Hoe verzekeren tijdens zwangerschap en na? - Zwangerschapsforum

Meissie - schreef op 27-04 om 08:25
Hallo meiden,

Zijn er meer verzekerd bij CZ. Momenteel ben ik aanvullend jongeren verzekerd.

Zouden jullie het pakket gezinnen kiezen? Er zit niet veel meerwaarde in naar mijn idee.

Ben benieuwd!
3 antwoorden en 28551310x bekeken
Falca - schreef op 27-04 om 15:02
Ligt helemaal aan je situatie. Ik zelf heb door een keizersnede in het verleden zowiezo een medische indicatie en mag niet thuis bevallen dus valt het bevallen in het ziekenhuis al onder de basisverzekering zonder eigen bijdrage of risico. Ik wilde geen extra kraamzorg uren en had ze ook niet nodig dus viel de eigen bijdrage daarvoor wel mee (goedkoper als een jaar betalen voor bijverzekeren),  kraampakket had ik nog van mijn eerdere bevalling doordat ik toen de keizersnede kreeg. En anders kost dat ook de wereld niet. En ik maak geen gebruik van de extra dingen waar je dan voor verzekerd bent. Dus ik heb het niet gedaan.
Maar iedere situatie is anders en je moet voor jezelf even gaan rekenen waar je voordeliger mee uit bent.
Tooby - schreef op 28-04 om 14:55
Ik ga zodra ik kan, overstappen naar VGZ met aanvullende verzekering. Dat vergoed 100% de eigen bijdrage aan kraamzorg, de eigen bijdrage aan ziekenhuis bevalling zonder medische noodzaak en de dagen erna en er zit vergoeding voor een lactatiekundige bij. Ook de aankoop van een elektrische kolf wordt grotendeels vergoed.

Ik geloof dat de extraatjes normaal makkelijk 500-600 euro, het verschil voor dat jaar tussen hoe ik nu ben verzekerd + de VGZ verzekering is 335 euro voor dat jaar (maar dat extra pakket heeft ook meer fysiotherapie, voetbehandelingen, anticonceptie etc en dan heb ik nu niet (evenveel).

Dus kijk naar wat je zelf denkt nodig te hebben, ik ken mijzelf, ik ben liever voor risico verzekerd en ik wil waarschijnlij een kolf (dus 80 euro korting) als ik problemen heb met BV wil ik deskundigheid (verzekerd) en ik wil sowieso, als dit kan natuurlijk, in het ziekenhuis bevallen, zo lang mogelijk blijven en zo lang mogelijk een kraamzorg hebben. Dus voor mij is het sowieso voordeliger om over te stappen. Gewoon even goed zoeken.

Al weten we natuurlijk niet hoe het pakket er volgend jaar uitziet.

Boompje (Gast) - schreef op 29-04 om 21:48
Dat ligt aan je zwangerschap. Wil of moet je in ziekenhuis bevallen? Wil je kost dat €341 euro. eigen bijdrage kraamzorg a €4.30 per uur.
lactatiedeskundige super fijn en helaas ook extra kraamzorg nodig gehad en couveuse nazorg.
ben ook cz verzekerd. had jongeren en ben naar gezinnen gegaan. heeft mij heel wat geld bespaard. 
bel gewoon naar cz die kunnen informeren. heb ik ook gedaan

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Hoe verzekeren tijdens zwangerschap en na?' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan