Huilbaby - Zwangerschapsforum

Mili - schreef op 28-04 om 10:16
Lieve ouders,

Zijn er nog meer mensen met een huilbaby? Of mensen die er een hebben gehad?
En dan bedoel ik meer een langdurige huilbaby (dus niet na 3 a 4 mnd over) en een baby die dus echt NIET troostbaar is (anders is het geen huilbaby naar mijn idee).

Ik heb nu een zoontje van 9 maanden en dat is nog steeds een huilbaby.. 

Mijn vraag: hoe oud waren jullie kindjes toen ze huilbaby-af waren?
Ik weet dat dit bij iedereen verschillend is maar ik heb even wat moed nodig dat het écht over gaat ..

Alvast bedankt voor de reacties.
Liefs, een vermoeide mama.
13 antwoorden en 19914085x bekeken
Anoniem (Gast) - schreef op 28-04 om 14:26
Och lieverd wat naar. Ik had wel huil baby's. 3 stuks. De 4 de kon er ook wat van maar minder erg. Ging gelukkig vanaf 4 maand beter. 

Ik neem aan dat jullie al heel wat onderzoeken en hulp hebben ingeschakeld? 

Ik ken verhalen van lang duurige huilbaby's waarbij het beter ging toen ze konden lopen en beter konden laten weten wat ze wouden. 

Heel erg veel sterkte. Ik hoop dat er snel verbetering in komt. 
Mili - schreef op 28-04 om 14:37
Bedankt voor je reactie!

Wauw 3 huilbaby's pfoe.. moet er niet aan denken (al gaat het gelukkig altijd over natuurlijk). Super naar

Wij zijn via het cb doorverwezen naar de kinderarts (huisarts wilde dit niet doen want 'je moet er even doorheen, het gaat vanzelf over').
Helaas kon de kinderarts niets vinden en is de eindconclusie ook daar 'huilbaby' en 'moeten we er doorheen, het gaat vanzelf over'.

Verder alles al geprobeerd (inbakeren, rust en regelmaat, osteopaat enz enz enz) maar niets lijkt te werken.

Anoniem (Gast) - schreef op 29-04 om 10:18
Gaat hij naar de opvang oppas? 

Voeding wisselingen ook al gedaan zeker? 

Hoe slaapt hij? Maakt hij wel oogcontact? Reageert hij op jullie stem? Lacht hij wel of is het echt alleen maar huilen?

Was heel pittig. Gelukkig niet zo lang als bij jou. Bij de oudste ging het over toen ik overstapte op fles voeding. De 2e heeft een week in het ziekenhuis gelegen om te resetten. Werkte echt goed. 3e hebben wij uitgezet. Die heeft moeite met emoties. Mijn man is wat botter als ze bij hem was ging het goed. Nu is ze nog steeds niet knuffelig alleen op haar voorwaarden. Nummer 4 viel in het niets bij de andere. 
Mili - schreef op 29-04 om 16:31
Hij gaat 1 dag per week naar het kdv. Ook daar is het een compleet drama en kunnen ze er ook weinig mee..

Voeding is zeker al wel eens gewisseld geweest inderdaad. Lachen kan hij tussendoor gelukkig wel. Soms heeft ie ook dagen dat ie max een uurtje huilt, maar dat is vaker niet dan wel zegmaar.
Hij reageert prima op onze stem buiten een huil/krijsbui. Maar als hij zo'n bui heeft krijg je hem er niet uit en is het hopen dat ie kort duurt..
Slapen doet hij over het algemeen prima gelukkig (dat houd ons overeind).

Knap dat jullie toch voor 4 kinderen zijn gegaan ondanks deze lastige periodes! 
Anoniem (Gast) - schreef op 29-04 om 17:04
Bij ons scheelde het echt dat het met 4 maand ophield. 

Als ze zelfs op de opvang het niet weten. Daar zijn ze toch erg ervaren met baby's. 

Zou het een onvrede frustratie kunnen zijn? Pijn in zijn buik? Angst om te plassen of poepen? Je hebt nog geen patroon kunnen vinden? Een bepaald geluid, een geur, smaak of iets? Als eens een weekje op vakantie geweest? 

Wat fijn dat hij goed slaapt. Voor jullie echt noodzakelijk. 
Opa's en oma's, spelen die een rol? Komt hij daar wel eens voor opvang? Logeren?
kaja - schreef op 29-04 om 20:47
Wat erg dat je kindje zo’n buien heeft , onze dochter nu bijna 18 maanden heeft ook heel lang ik denk tot een 10-11 maanden veel gehuild ik weet niet of ze persé een huilbaby was maar naarmate ze echt meer zelf begon te kunnen en vooral wanneer ze begon te stappen is dit geleidelijk minder geworden nu heeft ze soms nog eens zo’n bui maar veel minder erg we hebben een heel ander kind nu eigenlijk . Ik denk dat ze heel gefrustreerd was omdat ze niet kon wat ze wou ik zag ook gewoon aan haar dat ze niet echt gelukkig was.Ze was ook als kleinere baby heel alert en wou overal bij zijn en alles zien (is nu nog steeds zo) ik weet niet of je zoontje dit ook heeft. Tips ofzo heb ik jammer genoeg niet maar ik hoop dat het snel betert voor jullie en voor je zoontje. Succes in ieder geval !
Anne - schreef op 29-04 om 21:35
Koemelkallergie uitgesloten? En dan doel ik niet op een kinderarts  die zegt dat dat niet kan, maar of je het effectief hebt uitgeprobeerd met bijvoorbeeld puramino
Mili - schreef op 30-04 om 23:01
@anoniem
Inderdaad.. op het kdv kennen ze genoeg kinderen, maar zelf zij snappen niet wat er is. Vanuit lachen kan hij echt omslaan in een krijsbui van uren. Compleet onteoostbaar.. en dan ineens is ie daar ook weer uit en is het weer goed (zonder reden).

Wij hebben een aantal dagen alles bijgehouden maar er zit geen bepaald patroon in. We hebben zelfs soms een week dat het perfect gaat. En dan ineens begint het weer. We veranderen juist niets dus logisch is het niet.

Op vakantie en bij opa/oma is ie ook zo. Hij herkent ons zeer zeker, maar hij laat totaal geen verschil zien als ie bij ons is of bij iemand anders. Hij laat zich dan ook door niemand troosten.

Inmiddels lukt het ons wel steeds beter om ons er deels bij neer te leggen, omdat dat toch ergens wat rust geeft. Ik hoopte alleen wat positieve verhalen te horen hier .

@kaja
Ik zeg ook telkens: als ie ... kan zal het beter gaan! 
Maar tot nu toe helaas nog niet. Hij kan nog niet kruipen of lopen en daar heb ik nog wel de hoop dat het dan misschien beter gaat. Dat hij dan wat minder frustratie heeft..
Wat fijn dat jullie een heel ander kind hebben gekregen!

@Anne
Niet officieel uitgesloten omdat het tussendoor soms een week goed gaat. Ook op joghurt reageert hij prima.
Hebben wel ooit getwijfeld, maar zaten toen ook nog met het probleem dat hij telkens over een liter voeding per dag ging (zelfs met 100% forte voeding). Dat hebben we eerst rechtgetrokken en toen ging het ineens beter voor 2 weken. Vandaar dat ons koemelkallergie ook niet logisch lijkt
Anoniem (Gast) - schreef op 02-05 om 08:33
Hou je vast aan die dagen en soms weken dat het wel goed gaat. Uren krijsen. Wat een nachtmerrie zeg. 

Als je denkt dat het echt nergens aanligt. Medisch gezien, zou het dan wat zijn als hij zo krijst om hem in een andere ruimte te zetten? Prikkel arm en rustig? Misschien dat hij dan gewoon erg over prikkeld is? 

Het is zeer opmerkelijk dat hij het soms een week niet doet. Je schrijft dat hij een poosje veel voeding wou en na minderen dat het toen beter ging. Is het geen maagzuur? Dat zou het kunnen verklaren dat het ineens opkomt uren aanhoud en dan ineens weer stopt. Het ontroostbare en dat hij er soms een week geen last van heeft. 
Mili - schreef op 02-05 om 12:42
Daar houden wij ons zeker aan vast!

Medisch gezien is er niets aan de hand. Zijn slokdarm was prima en hebben voor het proberen toch een maagzuurremmer gehad. Deze gaf ook geen verandering helaas.

Verder bieden wik veel rust en regelmaat en komt hij weinig buiten de deur. 
Het krijsen begint alleen vaak al bij het wakker worden helaas. Heeeel gezellig!
En dat terwijl hij soms ook brabbelend wakker kan worden.
Echt geen touw aan vast te knopen.
Anoniem (Gast) - schreef op 02-05 om 13:22
Bijzonder. Jij of je man hebben dit niet gedaan? 

Mijn ideeën zijn op. Hoop dat hij er gewoon ineens mee op houd. Heel erg veel sterkte. Knuffel
Joy - schreef op 02-05 om 14:27
Ons 1ste kind was een huilbaby. Vanaf ze wakker was, zette ze het op krijsen. Vreselijke periode. Hoe ouder ze werd, hoe beter het ging. Maar tot 1,5j heeft ze extreem veel gehuild. Dag en nacht. Want tot dan sliep ze max 3uurtjes aan 1 stuk.  We hebben tal van onderzoeken gehad maar er bleek niks mis. Plots sliep ze op 1,5j langere stukken. 6a8u. En verbeterde het huilen overdag ook. Na 2j sliep ze mooi 12h snachts en huilde ze nog minder 'zonder reden'. Ze is nu bijna 4j en nog steeds een huiler hoor. We moeten vaak zeggen dat ze haar woorden moeten gebruiken ipv zo te huilen. Nu hebben we er sinds 1 maand een baby bij.. Wel die huilt nog minder dan zijn zus van 4j...wat eeb verademing. Sterkte hoor! 
Walid (Gast) - schreef op 03-05 om 17:54
Shawty's like a melody in my head
That I can't keep out
Got me singin' like
Na na na na everyday
It's like my iPod's stuck on replay
Replay-ay-ay-ay

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Huilbaby' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan