Anticonceptie? - Zwangerschapsforum

Shanna (Gast) - schreef op 26-03 om 07:20
Hallo!

Over anderhalve maand mag ik bevallen van onze tweede. Ik had het laatst met een vriendin over anticonceptie omdat ik niet denk dat ons gezin met twee al compleet is. We moeten het daar nog wel over hebben en willen ook even rust en genieten van twee kindjes. Maar wat doen jullie dan in de tussenliggende periode qua anticonceptie?
Hiervoor was ik aan de pil. Maar terugkijkend op mijn ervaringen daarna wil ik dat niet meer. Die hormonen maakte mij gewoon anders dan ik ben. Ik ben nu veel vrolijker, stabieler? Misschien ook wel door je leeftijd en situatie, maar voor mij voelt het alsof de pil ook meespeelt. En ook lichamelijk voel ik het; ik heb nu veel meer zin en ben makkelijker nat dan aan de pil. Alles bij elkaar wil ik daar dus niet meer aan.

En condooms; wij vinden sex zonder natuurlijk echt veel fijner. Vooral mijn man merkt natuurlijk het meeste verschil, maar voor mijzelf vind ik die dingen ook niet echt romantisch. En door een condoom te dragen komt hij minder snel klaar. Nu klinkt dat vaak als een droom, maar niet als dat zonder nooit een probleem was. Met condoom heb ik echt soms wel eens het gevoel dat het ook wel klaar mag zijn op een goed moment. Maar misschien beeld ik mij dat teveel in ofzo
En dan is er nog een spiraal, cup, allemaal geen ervaring mee. En natuurlijk zonder zingen de kerk uit. Alleen weet ik niet of wij die discipline hebben

Lang verhaal, maar mijn vraag is hoe jullie hier over denken en welke keuzes jullie maken?
17 antwoorden en 285946x bekeken
Anoniem (Gast) - schreef op 26-03 om 09:16
Mijn advies is ga eerst bevallen, laat je cyclus opgang komen en kijk dan verder. 
Condooms vind ik ook kut dingen. Toch hebben wij ze een tijdje gebruikt na de bevalling van de derde. Na een kleine zoektocht een fijn merk en model gevonden die voor ons alle 2 het beste werkte. 

Ga het gesprek aan met jou man over jullie kinderwens. Dan maak je ookal makkelijker een keuze. Kijk hoe jullie seks leven is na de komst van de baby. Neem je tijd. 
Shanna (Gast) - schreef op 28-03 om 14:11
Dank je anoniem! Zijn er andere meiden die hun keuze kunnen toelichten?
Ri (Gast) - schreef op 28-03 om 15:03
Ik zit met een beetje hetzelfde als jij eigenlijk. Zelfs mijn man zegt je bent anders zonder de pil, niet zo chagrijnig en ook gewoon zin in seks. Ik ben nu 37 weken zwanger van de derde en denk dat dit wel de laatste is. Ik zit te denken aan een spiraaltje. Ik wil zo min mogelijk hormonen ook in me lichaam. Maar geen idee hoe dat gaat zijn.

Voor het zingen de kerk uit.. wat zal ik zeggen. Zo ben ik nu zwanger van de derde
Veraaa - schreef op 28-03 om 15:23
14 weken
Zo zijn alle ervaringen natuurlijk anders en heel persoonlijk! Ik kan niet wachten tot ik de pil weer kan gaan slikken! Wat heb ik een last van mijn hormonen zonder pil. Ik ben juist instabieler, stemmingswisselingen en echt niet de leukste. Wij zijn allebei blij als ik straks bevallen ben en borstvoeding heb gegeven. En dan hup....de pil er weer in!
Als je nog geen definitieve ingreep wil, zou ik een afspraak maken bij de huisarts. Die kan je echt goed helpen bij de mogelijkheden en nagaan wat er bij je past. Misschien is het juist wel fijn om zelf al een gesprek te plannen. Wellicht helpt het als je de opties weet en kunt overzien wat ze inhouden. Des te makkelijker kunnen jullie daarna samen een keuze maken.
Ik wens je een fijne bevalling!
Shanna (Gast) - schreef op 28-03 om 16:05
Dank je Vera! Wat een verschil dat jij graag die pil weer wilt. Merk jij niet dat je daardoor minder zin in sex hebt? En droger bent? Ik vind het zo’n verschil echt!

Ri, dus toch een beetje in de kerk gezongen! Is ook echt wel lastig voor een man merk ik! Misschien die cup?
Liesbeth - schreef op 28-03 om 16:19
Hiii,
Na 4 kindjes is ons gezin compleet. Na de bevalling van de tweeling heeft mijn man zich laten steriliseren. Hij stelde dit zelf voor omdat ik jaren aan de pil zat, zwangerschappen, hormonen... 

Hijzelf heeft er niet zoveel last van gehad. Een beetje gevoelig geweest na de operatie maar de sex blijft even goed, geen verschil dan voorheen.
Veraaa - schreef op 28-03 om 16:44
14 weken
Hey Shanna,
Ik merk wel verschil... namelijk dat ik zonder pil behoorlijk nat ben en m er zo uit drijf  sorry voor al deze info, haha. En zonder pil is het dus nat genoeg. 
Ik heb de pil geslikt vanaf mm 15e ofzo...tot m'n 35e toen onze kinderwens er was. Ik en mijn lijf weten gewoon niet beter. Ik heb het gevoel dat ik met de pil in balans ben en zonder niet. Maar ik snap heel goed dat het ook andersom kan zijn. 
Over anticonceptie hoor je veel verschillende verhalen... Wat de 1 fijn vindt, vindt de ander niks. We zijn allemaal vrouw en toch ook weer heel anders!
Shanna (Gast) - schreef op 31-03 om 11:49
Heel herkenbaar Vera! Wat je zegt is terecht het zal voor iedere vrouw anders zijn. Merk wel dat ik emotioneel met die pil “stabieler” was. Maar naast nat/droog  vind ik het ook een groot verschil in libido en dat wil mijn man niet kwijt! 

Goede suggestie om eens met de huisarts te spreken. Ik vind het alleen in deze tijd best moeilijk om met haar een afspraak te maken omdat ze zo overbelast zijn met Corona. En voor ik weer vruchtbaar ben na de bevalling zijn we weer wat maanden verder.

Liesbeth, dat is ook een mooie oplossing! Beste van beide natuurlijk. Had jij ook veel last van die pil?

Gebruikt iemand zo’n cup toevallig?
Veraaa - schreef op 31-03 om 13:47
14 weken
Ik kan met onze huisarts ook een telefonisch consult plannen. Dat kost iets minder tijd en toch kunnen ze jou even op weg helpen qua mogelijkheden. Als de huisarts het echt te druk heeft en geen tijd hiervoor heeft, zullen ze dat ook wel zeggen. Bellen en vragen....dan moet ook in deze tijd gewoon kunnen.
Succes!
Liesbeth - schreef op 31-03 om 15:57
@shanna: nee eigenlijk geen last van gehad. Alleen heel in het begin toen ik hem nam  
Shanna (Gast) - schreef op 02-04 om 18:04
En wat merkte jij dan Elisabeth?
Shanna (Gast) - schreef op 02-04 om 18:06
Elisabeth moet Liesbeth zijn! 

Vera, mooie tip ik mag volgende week bellen!
Veraaa - schreef op 02-04 om 19:11
14 weken
Wat fijn, Shanna! Ben benieuwd welke oplossing het wordt!
Lianne (Gast) - schreef op 03-04 om 07:47
Wij hebben nu twee kinderen en twijfelen of het zo klaar is. Dus wij twijfelde ook over weer aan de pil of niet. Ik herken wel heel erg de meeste opmerkingen hier. Dus wij hebben besloten voor wat risico te kiezen en dus voor het zingen de kerk uit. Zijn er andere meiden die dit langere tijd zonder zwanger te raken doen?
lm - schreef op 03-04 om 17:07
Hier veel last van de pil gehad qua libido en stemming (die was veel vlakker). 7 weken geleden bevallen van een zoontje. Nu ga ik als ik weer ongesteld word aan de pil maar mijn man wordt volgende week gesteriliseerd. Dit wilde hij al heel lang maar ik vond dat we nog niet klaar waren na onze dochter. Gestopt met de pil omdat ik wilde weten wat het verschil was en daar dus zwanger geraakt van onze zoon (beetje dom, maar beiden gekozen geen morning after te pakken). Nu zijn we wel echt compleet en mag hij van mij de ingreep laten doen. Maar dat duurt even voordat het werkt. Na onze dochter even de kyleena spiraal gehad maar die was te licht qua hormonen, ik bleef bloedverlies houden. Voor nu is de pil wel even prima totdat de ingreep z’n werk doet, dat duurt een paar maanden. 
Shanna (Gast) - schreef op 04-04 om 18:28
Ja op dat punt zijn wij ook dat we. Jet weten of het definitief goed is zo. Vandaar dat ik ook niet meteen aan de pil wil. Maar of het wat Lianne zegt te doen is een tijd niet zwanger te raken zonder voorbehoedsmiddelen...
Shanna (Gast) - schreef op 08-04 om 07:24
Zijn hier meiden die ervaring hebben met zo’n cup?

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Anticonceptie?' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook


Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan