Advies gevraagd - Zwangerschapsforum

Anonieme vraag

Omdat deze vraag in de biechthoek staat zie je geen namen bij de vraag of reacties!

Anoniempje - schreef op 23-08 om 13:33
Hallo lieve mensen,
Ik wil even wat van me afschrijven en hoop dat ik wat tips krijg.
Ik ben moeder van een zoon van nu 4 maanden en 3 weken. Hij heeft nog steeds enorm veel last van buikkrampen! Altijd al gehad .. hele dagen huilen van de pijn. Ik ben veel alleen en papa is er savonds maar kan hem niet zo goed helpen als ik dus doe ik hem zelf masseren en fietsen met de beentjes etc. Hij heeft nooit zijn flessen lekker opgedronken en bleek laatst een blaasontsteking te hebben dus vandaar de huilmomenten tijdens het drinken. Antibiotica kuur gehad en hij was echt weer vrolijk! Ze hadden me al gewaarschuwd dat hij van de antibiotica kramp kan krijgen maar dit was bij hem niet het geval! Door de diarree meerdere malen per dag was hij zelfs krampvrij!! Ik was zooo gelukkig! maar het duurde niet lang of de krampen waren in alle hevigheid terug. Ik had infacol ingeruild voor sab simples en het lijkt hem goed te helpen! Dus we zouden vast voedsel kunnen aanbieden! Ik heb heel lang gewacht met het geven van vast voedsel door al die krampen.. ik was gewoon bang dat hij meer kramp kreeg. Nu komen zijn tandjes denk ik door en drinkt meneer bijna niks. Ik heb echt heel erg veel "goede raad" gekregen. Oke dat is heel zacht uitgedrukt ik ben er getoord van geworden! Mijn schoonmoeder die heeft het er continu over. Zijn blaasontsteking moet een na controle krijgen want het betekent niet dat hij er van af is door de antibiotica. Of ja hij moet nog eens een katheter in, gewoon dubbel check. Maar hij heeft geen pijn bij het plassen en ook geen verhoging. Ik ben laatst om 20;00 uur naar de ha gegaan gewoon puur omdat ik van alle kanten werd aangevallen dat het niet normaal is dat mijn kind zich o overstrekt en dat bij mij.. ( hij moet altijd huilen bij oma, geen idee waarom maar het is gewoon zo. Ik denk toch dat het ermee te maken heeft gehad dat als ze hem huilend vast heeft met hem weggaat en hem zo rustig een uur heeft laten huilen. En ik in de veronderstelling dat hij slaapt. Want ze zou me roepen als hij niet zou slapen. En dit is meerdere malen zo geweest.)     .
Ik moet hem echt vast voedsel gaan geven want van de melk krijgt hij kramp en dit zal hem helpen, gewoon een liga met sinasappelsap prakken en geven.. ik heb al 101 keer uitgelegd waarom ik nog geen groentehapjes heb gegeven en hiermee wil wachten, gewoon zodat als hij krampvrij is en ineens kramp krijgt ik weet waarvan hij kramp heeft gekregen. Nee dit wil ze niet horen en heeft geen interesse in wat ik zeg. Hij is vier maanden en is klaar met de melk en Lust die niet.. maar dit was al het geva toen hij niet dronk en 10 dagen oud was.. ik ben er zooooo ongelukkig van. Van zijn krampen en nu hiervan. Ik heb laatst nadat ze me speciaal belde erover gevraagd of ik dan zou moeten stoppen met melk. Nee was het antwoord dus ze voelde al dat het totale onzin was omdat hij de eerste oefenhapjes niet genoeg aan heeft en toch die melk moet hebben die hij niet lust en hij er kramp van krijgt, ze krijgt zelf kramp van melk dus dat kan goed hoor! Zucht. Ik merk dat ik steeds geïrriteerder doe en dat wil ik niet. Sinds hij geboren is is alles een welles nietes spelletje.. echt om de meest domme dingen als de temperatuur en zijn kleding.. sorry maar ik kan niet kijken naar hoe een vrouw zich voelt in de overgang want dan kan ik net zo goed alles uit laten. Ik heb altijd! Een goede band gehad met haar maar ik vind het jammer dat ze zo is veranderd, hoe kan ik hier het beste mee omgaan? Ik vind het maar lastig 
2 antwoorden en 27151270x bekeken
Anoniempje 104506 - schreef op 23-08 om 23:11
Je moet doen wat je zelf vindt. Jij bent de moeder van de kleine. Ik krijg ook altijd commentaar en het doet mij niets. Zolang ik weet dat ik het goed doe, hoeft niemand te bemoeien. Je hebt iets van vsm tegen buikkrampen,  kun je uitproberen. Is denk ik bij kruidvat te koop.

https://www.vsmkind.nl/cinababy-druppels

Zou me niks aantrekken van wat ze zegt. Als ze iets zegt ja knikken en gewoon je ding doen. 
Jij als moeder weet wat het beste is voor je kleine.
Anoniempje 127480 - schreef op 26-08 om 09:30
Wat een zware tijd is dit voor jouw zo zeg. Ik begin toch even met een vraag (ws heb je er al aan gedacht) maar wat voor voeding geef je? Misschien heeft hij koemelk allergie en komen daar die krampen van.
Vaste voeding hoef je nog helemaal niet mee te beginnen hoor. Vanaf 6 maanden pas, alles daarvoor is omdat het leuk is. Vooral doen waar jij je goed bij voelt.

Wat betreft je schoonmoeder, dat herken ik helemaal. De mijne heeft er ook een handje van om allemaal van die irritante vragen te stellen en domme dingen te zeggen. Ik probeer het altijd maar langs me heen te laten gaan. Mijn schoonmoeder is nu heel bezorgd omdat mijn dochter van 8 maanden nog niet kan zitten. Dan zeg ik gewoon nou dat hoeft ze nog niet te kunnen dus laat maar. En dan de vraag hoe kan ik dat met haar oefenen dan? Ja niet he. Na een paar keer negeer ik het gewoon, doe net of ik het niet heb gehoord.
Maar als ik jouw verhaal zo lees is ze nogal vasthoudend he. Hoe staat je man/vriend erin. Misschien kan hij (of jullie samen) eens een duidelijk gesprek voeren met haar en dan aangeven dat ze ver over jou grens heen gaat.
Succes ermee!

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Advies gevraagd' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan