Kleuter verteld dat ze betast is door andere kleuter - Zwangerschapsforum

Anonieme vraag

Omdat deze vraag in de biechthoek staat zie je geen namen bij de vraag of reacties!

Anoniempje - schreef op 24-10 om 21:28
Hallo,

Wij hebben een super lief pittig en mondig meiske van 4 jaar, ze is net begonnen na de zomer vakantie op de basisschool en is best mondig en volgens de juffen een echte leider in de klas.
Ze babbelt er graag op los en heeft zoals velen van haar leeftijd een grote fantasie en verteld vaak ook dingen die niet altijd waar zijn.
Sinds 2 weken sloeg haar gedrag ineens om, ze werd erg pittig, veel schreeuwen en veel frustratie. Daarnaast begon ze ineens extreem veel en vaak te plassen. We hebben daarop 3x urine laten onderzoeken maar en kwam niks uit.
De dokter adviseerde om haar even thuis te houden, er was bij ons veel gebeurd in korte tijd, een nieuwe gastouder, afscheid van de peuters en we kregen er een baby bij en kort daarna ging ze naar de grote school. De spanning kwam er nu even uit.
Na 2 weken thuis werd ze weer een beetje de oude, ook het plassen werd weer normaal.
Sinds deze week is ze weer op school, we merken wel dat ze weer wat pittiger word, ze is moe na school en afgelopen week begon ze op een nacht ook weer wat vaker te plassen, dit is afgelopen dagen weer normaal geworden, ook vertelde ze dat ze een zere plasser had.
Maar vanavond vertelde ze ineens eerst aan mijn man en daarna aan mij dat er een jongetje bij haar in de klas aan haar plasser had gezeten en ze dit niet leuk vond.
Het was gebeurd op de wc. We hebben gezegd dat er nooit iemand aan haar mag zitten en dat als het weer gebeurd ze gelijk naar juf moet gaan en ons alles mag vertellen.
Wel is het lastig, we schrokken maar weten ook dat ze vaak dingen verdraaid, verzint of anders verteld.
Maar je zou zeggen dat ze dit toch niet verzinnen?
Wat moeten we doen? Ik wil maandag juf spreken maar ook niemand beschuldigen.
Moeten we erop terug komen bij haar of juist niet?
We willen dit niet zomaar voorbij laten waaien, het is toch heel erg wat ze ons mede deelt 
Wat vinden jullie?
3 antwoorden en 595410x bekeken
Anoniempje 137542 - schreef op 25-10 om 17:00
Ik zou dit inderdaad wel bespreekbaar maken met de Juf. Na mijn weten zou zo’n jong kind hier echt niet over liegen, dus ik zou dit zeer zeker serieus nemen. Dit kan ook zeer zeker haar gedrag verklaren. 
Anoniempje 151069 - schreef op 25-10 om 18:33
Hi, ik zou het zeker even aankaarten bij de juf. Waarschijnlijk heel onschuldig gedrag vanuit het andere kind, gebeurd best vaak dit soort dingen. Nieuwschierigheid en ontdekken. Past heel erg bij de leeftijd wel. Kinderen moeten wel weten wat wel en niet acceptabel is. En een juf of meester heeft hier niet altijd zicht op. Op deze manier kan ze er aandacht aan besteden in de klas en kinderen duidelijk maken wat wel en niet mag. Ik zeker ook het gedrag van je dochter verklaren ja.  Succes, sterkte. 
Anoniempje 153202 - schreef op 25-10 om 18:37
Ik vind haar gedrag te toevallig als het er niks mee te maken heeft dus ik zou dit zsm met de juf bespreekbaar maken. ineens zo vaak plassen en daarbij veel frustratie. En toen ze thuis gehouden werd ging het weer beter maar op school kreeg ze weer een terugval. Dit klinkt voor mij allemaal wel heel verdacht 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Kleuter verteld dat ze betast is door andere kleuter' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan