2e kind? - Zwangerschapsforum

Anonieme vraag

Omdat deze vraag in de biechthoek staat zie je geen namen bij de vraag of reacties!

Anoniempje - schreef op 22-02 om 23:40
Ik probeer een heel lang verhaal in te korten. Toen mijn vriend en ik een relatie kregen had hij al 2 (grote) kinderen met zijn ex. Ik had geen kinderen en wilde die wel. Dit is zeker een dingetje geweest. Mensen zeggen nu dat ik hem gechanteerd heb, nee ik heb alleen gezegd dat als hij geen kinderen meer wilde dat we beter konden stoppen met de relatie omdat we dan allebei andere dingen wilden. Vind ik niet hetzelfde maar goed, maakt niet uit, we hebben een kindje gekregen van alweer bijna 3, en hij is er nu dolgelukkig mee, ze stoeien samen en me zoontje rent eerder naar hem toe als hij gevallen is, of we halen hem samen op bij de dagopvang en me zoontje springt een gat in de lucht, papa is nr1, heel leuk om te zien.

Mijn vriend wordt in mei 50. Nu denken jullie vast jeetje wat oud wat zielig blabla. Maar als ik kijk naar de mannen van vriendinnen van mijn eigen leeftijd, die moeten nog stappen en gamen met de mannen, die voeren niks uit in huis, wisselen nog es van baan of hebben schulden, gaan vreemd, kunnen nog geen lampje vervangen, natuurlijk zal het niet overal zo zijn maar ik hoor dit soort dingen links en rechts. Mijn vriend is heel aktief en behulpzaam, handig, helpt in het huishouden, jong van geest, alles voor elkaar, vastigheid en stabiliteit, ligt zelden op de bank, gewoon absoluut niet een ouwe l**. Ik heb altijd oudere vriendjes gehad, ik val gewoon niet op die broekies. Hij zegt dat hij er nu meer van kan genieten (van ons zoontje) omdat hij meer rust in zijn leven heeft nu. We zijn heel gelukkig met z’n 3tjes en alles heeft gewoon goed uitgepakt.

Maar nu komt het. Vriendinnen van mij raken omstebeurt zwanger van de 2e, en dat doet mij wel iets, dat ik dat niet zal hebben. Tenminste ik ging er vanuit dat mijn vriend dit niet zal willen. Toen ik mijn emoties hierover deelde, bleek dat hij best openstond voor een 2e, wat ik dus niet had verwacht. Ik leef al jaren met de wetenschap dat het bij 1 kindje blijft. Nu zei hij dat hij het heel leuk had met ons zoontje en als ik zo graag een 2e wil dat dat best bespreekbaar is. Nu ben ik eigenlijk een beetje verward. Natuurlijk lijkt het me heerlijk om nog eens zwanger te zijn en nog zo’n draakje om ons heem te hebben, maar ik wil het niet verpesten wat we nu hebben, 2 kinderen is natuurlijk wel een stuk pittiger dan 1, en het is ook wel een risico, qua sperma kwaliteit en risico’s daaraan. Ik zou het wel heel fijn vinden als ons zoontje geen enigskind bleef, ookal zijn hier veel vooroordelen over. Dat mijn man tegen de 70 loopt als onze kindjes 20 zijn daar zitten we nog al aan, en dat mensen mijn vriend voor opa aan zullen zien ipv papa oh oh wat erg wat een ander vindt of denkt, mensen hebben altijd wel wat om kritiek op te hebben.
13 antwoorden en 986610x bekeken
Anoniempje - schreef op 23-02 om 17:52
Ik zou als ik jou was een gat in de lucht vliegen haha lees eens terug wat je hebt neergezet! Je bent trots op je man, je houdt van hem en je houd van je kind. Je bent gelukkig en je voelt je niet alleen wat betreft het huishouden etc. Je hebt je al jaren erbij neegelegd om een kindje te hebben. Maar wat een geweldig nieuws is het dan dat je man er mischien wel 2 zou willen!!! En die oude man tja dan zijn er dus twee kinderen ipv 1 met een vader van 70.. ja en? Geniet van je leven en van elkaar en de kinderen! Waarschijnlijk krijg je een hoop negatieve reacties maar dat is altijd wel op leeftijd dingetjes
Anoniempje 91324 - schreef op 23-02 om 18:13
Ik denk er net zo over. 
Ik zou een broertje of zusje heel waardevol vinden. Misschien wel juist omdat je man wat ouder is. Dan staan ze er tegen die tijd niet alleen voor. 
Zou hij nog 10 jaar ouder zijn dan vind ik het een ander verhaal, maar dat is hij niet ????
Anoniempje 127480 - schreef op 23-02 om 21:45
Waarom kom je het hier vragen als je zelf eigenlijk toch al weet hoe je erin staat? Het eerste antwoord dat hier gegeven wordt, geef je namelijk zelf. Het is wel anoniem hier maar ieder krijgt per topic wel een vaste naam om het gesprek overzichtelijker te houden.

Maar goed om nog even antwoord te geven. Ik zou gewoon gaan voor die 2e. Je hebt het allemaal goed voor elkaar zo te lezen, dus waarom niet?
Anoniempje - schreef op 23-02 om 22:25
Bedankt voor jullie reacties! Hihi ja weet ik niet waarom ik het hier vraag, ik vind het altijd fijn om mijn gevoelens en twijfels met mensen te delen, in de hoop dat ze dingen zeggen die ik nog niet zo had bekeken of over het hoofd had gezien. Ik heb tijdje terug ook es een topic geopend met een beetje hetzelfde verhaal alleen dat ik dus nog een 2e wilde en ik bang was dat mijn man dit niet zou willen, en toen reageerden mensen beetje boos dat ik nooit tevreden was en dat het zielig was voor me vriend. Inmiddels heb ik ook de verloskundige gesproken (van de vorige keer) en zij zegt dat de leeftijd van de man niet heel veel uitmaakt, dat dat een beetje een fabeltje is, ja het wordt wel ietsje minder met de kwantiteit en de hoeveelheid, maar qua risico’s is het te verwaarlozen. Dus dat is ook weer positief. Iieeeehhh spannend! Het is alleen even omschakelen, klinkt raar maar ik praat mezelf al jaren aan dat het hebben van 1 kind ook wat heeft en de voordelen daarvan enzo, dat ik allang al bof met alles. Hihi lijkt gewoon wel een droom.
Anoniempje 127480 - schreef op 23-02 om 22:35
Ik zag je topic. Daar zeg je dat je vriend 60 is en hier dat hij 50 is. Plus daar noem je je zoon van 3 helemaal niet? Sterker nog daar zeg je dat jullie pas 1 jaar samen zijn. En daar reageer je ook steeds op jezelf. Wordt een beetje vreemd zo...
Anoniempje 143140 - schreef op 24-02 om 11:40
Kan me geloof ik wel een ouder topic hierover herinneren, en niet degene waar degene hierboven op doelt..
Anoniempje 143140 - schreef op 24-02 om 11:41
Overigens werkt dit forum totaal niet, je ziet regelmatig gewoon de naam van degene die het geschreven heeft bij mededeling. Erg jammer van brabbels
Anoniempje - schreef op 24-02 om 11:42
Nee klopt Anne
Anoniempje 127480 - schreef op 24-02 om 12:50
Ik zie nu dat brabbels iedereen die als gast post anoniempje krijgt. Mijn excuses voor mijn berichtje. Ik heb dan het verkeerde topic gelezen.
Anoniempje 146536 - schreef op 24-02 om 20:56
Geeft niet hoor  Dat was ik idd niet.
Anoniempje 144424 - schreef op 24-02 om 22:23
Mijn vader was ook 50 toen hij mij nog kreeg. Heb er nooit echt last van gehad. Hij zag er ook wel veel jonger uit waardoor het leeftijdsverschil met mijn moeder niet opviel en werd nooit als mijn opa aanzien. Helaas ben ik hem ondertussen wel al verloren, waardoor hij zijn kleinkinderen nooit heeft gekend. 
Ik zou zeggen doen waar jullie je allebei goed bij voelen. 
Anoniempje - schreef op 27-02 om 16:24
" Mijn vader was ook 50 toen hij mij nog kreeg. Heb er nooit echt last van gehad. Hij zag er ook wel veel jonger uit waardoor het leeftijdsverschil met mijn moeder niet opviel en werd nooit als mijn opa aanzien. Helaas ben ik hem ondertussen wel al verloren, waardoor hij zijn kleinkinderen nooit heeft gekend. 
Ik zou zeggen doen waar jullie je allebei goed bij voelen.  "
Besje

Bedantk voor uw reactie. En heeft u nog (een) broertje(s) en zusje(s)?
Anoniempje 144424 - schreef op 01-03 om 21:35
Enkel veel oudere halfbroers. Maar die tellen voor mij als 100% broer. 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp '2e kind?' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan