Eczeem - Zwangerschapsforum

anoniem22 - schreef op 16-11 om 05:11
Hoi zijn hier mama’s met ervaring kwa eczeem? Mijn zoontje 4 maanden heeft best erg eczeem op zijn wangetjes en het word eigenlijk alleen maar erger. Het begint nu soms te schilveren na een hele nacht slapen. Op zijn lijfje heeft hij het ook maar niet zo extreem als in het gezicht. Hij krabt er gelukkig niet aan maar soms is het vuurrood. Heb van alles al geprobeerd verschillende crèmes heel vettend heel dik heel lichtjes maakt allemaal niks uit bakjes water bij de verwarming voor lucht vochtigheid? Las dit ergens. Luchtige kleding zo min mogelijk en dan niet tevaak onder de douche dan alleen parfum vrije spulle gebruiken ik was ook echt alle was met parfum vrij .. heeft iemand een tip?
61 antwoorden en 30804785x bekeken
Red_tears (Gast) - schreef op 16-11 om 07:04
Mijn zoontje had hier ook ladt van, maar nu niet op zijn wangen. Wij zijn dan naar een dermatoloog geweest. Alles moest gewassen worden met 'le chat'. We kregen een speciale zalf en we moesten speciale waslotion bij de apotheker halen. U kindje zeker niet met 'zwitsal' wassen. Werd ons afgeraden, dit droogt de huid uit. Nu is hij bijna 4 jaar en zo nu en dan krijgt hij opstootjes. Dan smeren we de zalf en gaat het terug beter. 
Hartje - schreef op 16-11 om 07:45
Mijn zoontje doe ik zo min mogelijk in bad, 1x per week. Z'n gezicht raakt anders iets de zeep en hoppa, ook vuurrode wangen. Hier doe ik dan bepanthen gezichtszalf op, dan trekt 't bij hem zo weg. 
Schilfers klinkt als een droge huid. Heb je al heel simpel eens vaseline geprobeerd? Daar zit niks geks in dus echt alleen om de huid vet te houden? 
Blijft hij last houden zou ik ook even naar de huisarts gaan voor advies. 
Hoe was je z'n kleren, misschien kun je daar nog phneutrale zeep voor gebruiken. Succes! Vaak zijn de eerste levensjaren het ergst voor eczeem en groeien ze over een groot gedeelte heen! 
floydi - schreef op 16-11 om 07:54
Hi anoniem, als het eczeem is dan is een dermatoloog de enige oplossing. Ik heb zelf mijn hele leven al eczeem en heb het Goed onder controle maar alle huis tuin en keuken zalfjes helpen niet tegen eczeem. Inderdaad je doet al veel goed door parfum etc te vermijden maar een dermatoloog kan de goede crèmes en zalfjes voorschrijven die echt helpen.  Huisartsen vinden dat bij babies  een beetje eng maar die hebben simpel weg te weinig expertise. 
Succes meid
Hartje - schreef op 16-11 om 08:04
Eens met floydi! Stel dat het alleen een gevoelige huid is helpen die huis tuin keuken middeltjes wel en je hoopt toch dat dat het is in plaats van echte eczeem.. Tenminste ik bij m'n zoontje wel! 
Fijn dat je 't onder controle heb, bij mij zit 't helaas ook in beide families dus wel grotere kans dat zoonlief 't krijgt.. 
anoniem22 - schreef op 16-11 om 08:53
Heb verrschilllnde vasaline geprobeerd de ouderwetse normale de baby variant de daro parfum vrije ... het blijft net zo hard soms harder terug komen ik was alles met Eem baby wasmiddel 0 procent parfum de reden waarom ik niet terug ga na de huisarts (ben al 3 x geweest) is omdat ik denk dat ze me dan hornoonzalf gaan geven en hoor dat dat slecht voor groei en ontwikkeling is jij hier ervaring mee floyd?
Hartje - schreef op 16-11 om 09:09
Aha in je eerste berichtje stond niet het hele verhaal. Soms kun je het met hormoonzalf even onderdrukken en daarna rustig houden met gewone zalf en als het weer opsteekt even met hormoonzalf smeren. Maar in elk geval anders en daarvoor heb je de dermatoloog! 
floydi - schreef op 16-11 om 09:36
Hi anoniem
J hier gebruik ik al jaren hormoonzalf 1x per week als onderhoud zeg maar zo voorkom ik uitbraken. Als je hormoonzalf maar 1-2 keer per week gebruikt komt het niet in je bloed en heeft het dus ool Geen invloed op de ontwikkeling. Ik mag het tijdens mijn zwangerschap gewoon gebruiken sterker nog de uitbraken zijn veel slechter voor je ontwikkeling dan de zalf aangezien al de energie Naar het herstel van het huidje gaat is er weinig meer voor andere dingen. De dermatoloog kan je daar het beste over adviseren. Toen ik klein was had ik ala baby open wonden heel veel pijn en jeuk en mijn ouders huilen nog steeds als ze terug denken aan die tijd. Artsen wilde toen geen hormoonzalf voorschrijven in die tijd dachten ze nog dat het schadelijk was nu weten ze beter je kunt eczeem beter ondercontrole houden met hormoonzalf dan de uitbraken te laten gaan.
Jenny00 - schreef op 16-11 om 10:15
Ik ben het eens met floydi. Zelf heb ik ook eczeem en smeer al heel lang hormoonzalf. Je hebt hier verschillende sterktes van, ook hele lichte, en die kunnen al genoeg doen voor een baby. (die mag je ook gebruiken als je zwanger bent)
Daarnaast gebruik ik zelf Cetomacrogol creme met 20% vaseline. Ook via de apotheek te verkrijgen (in NL) dat is een vettige basiszalf die je huid beschermd. Een goede tip die ik ooit meekreeg van de dermatoloog is, zalf/creme niet inwrijven maar zachtjes inkloppen, als je wrijft smeer je de huid dicht, waardoor deze niet meer kan ademen. Dan kan je huid ook de warmte niet kwijt en gaat eczeem juist meer broeden. 
Hopelijk durf je de stap te nemen om naar de dermatoloog te gaan. Ik denk dat het je zoontje echt goed zal doen, want eczeem kost veel energie. 
anoniem22 - schreef op 16-11 om 19:42
Bedankt voor alle tips en reacties! Ga morgen toch de huisarts bellen om te vragen of ik na de dermatoloog mag..
Roos (Gast) - schreef op 16-11 om 23:11
Hier geen ervaring met baby'tjes met eczeem, maar ik heb zelf constitutioneel eczeem (dus hele kindertijd vol met eczeem en elke keer weer op andere plekken, en in andere vormen).. en mijn enige tip is: vooral geen vaseline of purol of nivea en nog meer van die troep erop smeren. Dat sluit af en herstelt niets. Ik zou vooral naar de dermatoloog gaan. Bij mij werkt al jaren alleen hormoonzalf en is het aanzienlijk beter geworden nadat ik ooit een homeopaat bezocht. Verder kun je wat calendula achtinge zalfjes proberen, maar kijk even of dat op een baby huidje mag. Verder idd geen parfum en let goed op je wasmiddel enz, maar dat doe je al. Succes! 
Roos (Gast) - schreef op 16-11 om 23:19
Oh ja en nog een tip: van een IJslands merk: Soley heb je een potje met balsem en dat heet Graedir, dat is organisch en er zitten dus 0 toevoegingen in. Je mag het ook gebruiken bij luieruitslag, dus ik neem aan dat het voor baby's ook oké is. Het is niet zo krachtig als hormoonzalf maar ik boek er dezelfde resultaten mee, alleen duurt het dan een paar dagen langer. Voelt toch wat gezonder. Het is niet goedkoop, maar wel fijn spul voor alle huidproblemen. 
Hartje - schreef op 17-11 om 04:51
Conclusie dat je echt de dermatoloog nodig hebt om te beoordelen welk soort eczeem je kindje heeft, bij de een werkt dit, bij de ander dat, gewoon omdat er meer soorten zijn. Denk dat je toch er aan moet geloven wil je advies op maat hebben. Zo iemand heeft er dan ook weer niet voor niets voor geleerd. En stel dat je het net als floydi onder controle hebt, dan ben je zeker weten blij dat je geweest bent! Beterschap voor je kleintje! 
MamaN - schreef op 17-11 om 17:13
Heeey meis,
Mijn kleintje heeft ook last van eczeem/droge huid. Net wat jij zegt schilferen en dan vooral na een nachts slapen. Heel af en toe wordt ie met een rode wang wakker maar het trekt wel weer weg. Ik stop hem nu in bad met een scheut olijfolie, maar dan wel echte pure olijfolie. Niet die je in de supermarkt kunt halen. Die halen wij altijd met vakantie uit Spanje of Marokko. Ik vind het zelf niet zo ruiken maar ik was hem als het ware met olijfolie en merk al heel erg verschil. Zn huidje word weer lekker zacht. Ik doe het twee keer per week, niet teveel want teveel in bad is ook niet goed. Maar dat weet je zelf natuurlijk al. Ik weet natuurlijk niet of het bij jouw kleintje ook helpt maar ik vind het fijn dat het een natuurlijk product is. Vooral omdat het pure olijfolie is.
anoniem22 - schreef op 18-11 om 11:25
Hee mop wij komen elkaar ook op ieder forum weer tegen he hihi! Helaas kom ik alleen nooit in de buurt van die landen haha anders had ik het graag geprobeerd maar ga toch maar even langs de huisarts ervoor en die kijkt dan of die het nodig vind om na de dermatoloog te gaan we wachten het maar weer af! Hoe is het verder met je?
MamaVanB - schreef op 18-11 om 12:08
Je kunt de huisarts ook om zalf vragen .. die mogen dat ook voorschrijven ... ik en dat zo ook gekregen voor mijn zoontje en later bij controle bij kinderarts werd het bevestigd dat het goed was ! 
Ik was mijn zoontje met balneum in zijn badwater ... ook heel fijn spul!
anoniem22 - schreef op 20-11 om 19:25
Even ene update we zijn vandaag huisarts geweest hebben hormoonzalf gekregen 1x per dag smeren en een speciale vasaline dik wit cremerige als basis 2 keer per dag mocht het hier niet mee lukken dan mogen we na de dermatoloog
MamaVanB - schreef op 20-11 om 19:32
Zal nu vast goedkomen !
anoniem22 - schreef op 20-11 om 21:45
Ja het is indd heel naar om te zien toen ik het forum startte was het zo rood dat het zelfs in het donker te zien was ik schrok er echt van, en indd heel tegen strijdig.. cb begon met neutral body creme, na twee weken kwam ik erachter dat dit coor natte eczeem is geen droge.. handig advies toen zeiden ze vasaline me huidarts zei vandaag de normale vasaline maakt de huid dicht en dus vaak alleen meer erger xd maar goed heb nu wel vertrouwen erin. Hartje hoe verloopt je zwangerschap? Ik zie dat je net als ik erg actief ben op brabbels leuk! Je verwacht een tweeling toch ?
anoniem22 - schreef op 20-11 om 22:29
Hahah dat ken k me zoontje morgen precies 4 maandjes  heeft wel hele gesprekken versta er alleen niks van haha Awhh tis wel zo leuk dat brabbelen maar je mist wel een normaal gesprek ja! Fijn dat alles goed gaat met je zwangerschap 
Jenny00 - schreef op 21-11 om 09:37
Fijn dat je wat voor je zoontje gekregen hebt. Wordt vast snel beter  
anoniem22 - schreef op 01-12 om 10:01
Hoi danes ben ik weer nu dus ruime week besig met smeren kreeg als advies mee 2 keer per dsg dun hormoonzalf (vroeg me af is dit niet wst vaak? En 2 indien meer de dikke voorgeschreven vasaline. Moet zeggen het is wat rustiger minder rood vooral en ruw maar toch steeds erg zichtbaar eczeem en ondanks of misschien wel door het smeren ? Laat de huid witte schilfers los dat was hiervoor niet? Ben ik te ongeduldig misschien ? Duurd het langer voor verbetering of is de hormoonzalf te licht iemand een idee
floydi - schreef op 01-12 om 10:04
Hi anoniem 2x per dag smeren is standaard als je begint met hormoonzalf om de eczeem onder controle te krijgen. Je hebt verschillende sterktes en het klinkt alsof deze niet sterk genoeg is want je smeert nu een week lang 2x per dag? Dan hoor je wel duidelijke verbetering te Zien. Ik zou even belllen voor een sterkere variant.
Sterkte
anoniem22 - schreef op 01-12 om 13:15
Dankjewel voor je snelle reactie !
Jenny00 - schreef op 19-12 om 15:04
Gaat het ondertussen al wat beter met de huid van je zoontje? 
anoniem22 - schreef op 19-12 om 16:23
Ja wel beter minder uitbarstingen maar tis niet over.. had eigenlijk verwacht na twee weken hormoon zalf en constant vet jouden met de voorgeschreven vasaline dat het over sou gaan maar nee
Jenny00 - schreef op 19-12 om 17:29
Fijn dat in ieder geval de uitbarstingen wat minder zijn. Dit is vaak ook wel een heftige periode voor eczeem hoor. De wisseling tussen koud buiten en warm binnen en de droge lucht in huis door de verwarming.
Hopelijk is het zo te doen, anders gewoon weer terug naar de dermatoloog hoor. Is een beetje zoeken altijd naar wat het beste werkt. 
MamaVanB - schreef op 19-12 om 19:58
Heb je nig een sterkere variant gekregen? Anders zou ik er zeker om vragen .. mijn zoontje heeft ook eczeem en met een sterkere variant was is binnen 1 dag weg.. nu smeer ik alleen als ik weer wat op zie komen en het is meteen weg 
anoniem22 - schreef op 19-12 om 20:07
Ja heb lichtste variant dus kan zeker een sterkere vragen helaas is Myn huisarts niet echt Uhm mee werkend naast eczeem heeft Hy een waterbreuk in Zyn balletjes enorme berg reflux diarree dan weer verstopping en vorige week 8 dagen lang enorm veel gehuild toen kwam in het nieuws dat er salmonella ondekt is in kruidvat voeding die Hy krijgt ik gaf aan nu weleens na een kinderarts te willen even iemand die kijkt na hem die vaak kindjes ziet kreeg ik te horen niet nodig en als je het huilen niet aankan het slim was om een oppas te regelen word er beetje moe van met eczeem zeiden ze ookal dermatoloog is niet nodig en het is niet dat hun veel kindere zie woon in een heel klein dorpje waar zelfs geen eigen consultatie bureau is omdat daar te weinig kindere voor worde geboren 
MamaVanB - schreef op 19-12 om 20:49
Ik zou toch echt nog eens proberen ! Want had allang eeg moeten zijn.. en anders eens in het weekend de ehbo bellen. Misschien dr die iets anders voor willen schrijven .. je hebt gewoon zwaardere hormoonzalf nodig 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Eczeem' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan