Kind praten - Zwangerschapsforum

Tucky - schreef op 29-10 om 15:12
Dag allemaal, 

Ik maak me nu al enige tijd zorgen.. Waarschijnlijk onterecht, maar wellicht ook niet? Mijn dochter is net 19 maanden geweest, maar praat nog niks. Ze kent een enkel woordje zoals mama, haar naam, bah, auw en een klank als "haapn" waarmee ze slapen bedoeld. Maar ik krijg niet het idee dat wanneer ze mama zegt, ze mij ook daadwerkelijk bedoeld. Meestal klinkt het meer als dit "mamamamamama" gevolgd door "baabababababaababa" ik houd haar wel in de gaten en doof is ze absoluut niet. Als ik haar vraag waar haar beker is zoekt ze hem ook wel op. Maar vraag ik haar waar de poes is, dan lacht ze hooguit en verder niks. Wijzen doet ze ook niet, behalve dan in voorlees boekjes. Als ik vraag wat de poes doet (of hond) dan moet je zelf komen met het geluid. Miauw kan ze overigens niet vormen, wafwaf wel. Volgens mij moet ze toch al veel meer kunnen? Ze probeert me vrijwel nooit na te praten.. Meestal maakt ze harde gil geluiden of ze brabbelt gewoon veel. Ik begin me inmiddels zorgen te maken en krijg het idee dat er wat misschien niet klopt? 
6 antwoorden en 26424255x bekeken
Lisa.96 - schreef op 29-10 om 15:49
Maak je geen zorgen. Komt vaker voor het enige wat je kunt doen is proberen spelenderwijs te laten praten maar dat doe je al. Als je ex ht blijft twijfelen zou je bij het cb een afspraak kunnen maken.
Falca - schreef op 31-10 om 18:14
Mijn dochter wordt volgende week 2 en maakt momenteel ook nog geen zinnen. Ze zegt wel papa, mama, auto, bal, poes, koe, huis, uit en bij. Maar verder heeft ze haar eigen taaltje. Naa zegt ze als ze limonade wil, Laa als ze chocolademelk wil (krijgt ze natuurlijk niet altijd) Verder wijst ze veel naar iets wat ze wil terwijl ze 'die' zegt. Sommige korte namen kan ze wel uitspreken en dierengeluiden doet ze pas sinds 2 weken na. Ik maak me er geen zorgen om, ik begin nu pas te merken dat ze elke week meer woordjes begint te gebruiken. En dat ze af en toe zinnen van 2 woorden maakt zoals mama thuis.
jo - schreef op 31-10 om 18:22
De ontwikkeling van elk kind is natuurlijk anders. Maar als je zelf twijfelt dan kun je toch altijd even CB bellen, of wachten op de 2 jaar check. 
Mijn zoon is net 2 en kletst heel de dag door. . Stopt nooit.. ????
Tucky - schreef op 31-10 om 18:36
Bedankt voor jullie reacties ik twijfel soms ook of ik nog even moet wachten tot ze twee is (maart 2019) of dat ik eerder heen ga.. Ik twijfel namelijk ook of er misschien een vorm van autisme aanwezig is. Ene moment denk ik, tjonge.. Dit lijkt exact op de verhalen die mijn moeder vertelde over mijn broer (die lijdt aan asperger) en op andere momenten denk ik, welnee joh, moet je nou eens zien, dat lijkt er niet op! Mijn dochter is namelijk een heel sociaal kind, en meestal niet verlegen tegenover andere mensen zolang ze op vertrouwd terrein is. Wel kan ik soms maar moeilijk contact maken en lijkt ze even compleet weg te zijn in haar eigen wereldje. Een van de dingen die herkenbaar zijn van de verhalen over mijn broer is dat hij bijvoorbeeld zich uren kon vermaken met blokjes ergens in doen en er weer uit halen. Ditzelfde gedrag vertoont mijn dochter ook, ik heb heel veel leuk speelgoed waar ze geen interesse in heeft. Wel kan ze zich dus uren vermaken met een paar stapel bekertjes die ze in en uit elkaar stapelt, of ze pakt zoals laatst een speelgoedmuis van de katten en doet die de hele middag in een bekertje en er weer uit. Dan in een ander bekertje, er weer uit. Bekertjes in elkaar, en weer uit elkaar. Daarnaast lijkt ze tot nu toe weinig interesse te hebben in te proberen mij na te praten, iets wat ook bij autisme past. Dit soort dingen maken mij soms erg onzeker 
Beagle - schreef op 31-10 om 19:26
Ieder kind ontwikkelt zich anders. Ik ben pas met 3jaar gaan praten omdat het eerder niet nodig was mijn zus deed alles voor mij

Mbt autisme geen ervaring mee. Misschien zou je dit eens kunnen laten onderzoeken in het ziekenhuis? Dan heb je wel duidelijkheid.

Bij mijn dochter zijn we begonnen met babygebaren .blijkbaar is dat makkelijker voor een kind dan praten, en kunnen ze zich sneller uiten en dingen duidelijk maken
Denise Kerber - schreef op 01-11 om 15:02
Het moet inderdaad nog niks betekenen. Kinderen ontwikkelen zich op verschillende tempo's. Je kunt het ook laten onderzoeken! 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Kind praten ' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan