Endometriose - Zwangerschapsforum

C. (Gast) - schreef op 16-01 om 10:35
Hallo,
Na eind 2019 te zijn gestopt met de pil, was ik in februari 2020 zwanger. Helaas begin april een missed abortion bij 9,5 weken en eind april alsnog een curettage gehad. In oktober heb ik dan aan de alarmbel getrokken bij de gynae omdat mijn menstruaties steeds pijnlijker werden. We moesten het nog maar 3 maanden aanzien. Nu deze week terug naar de gynae geweest en nu zou het endometriose zijn. 1 onderzoek werd er gedaan, in 3 minuten heb ik een uitleg gekregen waar mijn wereld van op zijn kop ging staan en nog een minuut later stond ik buiten met een preoperatieve vragenlijst en de rekening. Ik heb hier dus echt geen goed gevoel bij. Ik overweeg om toch maar eerst raad te vragen bij een andere gynae alvorens in te stemmen met 2(!) operaties en daartussen 3 maanden hormonen. In die drie minuten tijd kreeg ik dan ook te horen dat er mogelijks een stuk darm verwijderd zou moeten worden, maar ik was zo van slag dat ik zelfs niet meer alles weet. Ik moest duidelijk snel weer vertrekken en plaats maken voor de volgende patiënt. 
Wat zouden jullie doen?
Groetjes, C.
1 antwoord en 681389x bekeken
TT (Gast) - schreef op 16-01 om 17:58
Hey, 
Zeker en vast raad vragen bij een 2e gynaecoloog. Of in een ziekenhuis waar ze veel ervaring hebben met endometriose en andere dingen. 
Ik heb zelf ook endometriose, ik heb hier geen last van, maar op mijn linkereierstok wel een cyste van 3 op 4 cm. Hierdoor werkt mijn linkereierstok niet meer. 
Doordat we niet zwanger geraakten na 3 jaar zijn we naar het ziekenhuis in Jette (België) gegaan na aanraden van mijn gynaecoloog. Hier hebben ze deze vorm van endometriose bij mij opgemerkt. Zij waren tegen operatie, omdat door operatie veel littekenweefsel kan gemaakt worden en nog meer slecht dan goeds kan geven, zeker om zwanger te geraken. Maar dit was natuurlijk in mijn geval zo. 
Maar natuurlijk zijn er dames die een nog ergere vorm hebben, dit kan ook op de darmen komen en dan wordt het misschien wel aangeraden om te opereren.

Mijn opinie: een gynaecoloog in de buurt vinden met veel ervaring en zeker met endometriose. 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Endometriose' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan