Peuter krabt vaak en is snel boos. - Zwangerschapsforum

Dounoontje - schreef op 29-07 om 17:35
Wij hebben een zoontje van bijna 3,5 jaar oud. Nu is het bekend dat hij een spraakstoornis heeft en na deze zomervakantie zal hij ook naar Kentalis gaan voor extra begeleiding. Hij heeft al bijna een jaar extra begeleiding op de psz en gaat naar de logopedie. Zijn taalbegrip is overigens wel leeftijd accuraat.
Maar onze kleine man krabt, slaat, gilt vaak. Als wij hem iets verbieden moet ons meubilair het ontgelden.
Ik vind het lastig om het op papier te verwoorden omdat ik ook niet te negatief over hem wil doen. 
Thuis is hij vaak bijna niet te hanteren. Hij luisteren niet tot slecht. Als ik hem wil knuffelen krabt hij mij of mijn partner. Ook andere volwassene en kinderen moeten het ook vaak ontgeldend. We hebben echt als zo vaak gezegd dat het niet mag maar het helpt niks.
Als we hem iets verbieden of zeggen dag iets niet mag moet zijn speelgoed of ons meubilair het ontgelden. Gooien met spullen, deuren, bijten op tafels en beuken tegen het traphekje. Nieuw is zijn kleren kapot trekken en spugen. 
Hij zou het liefst willen dat we hem bijna continu engertainen, hebben we een keer geen zin gaat hij uit verveling dingen doen die niet mogen. Als we met hem samen willen spelen mogen we vaak niet meedoen en vindt hij het gezellig als we bij hem zijn. 
Ik kijk s ochtends echt tegenop om hem uit bed te halen. Alles lijkt wel een strijd met hem. Buiten loopt hij gewoon ergens heen waar hij zin in heeft. Ik kan hem niet vertrouwen. Mijn vriend wilt niet meer met hem wandelen en mee naar de winkel lopen omdat hij dan zich misdraagt. Gelukkig is dat bij mij minder maar ik vind het wel fijn als hij hem af en toe meeneemt. 
We begrijpen er niks van, het was een super makkelijke baby die na 2 nachten al doorsliep en bijna nooit huilde. Sinds zijn pubertijd is hij zo veranderd. Ik mis gewoon zijn babytijd. 
Het vermoeden is dat zijn gedrag grote deels komt doordat hij zich niet kan uiten maar voor mij gaat dit wel heel ver. Ik merk aan mezelf dat ik nu een hekel aan hem en mezelf krijg. Ik voel me gewoon een mislukte moeder. Ik zou zo graag weer liefde van hem willen. En ja ik probeer hem liefde te geven maar merk dat ik dit steeds minder nog kan opbrengen. 
Want gek genoeg gaat het op en neer. Soms gaat het 2 dagen goed en vervolgens is het weer helemaal mis.

Misschien zijn er meer moeders die hiermee zitten en zijn er nog goede tips.

Groetjes Dounoontje 
3 antwoorden en 32131667x bekeken
Amy - schreef op 29-07 om 19:20
Als ik het lees denk ik ook dat het gedrag komt door zijn spraakstoornis niet dat ik een expert ben maar ik denk wat zal hij vaak boos en gefrustreerd zijn omdat hij zich niet kan uiten.
Zou het kunnen helpen om hem gebarentaal te leren? Ik heb ooit een soort gelijk verhaal gelezen waarbij ze het kindje gebarentaal hadden geleerd (naast de hulp voor de spraak) waardoor het kindje zich iig kon uiten en daardoor minder boos en opstandig was.
Succes iig.
*Lotus* - schreef op 29-07 om 20:06
Heb je jullie dreumes wel is verder laten onderzoeken.. want wat amy zegt kan ik me helemaal in vinden maar wellicht is er wel meer aan de hand.. 
jullie zoontje lijkt haast wel autistisch en dat is niet erg maar dan zou het fijn zijn dat jullie zelf ook hulp en ondersteuning krijgen.. want het klinkt alsof er een grote afstand tussen jullie aan t ontstaan is. 
En ik begrijp uit je verhaal, dat je dat eigenlijk helemaal niet wil...
Heel veel sterkte met alles en ik hoop dat je de liefde en t plezier weer
Terug krijgt
Anoniem (Gast) - schreef op 04-08 om 14:34
Ik als moeder van 4 kinderen waarvan er 2 met extra zorg. Gedragsproblemen. Denk dat het niet door zijn spraak achterstand komt.

 Jij geeft aan dat hij zijn woorden schat wel goed is. Dat het begonnen is tijdens zijn peutertijd, en vooral als het hem niet zint, wat hij in zijn kop heeft moet gebeuren. Zijn wil is wet.

Ik denk eerder dat zijn spraak achterstand een symptoom is van iets anders. 

Ik zou het snel hoger op gaan zoeken. Jullie gaan er aan onderdoor. Laat hem langere tijd observeren, zowel thuis als op school. Echt neem stappen. Nu kun je hem nog "makkelijker" "ombuigen". 

Wij werden niet gehoord, nu hebben wij twee tieners die niet op tijd de juiste hulp hebben gehad. Wij hebben er zelfs 1 uit huis moeten plaatsen. Ik herken heel veel van jou verhaal in mijn eigen verhaal. 

Kop op mama Vecht voor je prachtige zoon!

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Peuter krabt vaak en is snel boos.' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook


Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan