Mijn schoonmoeder is manipulatief - Zwangerschapsforum

sanjo - schreef op 16-04 om 10:06
Ik heb meer zulke verhalen gehoord en heb zelf ook dingetjes meegemaakt met mijn schoonma. Ik ken meiden die geen contact meer hebben met hun schoonma en vinden dat best zo. Ik zei al stel een brief op met de gevoelens die je hebt en hoe je over bepaalde dingen denkt, want zo vergeet je niks en dan heb je gezegt wat je kwijt wilt. En dan kan ze het rustig lezen en als ze wil beantwoorden. Vaak als je om tafel gaat wil het gewoon niet. Een brief of mail is vaak de juiste oplossing.

Ook ik heb een mail gestuurd met mijn gevoelens en hoe ik over dingen dacht. Kreeg toen gelijk een telefoontje. Bepaalde dingen begreep ze niet en heb gezegt dat ik daar verder niet op in wil gaan, want helpt je toch niks, maar nu is alles prima.
21 antwoorden en 44924228x bekeken
Olivia-Anna - schreef op 16-04 om 12:29
Hey Karen,
je bent niet de enige!
Ik zit al wat langer op dit forum en dit onderwerp heb ik al vaak voorbij zien komen!!
Heel wat vrouwen hebben ditzelfde probleem.
Ik ook.
Heb heel wat met haar meegemaakt,tot ze zelfs zei dat ik maar geen kinderen van haar zoon moest nemen want ze zou er alles aan doen om mij kapot te maken!
Wat een moederliefde he?
Als je ziet dat je kind gelukkig is met iemand en dat wil je dan kapotmaken??
1 verschil, mijn man en ik hebben dit uitgepraat en hij staat achter mij,
maar ik op mijn beurt ga niet negatief over haar praten.
(Nu is er ruzie tussen hen, en ik bemoei me er NIET mee, luister alleen naar hem.)

Ik heb er wel iets uit geleerd en het klinkt miss vreemd
maar jij bent niet verplicht haar leuk te vinden en zij is niet verplicht om jou ook maar te mogen.
Wel heeft ze de plicht jou te respecteren en aanvaarden als degene die haar zoon gelukkig maakt.
Uit het feit dat ze jou ouders zwart maakt blijkt dat ze dat niet doet. Ze gaat te ver!

Maar het is aan jou man om ervoor te zorgen dat jij wordt verdedigd!
Hij heeft niet gedaan wat ie moest doen.
Hij mag niet toelaten dat zijn moeders mening voor die van jou komt,
het is zijn plicht jou te beschermen, dus als ik jou was zou ik met hem praten en hem vertellen dat jij alles hebt gehoord en gekwetst bent.
Laat zeker niet merken aan haar dat ze je gekwetst heeft, als ze echt vals is zal ze daar maar al te graag misbruik van maken, dan kent ze je zwakke plek!!

Het valt niet mee maar je hebt veel meer aan je man die achter je staat dan onoprechte excuses van een schoonmoeder die je toch al niet mag!
Sterkte meid!

(Goeie afspraken voor je aan kinderen begint!)
sanjo - schreef op 16-04 om 12:39
Olivia ik ben het helemaal met je eens.
Je man hoort je te helpen en achter je te staan. Maar ik heb op een gegeven moment ook gezegt bemoei je er verder niet mee, want mijn schoonma legt de woorden in zijn mond en als je met haar belt kom je er niet doorheen. Zij is diegene die alleen maar praat dan en mijn man krijgt er ook geen woord tussen. Dus vandaar dat ik een mail heb gestuurd.

En dat over respect dat ze moet hebben heb je ook helemaal gelijk in. Mijn man had ook al gezegt ze is wel mijn vrouw waar je over praat en ik ben met haar gelukkig en het is ons leven. En toen was ze stil.
sanjo - schreef op 16-04 om 12:41
Het lijkt soms wel of moeders soms bang zijn hun zoon kwijt te raken. Ik heb ook in die mail gezet dat ik mijn man nooit bij zijn familie weg zou houden. Als hij heen wou vond ik het prima, maar ik had er toen geen behoefte aan.
sanjo - schreef op 16-04 om 14:38
Als je een brief schrijft dan schrijf je het wel van je af. En weet zij ook wat er in jou om gaat.

En ook je man moet eigenlijk gewoon dan het gesprek afkappen als ze commentaar heeft over jou of je familie. Maar hij kan wel zeggen dat ze zich niet met jullie moet bemoeien. Het is jullie leven.

Voor sommigen is het wel een oplossing om schoonma niet te zien. En hebben minder stress. En als je man erheen wil gewoon laten gaan. Kan ze ook niet zeggen van je mag hier niet komen van haar. En zodra ze over jou begint moet hij eigenlijk zeggen ik wil hier niet over praten ze is mijn vrouw en anders ga ik weg.

Tja ik denk als mij zoiets overkwam zou ik het gewoon tegen mijn ouders vertellen. Dan heb je je hart gelucht. en ik zou ook mijn schoonma ermee confronteren. En zeggen tegen schoonma van hoe zou jij dat vinden als mijn ouders dat zo over jou zouden praten. Gewoon de rollen zeg maar omdraaien.
Heb ik toen ook met mijn man gedaan en toen begreep hij het wel. Kan je ook bij je man doen trouwens de rollen omdraaien en vragen hoe hij dat zou vinden.

Ik heb trouwens ooit een cursusje gesprekstechnieken gedaan.
sanjo - schreef op 17-04 om 09:14
Ik moet eerlijk zeggen dat Olivia wel wat gelijk heeft.
Kan je ook aan iemand anders je verhaal kwijt zodat je toch je hart kan luchten?

En zoals Olivia al zegt vaak komt het niet echt goed en ik hield mij vaak ook stil als er iets gezegt werd.
- - schreef op 18-04 om 18:29
Ik ben dit onderwerp ook al vaak gestart hier. Mijne is ook erg gemeen sinds de dag dat ze me
Ontmoet heeft eigenlijk. Ik heb toen 1,5 jaar erg me best gedaan om de ideale schoondochter te spelen , waardoor ik mezelf niet meer was. En uiteindelijk heeft het ook niet geholpen want al de belangrijke dagen in mijn leven (trouwdag , laatste dag van mijn zwangerschap) heeft ze uiteindelijk verpest. Ik heb het heel lang volgehouden en er is heel veel gepraat. In de meeste gevallen zal praten inderdaad het beste zijn. Maar bij mij heeft dat niet gewerkt , tot zij verandert of op zijn minst doet alsof ze me aardig vind is ze in mijn huis niet meer welkom , zelf ga ik daar niet meer heen en onze zoon ook niet. Mijn man gaat nog wel en daar zal ik hem ook echt niet in tegenhouden. Hij heeft de hoop dat ze nog gaat veranderen , maar hij begint zelf ook in te zien dat dat niet gaat gebeuren. Succes ermee ik weet hoe lastig het is , liefs !
Karen (Gast) - schreef op 22-04 om 09:04
Waar ik vooral bang voor ben is dat ze tussen mijn vriend en mij in gaat komen. Ik wil niet dat ze gaat stoken...

En het is gewoon zo jammer dat ik niet met haar kan omgaan zoals ik bij mijn eigen ouders doe. Ik moet altijd 2 keer nadenken voor ik iets zeg en meestal zeg ik totaal niet wat ik denk maar houd ik gewoon mijn mond. Terwijl ik tegen mijn ouders kan zeggen wat ik wil ...
Ook de relatie en het gevoel is anders. En ik zie dat dit ook zo is bij mijn vriend. Zelfs hij krijgt geen affectie of ze zullen nooit zeggen dat hij goed bezig is. Altijd negatief... En dat is jammer voor hem, hij ziet hoe goed ik het heb bij mijn ouders maar hij heeft dat niet! Dat is echt spijtig.
Nog erger dat m'n schoonmoeder dit zelf niet inziet :s
kaila (Gast) - schreef op 10-08 om 12:15
Ook ik heb hiermee te maken. Mijn vriend en ik zijn boven 27 en zijn moeder probeerd ons te behandelen als kleine kinderen. Ze doet alsof ze ons goed advies geeft maar,alles wat ze doet is maar negatief zijn en dingen zeggen alsof haar enige doel is ons depresief te maken. Mijn moeder is hardstikke lief voor mijn vriend en neemt het zelf altijd voor hem op tegen over mij. Zijn moeder scheld hem en mij uit. Ze is zelf een dief en steel geld van hem.Hij wou toen geen contact meer met haar maar,raar genoeg was ik degene die hem overtuigde dat het zijn moeder blijf en hij van haar moet blijven houden. Ik vond het heel erg als hij zijn moeder zou afstoten. Ik vond haar zielig en heb nu spijt. niet lang na dat verloor ze haar huis en trok ze in bij ons en wat een ellende nu is ze erger dan toen en schreeuwd altijd,er is niks positief dat uit haar mond komt. Ze heeft mij trouwens van af het begin zowat tegen gevochten en nu ben ik zwanger en oh my god ze lijkt mij en me vriend alleen maar te willen kwetsen. Als ze de kans had verdenk ik haar uit haar woorden een abortus voor ons te willen plegen. Mijn familie juicht ons juist toe en zijn familie viel ons altijd lastig en vroeg ons altijd wanneer we eindelijk een kindje zouden voort brengen en vooral zijn vader die vroeg mij altijd wanneer ik hem opa zou maken.Alleen zijn moeder stond en probeer nog steeds ons in de weg te staan. Ik weet gewoon niet hoe ik met die negativiteit van haar moet omgaan.Dat mens heeft haat leven gehad en niet zo succesvol geweest en probeert ons van een happu leven te weerhouden,niet dat deze woorden aan haar om me vriend uit. Enig andwoord hoe ik me hoofd kol houd voor de sake van een gezond zwangerschap?
Dame - schreef op 17-08 om 23:56
Karen ik denk niet dat je het aan jou ouders moet vertellen. Is nergens voor nodig, dat maakt alleen maar wrok en haat los. Probeer die vrouw gewoon met een korreltje zout te nemen en alleen met familie dagen onder ogen te komen en hou de eer dan aan jezelf om normaal te blijven doen. En verder is ze gewoon lucht voor je. En alles wat ze zegt niet serieus nemen en lekker laten lullen. Gelukkig heb jij wel een familie die achter je staat. En wat betreft je vriend die zou je in alle tijden moeten supporten!.
Kaila, als je wil dat je zwangerschap goed en ontspannen verlooft moet je schoonmoeder echt de deur uit!. Zo'n iemand moet je niet in je buurt willen hebben. En ik zou haar er dan ook mee confronteren waarom ze het huis uit moet. Ze is volwassen en oud genoeg om zelf wat te kunnen regelen.
Joan (Gast) - schreef op 07-01 om 12:39
Ik ga nu scheiden van haar zoon. Ze krijgt haar zin. Hij heeft me nooit gesteund dus kies ik maar voor mezelf. We hebben twee prachtige dochters die zelf inzien dat oma een heks is en papa een watje ook al houden ze van hem. Jammer, het had anders gekund.
Opgever (Gast) - schreef op 21-09 om 21:45
Ik sta op het punt een einde aan mijn prachtige relatie te maken door mijn schoonmoeder. Na 3 jaar is de emmer vol en het feit dat ze ons kindje, ben nu 4 maanden in verwachting, liever kwijt is dan rijk (letterlijk) doet dit de emmer overlopen. Mijn vriend weet nog niet dat ik dit heb besloten. Dit is het eerste moment dat ik het "openlijk" durf uit te spreken
MamaN - schreef op 22-09 om 10:45
Hi meiden,

Komt helaas vaak voor.

@Opgever, als de relatie tussen jou en je vriend prachtig en goed is zou ik er geen einde aanmaken. Laat expres zien hoe gelukkig je bent met je vriend en doe helaas dan maar schijnheilig tegen haar. Over de vloer kom hoef jij er niet te gaan, je vriend mag altijd gaan en wanneer ze bij jou komt groet je haar vriendelijk met een kopje thee waarna je niet met haar hoeft te praten. Je moet haar laten zien dat ze niet tussen jullie kan inkomen. Leef je eigen leven met je gezinnetje en hou haar op afstand lieve schat.
Opgever (Gast) - schreef op 22-09 om 16:40
Lieve mamaN,

Je hebt me diep geraakt met je berichtje. Verdorie wat raakt me dit maar wat ben ik blij dat je gereageerd hebt! Je hebt gelijk, ik ben blij met ons en ons kindje en zij hoeft het nu allemaal niet te willen... straks hoeft het van mij niet meer. Ik heb dit met mijn partner besproken en ik had zijn reactie niet verwacht, hij is het compleet met me eens en nu niet dan straks ook niet. Ons leven!! 

Sterkte met jouw "terror schoonmoeder in law" ik denk aan je elke keer als ik met de mijne geconfronteerd wordt. 

Heel veel liefs
MamaN - schreef op 22-09 om 19:42
Wat goed om te horen opgever!!
Geniet lekker van jou zwangerschap en je gezinnetje en laat haar dat niet kapot maken. Zorg ook altijd dat je op 1 lijn staat zodat zij kan proberen wat ze wilt maar er niet tussen komt! Wat goed dat hij er hetzelfde over denkt! Zo komen jullie er wel. En mocht je een luisterend oor nodig hebben ben ik er.

Liefs 
Herkenbaar (Gast) - schreef op 19-07 om 13:23
Zoiezo niet bij je partner weggaan. Ook.hij zit in een lastige positie. 2 vrouwen waar je om geeft is niet makkelijk! Ze zal net zo lang doorgaan totdat ze haar zin krijgt.. je laat haar toch niet winnen? Dan krijgt ze haar zin en zal ze het uiteraard bij een volgende ook weer proberen.  Ze weten dondersgoed dat hun zonen stiekem achter hun staan en daar maken ze goed misbruik van.  Geen enkele vrouw is goed genoeg alleen moeders zelf. Alles moet gaan zoals zij dit vroeger ook bij haar kroost gedaan heeft. Gaat dit niet zoals zij het graag zou willen dan zal ze dat duidelijk laten merken.. je kunt beter vanuit je partner spreken.. 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Mijn schoonmoeder is manipulatief' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan