ik vind mijn dochter te dik - Zwangerschapsforum

Anonieme vraag

Omdat deze vraag in de biechthoek staat zie je geen namen bij de vraag of reacties!

Anoniempje - schreef op 10-03 om 15:55
Ik vind mijn dochter van 17 jaar te dik. Het was altijd een heel mooi slank meisje met weinig vet. 
Ze kreeg wel al vroeg borsten en heupen maar het was allemaal mooi in evengewicht.
Nu is ze het afgelopen anderhalf jaar zoveel aangekomen. Ik denk als ik zo schat wel rond de 20 kg.
Ik probeer hier vaak met haar over te praten maar dan gaat ze meteen weg en slaapt ze die nacht ook bij haar vriend of een vriendin.
Het lijkt haar weinig te doen, sterker nog het lijkt alsof ze nog nooit zo gelukkig is geweest.
Mijn dochter heeft jarenlang anorexia gehad en het was echt nog net op het randje anders was ze er niet meer geweest.
Maar als ik haar nu zie denk ik alleen maar hoe is het mogelijk geweest dat jij zo dik bent geworden.
En ik schaam mij ook voor die gedachte zeker omdat het eindelijk goed met haar gaat.
15 antwoorden en 24234871x bekeken
Anoniempje 140764 - schreef op 10-03 om 16:01
Is er sprake van obesitas? Van een gevaar voor haar gezondheid?
Anoniempje - schreef op 12-03 om 19:45
Nee, wel overgewicht.
Anoniempje - schreef op 10-03 om 16:43
Lees je eigen bericht eens over. Je kind is gelukkig!!!!!! Dat is voor nu toch het belangrijkste?!?! Helemaal na anorexia. 
De problemen waardoor ze anorexia kreeg zijn opgelost? Ik zou heel erg voorzichtig zijn met het benoemen.
Jij vind haar te dik, zij lijkt er niet mee te zitten.  Laat het zo. 

Ik vermoed dat er veel meer speelt richting jou, na dat jij het hebt benoemd gaat ze ergens anders slapen.

Wat ik zou doen is bij haar aangeven dat je in gesprek wilt, een open en eerlijk gesprek. Dat jij je zorgen uit. En aangeeft dat je er over ophoudt na dit gesprek. Dat ze altijd bij jou kan komen als ze het er over wil hebben. En het daar dan ook bij laten. Ze is 17.
Anoniempje 133156 - schreef op 10-03 om 17:19
Van wanneer is ze zoveel aangekomen? Ik weet dat ik een vriendin had... ze was 16jaar en zwanger ze was maar liefst 30kg aangekomen. Ze verstopte haar steeds en had natuurlijk ook niets tegen haar ouders gezegd en ook verstopte ze haar bij ons of bij haar vriend. Zeg niet dat jouw dochter zwanger is eh  maar het kan toch  en deel enkel een ervaring wat ik heb meegemaakt 
Anoniempje 133156 - schreef op 10-03 om 17:23
Maar nu even serieus!!! Anorexia hebben en 20kg aankomen lijkt mij alleen maar een gezond gewicht hebben nu! Mss schaamt gij u voor haar... 
Anoniempje - schreef op 12-03 om 19:48
Ik bedoelde vanaf dat ze weer een gezond gewicht had. Ze is denk 2 jaar stabiel gebleven op het zelfde gewicht (50 kg) en toen kwam ze opeens in anderhalf jaar tijd nog 20 kg erbij.
Anoniempje 140764 - schreef op 10-03 om 17:48
Zolang haar gezondheid niet in gedrang komt lijkt het mij zeer onverantwoordelijk om er iets mee te doen of van te zeggen. Het lijkt mij ook wel duidelijk waar de zorgen over het gewicht vandaan kwamen. Jammer genoeg ... 
Anoniempje - schreef op 12-03 om 19:49
Wat bedoel je daarmee?

Mijn dochter is 20 kg aangekomen in anderhalf jaar. Zeker na zo'n tijd is het vreemd dat ze nu overgewicht heeft terwijl ze op het randje van de dood zat. Dan ga ik kijken of er niet meer achter zit.... bijvoorbeeld een eetbuistoornis ofzo....
Anoniempje 35470 - schreef op 11-03 om 09:31
Mensen, niet zo serieus.. dit is waarschijnlijk het zoveelste nep bericht.. Brabbels staat er vol mee tegenwoordig. 
Anoniempje 131719 - schreef op 11-03 om 11:25
Ik hoop dat het inderdaad een nepbericht is! Beter dan een moeder die haar kind een eetprobleem aanpraat.
Anoniempje - schreef op 21-03 om 14:55
Alright....hier spreekt de dochter die jarenlang te dik is geweest. Wiens moeder wel eens durfde zeggen "straks 100kilo he" En weet je wat? Ik durf met trots zeggen dat ik, in mijn omgeving, als 1 van de sterkste van allemaal in mijn schoenen sta! Stop met te denken dat alle dikke mensen ongelukkig zijn, dat ze eten uit problemen. Ik durf te wedden dat jij met jouw perfecte lijntje onzekerder bent dan jouw iets te dikke dochter. 
Als mijn mama mij over mijn gewicht aansprak was het ook altijd gezever. Ikke boos, zij boos, dagenlang koude oorlog. Is dat dan beter? Het helpt toch niet. Denk je nu echt dat zij gaat afvallen omdat jij er altijd over klaagt? Hahaha zeker niet. Ze zal afvallen wanneer ze dit zelf wil. Wanneer ze dit voor zichzelf zal uitmaken.
Mijn moeder is er uiteindelijk dan ook mee opgehouden. Want ze zag hoe blij ik in het leven stond. En kijk....ik ben bijna 30kilo afgevallen. Niet door haar....door mezelf. Omdat IK het wou!
Nu ben ik zwanger en vroeg ze onlangs...."hoe is het met je gewicht?" Ik heb haar eens aangekeken "Moeder begint ni hé" We hebben beide gelachen en dat was het. Ik zie mijn mama doodgraag en wat ben ik blij dat ze me uiteindelijk heeft gerust gelaten. Ik zou niet willen weten wat voor relatie we zouden gehad hebben moest ze me blijven achtervolgen met haar afslank gezeik.
Anoniempje 134395 - schreef op 28-03 om 13:50
Het enige wat ik wil zeggen: wees tevreden met hoe zij zich voelt, gelukkig!  70 kilo is echt niet te zwaar. 
Anoniempje - schreef op 28-03 om 23:27
er is niet echt iets zinnigs te zeggen over dit topic. Moeder vind haar dochter te dik en wil onze mening... leuk maar die kunnen wij in geen geval geven omdat er geen objectieve informatie is. En zelfs dan nog is het de vraag of wij er een mening over moeten geven. Maar fijn om te horen dat het meisje gelukkig is, dat is het belangrijkst. 
70 kilo hoeft helemaal niet te zwaar te zijn als je 1.70 of 1.80 lang bent. in dat geval is 50 kilo zelfs te licht. 
Anoniempje - schreef op 18-06 om 14:46
Echt bizar dit. Ga zelf in therapie, alsjeblieft! Hoe jij omgaat met eten, gewicht, emoties en ontspanning, is bepalend voor hoe je dochter dat doet.
Ik heb zelf een lange geschiedenis van eetproblemen, afvallen, aankomen en elke keer weer hetzelfde liedje. Ik had orthorexia en BED. Nog steeds een enorme struggle, ik zit op m'n zwaarste gewicht ooit.
En het is veroorzaakt door mijn eigen moeder en oma. Kreeg ik altijd commentaar van op m'n gewicht en eetpatroon, altijd, en dat heeft me alleen maar onzeker gemaakt, hyperfocus op uiterlijk en heeft me alleen maar meer doen aankomen. M'n moeder was ook altijd op dieet. Terwijl ze nooit te dik was. Nou, dan leer je dus als dochter dat je hoe dan ook nooit goed genoeg bent. En inderdaad. Toen ik op m'n slankst was, was ik alsnog depressief en had ik wel weer een complex over m'n borsten, haar en neus.
Verschrikkelijk en getekend voor de rest van mijn leven.
Dus neem van mij aan: werk aan jezelf, ga zelf in therapie en laat je dochter met rust. Steun haar gewoon en wees lief voor haar. Ben blij dat ze nog leeft en dat ze gelukkig is.

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'ik vind mijn dochter te dik' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan