Met de pil beginnen of niet - Zwangerschapsforum

anoniembabytje - schreef op 20-02 om 15:43
Hallo allemaal,

15-12-2017 ben ik bevallen van ons dochtertje.
Rond januari (2019) volgend jaar willen we voor een 2e kindje gaan proberen.
Nu is mijn vraag is het dan handig/verstandig om nu nog met de pil te beginnen of kan ik het beter niet doen tot volgend jaar en proberen het op een andere manier veilig te doen?
Bedankt alvast!!
10 antwoorden en 29224597x bekeken
proud_mommy - schreef op 20-02 om 19:42
Ben ook benieuwd. Wij zijn er ook nog niet uit. Er is me aangeraden van de pil af te blijven. Misschien een spiraal?
Suuske - schreef op 20-02 om 19:55
Wij hebben tussen de twee zwangerschappen in met condooms gedaan, ik wilde niet meer aan de pil
Michaela - schreef op 20-02 om 20:12
Hier ook condooms tussen de meiden omdat we ze graag ‘dicht’ op elkaar wilde hebben. 20 maanden en komende augustus 24 maanden er tussen.

Daarna mag manlief zich laten knippen
Biebsie - schreef op 21-02 om 00:39
Onze oudste wordt zeven in juni. Sinds zijn zwangerschap ben ik al niet meer aan de pil. Gewoon met condoom gedaan intussen. Wil die rommel niet meer in mijn lijf. 
Na twee jaar zijn we gaan denken over een tweede, maar dat lukte niet zo snel. Hadden zelfs de eerste stap voor hulp al gezet. Was uiteindelijk toch niet nodig, vorig jaar februari is onze dochter geboren. Toen zei ik ook, je zet er maar een knip in. 
Ja maar... Misschien wil ik er nog wel een...
Ja hoor... Heb ik weer. Maar goed, aangezien ik al 34 was en niet pas weer over vijf jaar wilde bevallen. Hebben we besloten gewoon te beginnen met proberen. En dat was patsboem raak de eerste keer. Verwacht nu over twee weken onze tweede dochter.
En dat is wel de laatste!
Mamna32 - schreef op 21-02 om 01:20
Hier ook tussen de twee zwangerschappen in met condoom gedaan. De eerste ronde was het tegen alle verwachtingen in gelijk raak.. Tussen mijn zoontje en dochtertje zal straks 18 maanden zitten.
anoniembabytje - schreef op 21-02 om 09:22
Ik twijfel echt enorm! 
Mijn vriend wil dat ik gewoon de pil ga slikken maar ik wil dat de kinderen dicht op elkaar blijven qua leeftijd en wil het risico niet lopen. 
Pff.. moeilijk moeilijk moeilijk
Betty - schreef op 21-02 om 09:52
Haha ja lekker makkelijk, dan hoeft hij er niet om te denken. Ja en ik weet.. prettig is anders, maar hij kan toch niet voor jou beslissen? Wel met jou. Wij gebruikten condooms, bijna 10mnd verder nu na zonder c voor een 2e te proberen, als ik aan de pil was begonnen had ik die ws de schuld gegeven en mezelf voor de kop geslagen. 
anoniembabytje - schreef op 21-02 om 10:12
Mn vriend wil het ook super graag, maar hij zegt van je kan nu toch beginnen en dan rond sept weer stoppen? Maarja, voor die paar maandjes denk ik waarom dan?
Biebsie - schreef op 21-02 om 14:04
Schuif hem de bijsluiter van de pil eens onder de neus. Die troep die je dan allemaal weer binnen krijgt is niet zomaar weer weg. 
Eigenlijk is het puur vergif en bijna Russische roulette met je eigen leven. 
Anoniem (Gast) - schreef op 21-02 om 21:30
Als je over niet al te lange tijd voor de volgende wil gaan proberen zou ik eerder voor condooms kiezen. Je lichaam hoeft dan niet te ontpillen en je cyclus raakt niet van slag. 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Met de pil beginnen of niet' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan