Gedachten - Zwangerschapsforum

Anonieme vraag

Omdat deze vraag in de biechthoek staat zie je geen namen bij de vraag of reacties!

Anoniempje 141340 - schreef op 20-03 om 20:25
Ik schaam me hier voor.. ik vind het vreselijk.. mijn dochtertje is bijna 8 weken oud.. omdat ik alles in mijn eentje moet doen doordeweeks omdat mijn partner bij defensie werkt en hij op de kazerne slaapt omdat het twee uur van ons huis is, ben ik helemaal gesloopt. Als ze uit badje gaat krijst en gilt ze de hele boel bij elkaar. Ik wikkel haar altijd in en droog haar dan stukje voor stukje af. Maar wat ik ook doe ik krijg haar niet rustig..
Op een gegeven moment krijst en gilt ze zo hard dat ik haar mond dicht wil knijpen en zelfs een tik wil geven.. ik doe dit niet want kan me in houden.. 
ik schaam me zo voor die gedachte.. ik voel me echt een mega slechte moeder.. 
27 antwoorden en 24117515x bekeken
Anoniempje 66790 - schreef op 20-03 om 20:32
Je bent GEEN slechte moeder!!!!
Wel een oververmoeide moeder denk ik. Heb je hulp in je omgeving die kunnen bijspringen? Vraag hulp! Ga eventueel naar de huisarts/consultatiebureau en geef aan waar je mee zit!
Durf hulp te vragen als het niet lukt, hulp vragen als het niet gaat is geen teken van een slechte moeder zijn.
Anoniempje 141340 - schreef op 20-03 om 20:34
Mijn oma woont naast de deur bijna en ze helpt al zo veel.. de kleine slaapt ook bijna elke nacht door.. ik weet het gewoon niet meer.. 
Anoniempje 111145 - schreef op 20-03 om 21:35
Hoi, mag ik je een tip geven? Ik kreeg namelijk de volgende tip van mijn kraamverzorgende: doe de baby in bad rond flesjestijd. Geef voor het bad de helft van de fles/borst. Daarna lekker in bad doen en na het badje de overige melk geven. Ik geef zelf fles en hield die ene helft dan warm door deze in kopje met net gekookt water te doen. Hier werkte dat namelijk perfect. Deed ik dat niet dan was het ook drama na het badje.
Anoniempje 141340 - schreef op 20-03 om 21:48
Dat is een goede tip. Dat ga ik proberen de volgende keer. Normaal deed ik haar een uur na haar fles in bad. Bedankt voor de tip
Anoniempje 133264 - schreef op 20-03 om 22:07
En als bad zo'n drama is, doe dat dan niet elke dag. Hindert niks. 
Anoniempje 141340 - schreef op 20-03 om 22:09
Ik doe haar al om de dag in het badje. In het weekend gaat ze altijd met papa onder de douche. Dan is het nooit drama haha
Anoniempje 111145 - schreef op 21-03 om 09:11
Graag gedaan van de tip! Hopelijk werkt het bij jouw net zo goed als bij mij.
Anoniempje 66790 - schreef op 21-03 om 14:30
Anders ga jij ook met haar douchen? Je hebt speciale lange washanden te koop die iets meer grip hebben als je bang bent dat het glibberig wordt. Mijn tweede kindje ging hier al vanaf geboorte vaak meedouchen (dat badje vullen/leegmaken was zwaar en veel werk)
Anoniempje - schreef op 21-03 om 14:37
Oh wat zielig voor je ik weet precies hoe je je voelt ik heb dat nogsteeds maar dan niet zoals jou maar ik wil alleen maar zeggen.. mijn zoon is bijna een jaar en doordat ik oververmoeit begon aan mijn bevalling en NOOIT meer bij ben geslapen gewoonweg ondat het niet ging en nu ben ik nog net zo moe als in mijn kraamweek
Anoniempje - schreef op 21-03 om 14:39
Lieve schat. Vraag hulp! 
Schaam je niet om hulp te vragen want de schaamte die achteraf komt, wanneer je echt iets dom doet, is nog 1000x erger.
We kennen jou situatie natuurlijk niet, maar kijk eens naar jouw sociaal net. Vrienden? Familie? Tantes? 
Ik ben zelf ook een zeer trotse vrouw en ik wil ook altijd alles zelf doen. Maar ik hoop gewoon van mezelf dat ik, als ik aan het einde van mijn latijn ben, ik dit herken en hulp vraag. Er is echt geen schande in toegeven dat je het even niet alleen kan. 
Sterkte! 
Anoniempje - schreef op 21-03 om 14:45
Ik ken het wel maar geloof niet dat je dat werkelijk doet hoor maar goed 
Anoniempje 141340 - schreef op 21-03 om 15:46
Wij hebben al zo’n lange washand inderdaad maar ik vind het best spannend om alleen met haar te douchen. 

Ik ben ook nog steeds moe van voor de bevalling. Ik had weken van te voren harde buiken waardoor ik amper sliep. Ook sinds dien niet meer bij kunnen slapen. 

Ik ben vandaag eerlijk geweest over hoe ik mij voel tegenover mijn oma en wat er wel is door mijn hoofd heen gaat. Ze heeft aangeboden om mij meer te helpen in huis en om twee dagen in de week op de kleine te passen zodat ik dan even bij kan slapen. De kleine is overdag bijna alleen maar wakker dus dat is erg fijn dat oma kan in springen op deze manier. 

Dank jullie wel dames voor deze tips
Anoniempje - schreef op 21-03 om 20:36
Ik vond het eerst ook eng te douchen, maar het is zo veel sneller. Je moet het gewoon eens proberen eerst met iemand erbij misschien. Ik deed het trouwens met een hydofiele doek want ik had niet zo een washand. Ben wel al na een paar weken gaan douchen.

Die tip van drinken lijkt me ook een goede. Succes ermee
Anoniempje 141340 - schreef op 21-03 om 20:55
Ik ga van het weekend met de kleine douchen. Mijn vriend is er dan bij. Het lijkt me vooral een ding als je dan klaar bent met douchen want je moet de kleine snel afdrogen en aankleden omdat ze het anders koud krijgt natuurlijk. 
Maar zelf bloed ik nog steeds van de bevalling (volgende week kan ik pas terecht bij de gynaecoloog) dus ik moet wel eerst mezelf afdrogen zodat ik niet de hele douche onder bloed. Hoe kan ik dat dan het beste aanpakken als ik wel alleen met haar ben? Ik wikkel haar wel altijd in. 
Anoniempje 133264 - schreef op 21-03 om 22:09
Zorg dat je douche warm is, je alles hebt klaarliggen. Ze kan vast nog niet rollen anders kun je haar altijd nog in een wasmand leggen. Je doucht, wikkeld haar lekker in een doek/doeken geeft haar de fop weet ik 't wat en verzorgd jezelf. Dan knuffel je haar en droogt haar af en kleed aan. Je kleintje kan echt even wachten dat poosje. Al moppert ze miss een beetje, dat kan maar voor jezelf zorgen is ook belangrijk. Je gaat natuurlijk niet eerst je make-up bijwerken en als je echt sneller wilt zijn schiet je een onderbroek met verband aan en ochtendjas. 
Anoniempje 141340 - schreef op 21-03 om 22:23
Oh super! Bedankt voor de tips. Ik voel me echt al opgeluchter met jullie woorden en jullie tips 
Anoniempje - schreef op 22-03 om 14:18
Je kan ook aankleedkussen op de grond in de badkamer leggen, badcape erop klaarleggen en je kindje inwikkelen als je klaar bent met douchen. 
Goed voor jezelf zorgen is vreselijk belangrijk, daar word en blijf je een leukere moeder van! Hoe moeilijk het ook is.... 
Anoniempje - schreef op 22-03 om 23:45
Ja ik zorg altijd dat de badkamer en zijn kamer warm zijn. Leg het aankleedkussen en badcape+Grote hydrofiel ok af te drogen+extra handdoek voor warm houden klaar. Vaak droog ik m een beetje af, dan mezelf. Trek badjas aan en til m (Vaak met aankleedkussen en al, vind ie geweldig) naar zn commode en doe daar de rest.
Anoniempje 141340 - schreef op 25-03 om 21:58
Ik heb alle tips opgevolgd maar het is nog steeds krijsen na het badje/douchen. Gelukkig was ik nu wat uitgeruster en had ik geen rare gedachten 
Anoniempje 111145 - schreef op 26-03 om 15:23
Misschien vind ze het gewoon niet fijn om uit het badje te gaan?
Anoniempje 141340 - schreef op 26-03 om 15:42
Ik denk dat dat het is ja
Anoniempje 134395 - schreef op 28-03 om 13:40
Mijn dochter had hetzelfde. Ik ben yoen met haar gaan douchen ipv in bad en sinds dien heb ik geen  last meer van een krijsende baby. Sommige baby's houden nou eenmaal niet van badderen. En bij mij krijgt ze de fles na het douchen. Ik hoop dat je snel een oplossing vind
Anoniempje 141340 - schreef op 28-03 om 16:00
Ik heb gisteren zelf met haar gedoucht. Ze heeft helemaal niet gehuild. Ik hoop niet dat dit een toevalstreffer is haha 
Anoniempje 134395 - schreef op 01-04 om 22:30
Ik ben heel benieuwd hoe het nu met jou en die kleine gaat. Heb je na de laatste keer weer met haar gedoucht,  en heeft ze weer niet gehuild? Hoop voor je dat dit een uitkomst is! 
Anoniempje 141340 - schreef op 02-04 om 00:50
Mijn vriend heeft een week vrij kunnen krijgen op zijn werk zodat hij veel dingen over kon nemen van mij zodat ik even kon uitrusten. Ook slaapt de kleine van 00:00(laatste fles) tot een uur of 9 dus dat scheelt ook al. Ik ga nu inderdaad zelf met haar douchen. Ik zorg dat de douche ruimte lekker warm is. 
Als ik haar af droog ga ik liedjes zingen en dit helpt. Ze huilt niet meer tijdens het afdrogen. 
Bedankt dames 
Ik zit weer goed in mijn vel 
Anoniempje 134395 - schreef op 03-04 om 07:58
Oh wat fijn om te lezen. Soms mpet je gewoon even experimenteren om er achter te komen wat je kleintje fijn vind. En nu hopelijk vollop genieten 
Anoniempje 66790 - schreef op 04-04 om 20:37
Yeah!!! Applaus voor jou!!!
Fijn dat nog even terugkoppelt hoe het nu is en nog fijner dat het positief is!

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Gedachten' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan