Zwanger worden van oudere partner - Zwangerschapsforum

Anonieme vraag

Omdat deze vraag in de biechthoek staat zie je geen namen bij de vraag of reacties!

Anoniempje - schreef op 11-02 om 10:41
Hallo
Ik ben 26j en mijn partner is 60. We hebben een jaar een stabiele relatie. Hij heeft al twee kinderen maar ik wil er graag nog één. We hebben gisteren beslist ervoor te gaan!
Hij wordt er niet jonger op en we vrezen dat het al niet meer of moeilijker zal lukken?
Ik heb heel het internet afgezocht, maar blijkbaar is een man van 45j al oud om zwanger te worden. 
Iemand ervaring of verhalen?

Groetjes
24 antwoorden en 24718066x bekeken
Anoniempje - schreef op 11-02 om 10:50
Mijn mening: niet doen. 60 is echt te oud, nu is hij misschien nog levendig en vitaal. Over 15,(als hij dan nog leeft) heeft hij echt geen zin in een puber. En de puber heeft echt geen zin in opa vader hele dagen thuis. Lees de ervaringen op internet.  

Vanaf 45 jaar kan de zaad kwaliteit af nemen.
Anoniempje - schreef op 11-02 om 11:04
Daar hebben we beiden al dagen en uren over gepraat. Hebben we ons ook allemaal bedacht. Maar toch zijn we nu zeker van ons stuk.
Ik kan op mijn 35onder een auto lopen en verlamd raken (bij wijze van spreken), hij kan 80 zijn en nog uit een vliegtuig springen. En dan later spijt hebben?
Anoniempje - schreef op 11-02 om 12:58
Ja zo zijn er heel veel dingen. Toch raad ik je echt aan om verhalen te lezen over grote leeftijd verschillen.

Mijn man is de jongste van 4 tussen hem en de oudste zit 12 jaar. Zowel mijn man als schoonvader vonden het erg zwaar pensioen en puber. Mijn schoonvader is nu nog geen 80.
Anoniempje 144868 - schreef op 17-02 om 08:43
Hoi meis, 
Hij is idd redelijk op leeftijd. Maar volgens mij kun je nog prima zwanger worden.  Mijn partner is bijna 49 en wordt ook voor het eerst vader. Als jullie er zelf goed over na gedacht hebben. Zou ik zeggen ga ervoor. Dat hebben wij ook gedaan. 
Anoniempje - schreef op 17-02 om 12:07
Wat een leeftijdsverschil hoe heb je hem leren kennen? Vind het altijd wel bijzonder
Anoniempje 124642 - schreef op 17-02 om 12:08
Eerlijk gezegd vraag ik me af hoe een meid van 26j een relatie kan hebben met een man van 60. Dat lijkt me sowieso niet houdbaar of gezond. Heb je zelf een gezonde relatie met je ouders? Denk aan de toekomst. Vooral die van jezelf en je kindje. Sterkte met de keuze 
Anoniempje - schreef op 17-02 om 21:54
Ik ben ook 26 en moet er idd niet aan denken hoor zo oud al 
Anoniempje 140029 - schreef op 18-02 om 11:30
Als de topic starter gelukkig is met haar man waarom zou het leeftijdsverschil dan moeten uitmaken. 
In mijn familie heb ik een tante die inmiddels aan haar 2de relatie is begonnen omdat haar eerste man is overleden. Bij hen zat er 30 jaar leeftijdsverschil in. Zij heeft alleen nooit eigen kinderen gehad omdat mijn oom zich te oud vond. Aan de kant van mijn man heeft hij een oom en tante waarvan de vrouw 30 is en de man inmiddels tegen de 70. Zij hebben 2 kinderen waarvan de oudste net naar de middelbare school gaat. Hoewel de kwaliteit van het zaad misschien achteruit gaat kan een man tot op hoge leeftijd nog gewoon een vrouw zwanger maken. Het zwanger worden is niet zo het probleem, maar hoe vitaal ben je nog op oudere leeftijd om de dingen te kunnen ondernemen met je kinderen die je graag wil. Die oom van mijn man is bijvoorbeeld gelukkig wel vitaal en met pensioen dus hij heeft alle tijd voor zijn kinderen. Maar gezien zijn leeftijd is het risico dat hij hun 18de verjaardag niet haalt wel groter als dat zijn vrouw dat niet haalt. Maar zoals bij alles in het leven zijn dit keuzes en overwegingen die je zelf samen in je relatie moet maken.
Anoniempje - schreef op 18-02 om 13:56
Waarom is het mag een man wel op een oudere leeftijd vader worden en de vrouw niet? 

Ik vind het egoïsme. 
Anoniempje 140029 - schreef op 19-02 om 00:59
Heeft niets met egoïsme te maken. Een vrouw kan door de menopauze op hoge leeftijd gewoon niet meer op natuurlijke wijze zwanger worden omdat ze geen eicellen meer heeft. Een man blijft zijn hele leven zaadcellen produceren, de kwaliteit kan wel achteruit gaan. Zo werkt de natuur nu eenmaal. 
Anoniempje - schreef op 19-02 om 07:21
hahaha; 60+ en dan om de dag sex met een meid van 26. Als dat ook gemiddeld een jaar kan duren, hoop ik dat hij het overleefd! 
Anoniempje - schreef op 19-02 om 07:32
Joh er zijn hier zat vrouwen boven de 40 die nog zwanger willen en kunnen worden die een hoop commentaar krijgen. Net als de begin 20igers.

Ik vind het niet eerlijk naar het kind toe. Ook niet naar de man zelf. En de vrouw staat er zeer waarschijnlijk veel alleen voor. Heeft met een beetje pech een kind/puber te verzorgen en een opa in de luiers
Anoniempje - schreef op 19-02 om 15:19
Op de vraag over hoe ik hem heb leren kennen: via een vriend, aan de praat geraakt en zo...

Voor de rest ben ik heel blij met alle positieve commentaren. We hebben er ook zeer goed over nagedacht!

Dankje!
Anoniempje 138703 - schreef op 19-02 om 15:50
Hey anoniempje, 

Het is jouw keuze of jij met een man van 60 jaar nog een kind wil of niet. Ik heb er mijn mening over, en andere dames ook, maar het is jouw leven, en jij moet die beslissing maken

Mijn beste vriendin is geboren toen haar vader 66 jaar was. De moeder was op dat ogenblik 33. Ook groot leeftijdsverschil dus. Ze zijn nog steeds getrouwd. Hij is nu 93 en zij wordt 60 binnenkort. mijn beste vriendin is ondertussen 27 jaar. 
Haar vader is voor 93 jaar te zijn nog super gezond, op wat ouderdomsdementie na. Haar moeder daarentegen kampt al 2 jaar met kanker en zal er waarschijnlijk eerder vantussen gaan dan haar vader. Dus zulke excuses van: je zal snel afscheid moeten nemen van hem vind ik bullshit. Die kans is natuurlijk veel groter, maar het is daarom niet altijd zo. 

Mijn beste vriendin zelf heeft inderdaad wel geen gemakkelijke jeugd gehad. Haar vader was bijna 80 als zij aan haar puberjaren begon. Dit heeft voor de nodige problemen gezorgd, en ze heeft zelfs een tijdje bij mij gelogeerd omdat het niet ging met haar vader. Als je ouder wordt, kun je niet meer tegen alle drukte, en drukte is nu eenmaal wat een tiener wel eens met zich meebrengt. Denk maar eens aan hoe wij waren
Ze heeft ook zeer veel geluk dat haar vader al zo oud is mogen worden. De meeste mannen worden maar rond de 80, dus zij heeft al meer dan 10 jaar extra gekregen. 

Denk er nog eens heel goed over na, bespreek het zeker nog eens heel goed. Maar hoe dan ook, het blijft jullie beslissing. Hou gewoon rekening met alle scenario's en weet goed waar je aan begint

Succes! 

FiFi xx 
Anoniempje - schreef op 19-02 om 16:16
Wat Fifi zegt. Echt neem het mee.

Tuurlijk kan als nog de vrouw eerder gaan. Als dan de vader ook nog eens zoveel ouder is pfff .

Anoniempje 127480 - schreef op 23-02 om 22:42
Fifi (en anderen) je moet dit niet serieus nemen. De 1e 4 posts in dit topic zijn van de topic opener zelf. (Overal waar alleen anoniempje staat is 1 en dezelfde persoon) En ze heeft net nog een ander topic geopend waarin ze zegt dat haar vriend 50 is en dat ze al een zoontje van 3 hebben samen. Heel ander verhaal dus...
Anoniempje 122506 - schreef op 23-02 om 22:49
Hoe bizar, je zit gewoon een gesprek te voeren met jezelf en hoe 
Anoniempje 91324 - schreef op 23-02 om 23:34
Haha, ja idd nu zie het pas 
Anoniempje - schreef op 24-02 om 10:44
Wil niet heel lullig doen maar post 1 en 3 zijn van mij. Beertje. Waarschijnlijk omdat wij reageren als gast dat anoniempje erbij komt staan
Anoniempje - schreef op 24-02 om 11:04
Wat een onzin die vrouw van dat andere topic is niet deze vrouw
Anoniempje - schreef op 24-02 om 12:45
Anoniempje 127480 - schreef op 24-02 om 12:49
Mijn excuses! Brabbels houdt het niet erg overzichtelijk zo.
Anoniempje - schreef op 25-02 om 20:13
Ik ben de topicstarter en ik heb niet op mezelf geantwoord en ook geen ander topic gestart. Geen idee hoe het zit met de namen die boven de posts komen.
De vraag blijft even ernstig als in het begin.

Groetjes
Anoniempje 147577 - schreef op 03-05 om 13:14
Weet niet of the topic starter dit nog leest; ben gehuwd een man van inmiddels 51 jaar. We hebben een dochter samen, toen zij werd geboren was hij 49. Nu zijn we bezig voor een tweede, dus het kan nog prima!

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Zwanger worden van oudere partner' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook


Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan