Onrust - Zwangerschapsforum

Eve - schreef op 16-07 om 06:05
Lieve dames,
Ik wil graag even mijn verhaal/bezorgdheid aan jullie kwijt. Mijn partner en ik hebben al een zoontje van 21 maanden. Ik zou heel graag een tweede kindje willen, mijn partner twijfelt nog of hij dat wel aankan. Desalniettemin ben ik reeds 4 maanden gestopt met de pil, uiteraard weet mijn partner dit. Wij vrijen enkel vlak na mijn menstruatie (1-3dagen erna)  zonder condoom en aangezien ik altijd een heel regelmatige cyclus (28dagen) heb, ging het plastic ook 5dagen voor de menstruatie eraf. Voor de rest altijd met condoom.
Ik zou normaal 13-7 ongesteld moeten zijn, tot nu toe nog steeds niet van te merken... ik heb gisteren een zwangerschapstest gedaan, deze bleek negatief. Ik ervaar de laatste dagen/weken ook heel wat stress en ben al een paar dagen ziek (opgezette klieren, loopneus, keelpijn, hoofdpijn, spierpijn). Zou dit er iets mee te maken hebben dat mijn menstruatie uitblijft? Hoewel ik doodgraag een tweede kindje wil, maar mijn partner nog niet 100% overtuigd is ben ik wat bang... wat als het raak is? Hopelijk niet al te negatieve commentaren, voel me al onrustig genoeg. Alvast bedankt voor jullie feedback! 
5 antwoorden en 22933497x bekeken
Mila (Gast) - schreef op 16-07 om 06:50
Hoi Eve, wat leuk een kleintje! Waarom denkt je man dat hij twee misschien niet aan kan? Als deze druk is, kan het best zijn dat de tweede juist heel rustig is. En de beginfase vraagt natuurlijk het meest. Wat zegt hij daarover? En wat was zijn wens voordat jullie aan kinderen begonnen, altijd al één geweest?

Als je een cyclus van 28dg hebt die heel standaard is, heb je op cd 14 je ei. Zaadcellen kunnen 5-7 dg overleven in je lichaam, al is 7 wel extreem. Als je intiem geweest bent 1 tot 3 dg na je menstruatie, zit je op cd 6/8? Even uitgaande van 4/5dg menstrueren. Het zou dus wel kunnen als jullie intiem geweest zijn op cd 8 dat er nog wat zaadjes aan het jagen waren op cd14 toen jouw ei langs kwam... De dagen vlak voor je ongesteldheid kan niet. 

Jullie gebruikte geen condoom meer, maar voor het zingen de kerk uit? Dan lijkt het mij wel erg onlogisch! En wat zegt je man ervan? Ik denk trouwens dat het zomaar door de stress en niet lekker zijn kan komen dat je wat later bent! Wat voel je verder?
Eve - schreef op 16-07 om 07:10
Hey Mila, dank je voor je reactie.
Neen ons zoontje is een werkelijk een super braaf kind. Heel gemakkelijk, echt. Hij heeft nooit gezegd dat hij geen kinderen wilt, toen ons zoontje 14 maanden was had ik graag ook terug begonnen voor nr 2, maar hij zei dat hij er nog niet klaar voor was, “nu nog niet” zei hij en daar had ik alle begrip voor. Hij zei dat hij ook niet in de toekomst kon kijken en niet kon voorspellen wanneer en of hij nog een tweede zou willen... 
Na een paar maanden nogmaals besproken en heb ik beslist dat ik stopte met de pil (ik voel me zoveel beter zonder) en hij gebruikte condooms. Nu eerlijk we hebben beiden liever zonder daarom dat we op de normaal-veilige momenten het zonder doen.
Als ik reken had ik mijn eisprong rond de 28ste juni en toen hebben we met condoom gevreeen... ik besef nu ook dat ik een enorm risico nam, en geloof me, ik voel me zo slecht, liet me verblinden door mijn eigen kinderwens die enorm aanwezig is.. we hebben een paar dagen geleden onveilig gevreeën, want ik had normaal een paar dagen later mijn menstruatie, wetende dat we op vakantie waren en dus ook regelmatig in het zwembad vertoefde zou het toch heel uitzonderlijk zijn dat de spermacellen zolang overleven? Niet? 
Meid23 - schreef op 16-07 om 07:35
@Eve Zwemmen maakt voor de cellen echt niks uit, zat zelf onder wedstrijdzwemmen vroeger en lag 6 dagen per week in het water, had ook teamgenoten die zwanger waren dus wat dat betreft is dat echt geen probleem ;-)                                   Wellicht als je partner echt nog niet klaar voor is nadenken over bijv een spiraaltje?                           Natuurlijk heb je in feb vruchtbare periode het meeste kans op een zwangerschap maar aangezien sperma tot wel 7 dagen kan overleven in het lichaam zit je nooit 100% save ;-)                           Maar doe vooral waar jij en je partner jullie goed bij voelen  
Mila (Gast) - schreef op 16-07 om 09:43
Hoi Eve! Die keer dat je ovuleerde zijn jullie dus ook intiem geweest? Maar wel met condoom, dus als die goed gebruikt is lijkt mij dat onwaarschijnlijk. Die keer ervoor, zonder condoom was dus niet “voor zingen de kerk uit”? Dan zou het daarvan kunnen zijn omdat zaadjes tot 7dg kunnen overleven. Zwemmen of wassen maakt niets uit, ze zijn dan in je eileiders en daar moeten ze afsterven.

Ik lees er wel een beetje doorheen dat jouw kinderwens misschien een rol gespeeld heeft? Kan mij dat wel voorstellen, maar als jouw man zo duidelijk is moet je wel goed met hem overleggen welke risico’s er zijn als je onbeschermd met elkaar vrijt.
Angiie - schreef op 19-07 om 10:50
Ben je ondertussen al ongesteld geworden?

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Onrust' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan