Traagwerkende schildklier - Zwangerschapsforum

Rose - schreef op 13-06 om 12:26
Hi,

Ik heb een traagwerkende schildklier en ben nu bij a 5 weken zwanger.
de waardes zijn te hoog en ben net gebeld dat mijn anti waardes ook te hoog zijn en nu moet ik naar de internist.

Ik was al ontzettend bang voor alles wat mis kan gaan ivm de schildklier maar nu zit ik bijna helemaal tegen het plafond.

Kan iemand die hier ervaring mee heeft me het een en ander uitleggen?
5 antwoorden en 36359079x bekeken
Rose - schreef op 13-06 om 14:46
Hi Iriske,

Dankjewel voor je reactie!
ik slik al medicatie alleen is dit niet verdubbelt maar met 0.25 verhoogd en nu moet ik weer over 6 weken bloedprikken.
de ha heeft me doorverwezen naar de internist, vind ik opzich wel fijn.
Je stelt me een beetje gerust, dankje!

Ik hoop dat je snel zwanger bent!

Groetjes,
Rose
Amy - schreef op 13-06 om 17:56
Ik heb ook een te traag werkende schildklier en ben nu voor de 2e keer zwanger. Bij mijn zoontje en tot nu toe geen problemen met mijn schildkier. Wel is mijn medicatie verhoogd van om de dag 50 of 75 naar alle dagen 75. Dat is voor mij voldoende. Ik laat ook elke 4 weken bloedprikken.
Ik heb alleen geen antistoffen tegen mijn schildklier. Dus daar ben ik niet bekekend mee. Hebben ze je daar niet al eerder op getest?
Ik vind het wel fijn dat je huisarts je naar de internist stuurt. Dat zijn toch de mensen die er meer ervaring mee hebben.
Ik weet dat mijn huisarts in mijn eerste zwangerschap ook contact heeft gehad met een internist om alles even te bespreken. Geeft toch een fijn gevoel.

Ik ken iig wel oud collega die tijdens haar zwangerschap erachter kwam dat haar schildklierwaardes zo slecht waren dat ze logischerwijs niet eens zwanger had kunnen worden. En die heeft ook gewoon een gezond kindje ter wereld gebracht. Dan heb je iig 2 positieve verhalen.
Rose - schreef op 14-06 om 12:22
Hi Amy,

Dankjewel dat stelt me gerust!
Wat fijn dat 75 voldoende is voor je , ik zit nu al op 175 maar dat geeft niet als het maar helpt.

Ik denk zelf dat ik dit ook tijdens mn vorige zwangerschap had maar er is toen nooit op gecontroleerd. Pas een paar maand na m'n bevalling ging het maar niet beter met me dat ik naar de ha ben gegaan en zelfs toen wist ze niet wat het was en liet ze me bloedprikken voor de zekerheid, was echt heel hoog.

Wat fijn dat alles goed bij je gaat!

Bedankt nogmaals!
Laura90 - schreef op 20-06 om 14:37
Hoi dames,
even mijn verhaal hier.. wij zijn reeds een jaar bezig om een kindje te krijgen. Na 2 miskramen onmiddellijk na elkaar (6w en 9w) in augustus en November is het ons tot nu toe niet meer gelukt om zwanger te worden. Mijn cyclussen lopen eveneens tussen de 60 en 29 dagen en deze maand hadden we voor het eerst clomid. Helaas bleken mijn eitjes niet te reageren op clomid.
Na bloedafname (voor de zoveelste keer) is gebleken dat ik grote afwijkingen heb in mijn schildklierwaarden en dat deze nu eerst goed moeten staan alvorens ik mag verder doen… ZIjn er mensen die hier ervaring mee hebben? En hoelang heeft dit dan geduurd vooraleer je terug kon (her)beginnen?
Ik heb donderdag alvast een afspraak bij endocrinoloog maar wilde al heel graag even jullie reactie horen.
Thnx

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Traagwerkende schildklier' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan