kom namelijk net thuis uit m'n werk, lig lekker in bed maar kon niet slapen. Kwam nog even kijken op Brabbels en zag jouw aangemaakte forum.

Ik heb geen mening over de inhoud van jouw lap tekst, maar wilde je heel graag laten weten dat het lekker weg leest. Je zou er iets mee moeten doen. En aangezien je blijkbaar een zeer bewogen jeugd hebt gehad, zou je voldoende inspiratie moeten hebben.

Dus wanneer er een boek uitgegeven word door schrijfster Anoniempje 131767, koop ik hem gelijk! Haha. 
Anoniempje 131767 - schreef op 08-01 om 01:07
Anoniempje 133639 you Just made my day! :-P


Mocht ik ooit mijn leven gaan uitgeven, dan ben jij de eerste die een getekend exemplaar krijgt!


Er valt idd genoeg over te schrijven, al denk ik niet dat de wereld zit te wachten op nog meer ellende. Mijn woordkeuze hier op Brabbels valt bij de meesten al zwaar. :-)


Anoniempje 131767 - schreef op 08-01 om 10:55
Ja tuurlijk irriteert het. Vooral omdat het nog vers is. Dat trekt snel weg hoor. 

Het ligt allemaal wat ingewikkeld misschien, maar voor mij is het goed zo. 
Kan ook moeilijk alle details hier gaan melden. Wat het dus voor jullie reacties weer lastig maakt om echt objectief te reageren. 
Anoniempje 133264 - schreef op 08-01 om 12:33
Maar wat wil je nu precies? Je titel en je verhaal, de reacties daarop verdedig je jezelf. Spuien mag natuurlijk altijd, maar wat voor advies wil je horen? 
Anoniempje 129613 - schreef op 08-01 om 17:37
Ik vind de manier waarop het in jou verhaal is gebeurt niet normaal. Als je toevallig met elkaar aan het kletsen bent en in dat gesprek aangeef wat je liever als kraamkado wilt hebben dat vind ik prima maar vind het nu erg opdringerig 
Anoniempje 129613 - schreef op 08-01 om 20:12
Ja precies vind niet dat je zoiets kan opeisen, maar dat je schreef dat fokking jong nog geen week oud vond k wel vrij heftig hoor haha. Denk in jou situatie dat ik het vooral
Ffe zou laten rusten en het later oppakke want helemaal afstoten vind ik vrij ver gaan en een zijn vast ook leuke momenten geweest damen toch ? Zou op dit moment er seker gfe niet mee besig syn
Anoniempje 131767 - schreef op 08-01 om 20:19
Thanks anoniem ;-) dat zijn nog eens lieve woorden. 

Denk dat er ergens toch wel een verschil zit in kaartjes. Zo aan je woordgebruik te zien kom je uit België? Voor zover ik tot nu in Nederland zie is het niet perse nog gebruikelijk om iets soortgelijks te vermelden. Ben het in ieder geval nog niet tegen gekomen bij mijn zoektocht naar kaartjes. 

Het vroeg volwassenen worden klopt trouwens niet heel erg. Ik was dat juist heel laat. Vaak zie je dat als je opgroeit in een bepaald milieu, het lastig is om je daar los van te maken. Ondanks dat de relatie met mijn vriend op den duur stuk liep (hij ging vreemd met mijn zusje) heeft hij er uiteindelijk wel voor gezorgd dat ik volwassener werd en me kon ontwikkelen. Anders had ik waarschijnlijk net als mijn moeder blijven hangen in het leven dat ze al jaren heeft. 

De slechte band met mijn moeder nu is niet alleen een karakter botsing. Ik heb mij als enige kind van haar los kunnen maken uit het milieu. Heb mijn school afgemaakt een vervolg studie gedaan en heb nu een leuke baan, een geweldig fijn gezin en verder een prima leven. Sta niet bovenaan de ladder, maar zeker ook niet onderaan.

Ondanks dat ik een slechte jeugd heb gehad verwijt ik haar niet echt iets. Ze heeft alleen nogal een aantal slechte keuzes gemaakt ten nadele van haar kinderen. Ze heeft denk ik op haar manier haar best gedaan.
Helaas is zij alleen net als mijn zusje heel snel jaloers. Mijn zusje moest en zou mijn vriend hebben want die had een goede baan en wij deden regelmatig leuke dingen samen. Haar vriend had dat allemaal niet. Hij is er alleen helaas ingetrapt. Niet dat het lang heeft stand gehouden. Ze gingen al snel uit elkaar, zij kreeg een kind bij een nieuwe vriend uiteindelijk. Een erg aardige jongen waar wij nog steeds met het hele gezin over de vloer komen. Vervolgens is ze jaren later weer vreemd gegaan met haar ex die ze toen verliet voor de mijne. En daar heeft ze ook weer een kind van en zijn inmiddels getrouwd. Toentertijd verkondigde ze nog dat diezelfde jongen haar een miskraam had geslagen. Wat ze dus gelogen had.. met haar heb ik al jaren geen contact meer, tot ergernis van mijn moeder. Maar ik wil geen list en bedrog in de buurt van mijn kinderen. Zij is dus een beetje zoals mijn moeder altijd was en is nu dus terug bij af. 
Mijn moeder kan het ook niet erg hebben dat ik mij heb losgemaakt. Ondanks dat ik haar altijd ben blijven steunen ook als ze onredelijk was. Ze heeft het zo ver laten komen dat ze haar hand op moest houden bij de voedselbank.
Ik heb haar vervolgens mijn pinpas gegeven zodat ze in geval van nood geld tot haar beschikking had voor boodschappen of een keer tanken. 
Zoek ik haar op een dag op, neem haar mee uit shoppen en laat twee volle tassen met boodschappen achter. 
Zegt ze ipv bedankt... " Nu je een nieuw groot huis hebt gekocht, hoop ik niet dat je naast je schoenen gaat lopen" 

Pure jaloezie. Ik ben van ver gekomen om te bereiken wat ik heb bereikt. Ben er voor anderen zonder dat ik daar iets voor terug vraag. En dan krijg je dit weer.. 
Ik heb het niet, dus gun het jou ook niet of zoiets.. wees gewoon blij voor iemand en wees dankbaar voor wat je krijgt. 

Dat grote huis is er niet zomaar gekomen. Daar heb ik letterlijk voor moeten knokken. En dan hebben we het alleen maar over hoe groot het is, want dat het geen flikker heeft gekost (relatief gezien) ziet ze niet. Groot... Zal wel heel duur zijn.. 

Maar goed we dwalen af :-P 
Ik was juist zo blij met je toch wel positieve reactie. En nu zit ik weer onnodig veel informatie te geven die er eigenlijk niet speciaal toe doet. Al geeft het misschien een iets beter inzicht. 

Misschien toch maar aan dat boek beginnen schrijven :-P
Anoniempje 131767 - schreef op 08-01 om 20:25
@ anoniem 129613
Ik had niet per definitie een heel hechte band met mijn broertje hoor. We zijn niet samen opgegroeid en contact is er nauwelijks.
Moet het zijn vriendin wel nageven dat zij wel moeite deed om zijn familie wat bij elkaar te trekken, want hij doet er niets aan. 
Maar voorlopig hoeft het voor mij even niet hoor. Misschien later weer. Eerst ga ik bevallen uitrusten en mijn hormonen laten afvloeien :-P die helpen ook niet in dit soort situaties. 
Al weet ik nog niet of de eerste stap van mijn kant zal komen. We zien wel. 
Anoniempje 133156 - schreef op 08-01 om 20:29
Hahah ja idd  ( een boek schrijven)

Maar hoeveel kan een mens verdragen? Amai... levende bewijs hier! Chapeau!!! Petje af voor jou 

Anoniempje 131767 - schreef op 08-01 om 20:41
Dit zijn nog niet eens erge dingen. Normaal is anders, maar de horror verhalen zal ik jullie besparen :-)
Anders wordt het allemaal wel heel erg privé. Zelfs mijn vriend weet al die ellende niet, dus zou wel raar zijn als ik dat hier allemaal ding delen. Het is een gesloten boek en het boek dat ik nu schrijf (in figuurlijk zin) is vele malen aangenamer. Soms moet je het verleden gewoon laten voor wat het is. Het blijft een deel van je, maar het hoeft niet je leven te bepalen.
Anoniempje 133156 - schreef op 08-01 om 20:48
Nee idd niet... maar toch is het nodig om er met iemand over te praten hoor... een plaats geven is goed... maar het verkroppen binnenin uzelf niet... ale, ik vindt dit al erg genoeg ... laat staan dat andere deel van uw verhaal 
Hoe oud ben je? 
Anoniempje 131767 - schreef op 08-01 om 21:00
Het is niet opgekropt hoor. Het verleden Is al eens (onvrijwillig dat wel) uitvoerig besproken, uitgewerkt, voorgekomen en veroordeeld. Dus nu afgesloten, streep eronder en weer door.
De weinige mensen die afweten van het verleden hebben van mij het verbod gekregen om het nog te noemen en blijven oprakelen. Het is lang geleden en ik wil niet dat het een grote rol in mijn leven blijft spelen. Ik ben nu gelukkig met wie ik ben en hoe mijn leven eruit ziet. Wil niet in een slachtoffer rol blijven steken en als zodanig gezien worden door mijn omgeving. Wil dat ze mij leren kennen zoals ik ben zonder dat het verleden daar een rol in speelt. 
Ben inmiddels alweer 35 hmmpff. :-
Anoniempje 133156 - schreef op 08-01 om 21:24
Dan gaan we het hoer bij laten  
Ben ook 35 en zwanger van onze 2de 
Ik wens je nog heel veel succes... een fijne bevalling en een wolk van een baby  
Veel liefst xxx
Anoniempje 131767 - schreef op 08-01 om 21:29
Dankjewel :-D
Jullie ook natuurlijk. Geniet van alle mooie momenten die je al hebt mogen ervaren en die je weer opnieuw zal beleven. 

Iedere zwangere en nieuwbakken mama's en papa's hier natuurlijk heel veel groot geluk gewenst met hun kleine geluk. 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Mijn karakter zit anderen in de weg.' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2


Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan