Een meisje of een jongen?? - Zwangerschapsforum

kruimel - schreef op 03-06 om 14:53
Hoi Eline!
Ik ben nog niet zwanger maar wil wel heel graag..! Wij zijn nu 7 maanden bezig.

 Ik heb (voor we begonnen) altijd gedacht dat ik een jongetjes-mamma zou worden. Dus alleen maar van die kleine ondeugende kereltjes zou krijgen, daar droomde ik van, heerlijk! Maar nu we echt bezig zijn denk ik ook veel aan meisjes. Als ik nu door de Hema of Zeeman of zo loop, word ik helemaal verliefd op de roze jurkjes en schattige bloesjes.
Als ik zwanger ben denk ik dat het me helemaal niks meer uitmaakt, zoals je al zegt; zolang het maar gezond is!!!

Heb jij een voorkeur dan?

xKruimel
35 antwoorden en 44818649x bekeken
Wij hadden ook geen voorkeur hoor.we hadden al een jongetje en krijgen er heerlijk nog een jochie bij!!helemaal gezond.
Hebben we vorige wk te horen gekregen bij de 20 wk echo....
We zijn er helemaal HAPPY mee hihi
Eline - schreef op 03-06 om 17:21
Hoi Kruimel. Ik had dat precies andersom, ik droomde altijd van een meisje. Idd leuke jurkjes kijken, haartjes doen en shoppen.. Maar nu ik zwanger ben kijk ik veel naar jongens kleren en zie ik me ook wel als moeder van een ondeugend jongetje. Ik heb geen voorkeur, het is allebei enorm leuk. En als je zwanger mag worden en het ook nog eens gezond is heb je al zoveel redenen om dankbaar te zijn. DCB van harte gefeliciteerd!! Leuk zeg 2 boys.. En ook helemaal gezond SUPER fijn!! Xx
kruimel - schreef op 03-06 om 17:26
Leuk eline! Gefeliciteeerd met je zwangerschap. Hoe ver ben je? En wil je graag weten wat het wordt?
Ik heb ook geen voorkeur hoor maar word op het moment wel getrokken door veel roze 
xKruimel
Eline - schreef op 03-06 om 18:02
Dankje!! Ik ben nu 6 weken. Het is wel super spannend hoor. 24 juni de eerste echo. Ja dat wil ik wel heel graag weten.. Het is ook gewoon heel makkelijk met de geboortekaartjes en de kleertjes. Ik hoop dat jij ook heel snel zwanger wordt!!! En ja roze jurkjes enzo zijn ook super schattig..!!!! Denk je dat jij het zou willen weten als het zover is? xx
Eline - schreef op 03-06 om 18:04
DCB, heb jij weleens last (gehad) van steken in je zij? Dat heb ik namelijk sinds deze week..?? X
Hoi eline,


Allereerst bedankt voor je felicitatie,s hihi...jaah we zijn ook SUPER trots!!
Ik heb idd ook weleens van ie steken in de zij....vooral als ik een beetje druk ben geweest of nodig moet plassen......en jij ook van harte met je zwangerschap,zie dat je nu 6 wk bent.
Spannend allemaal he....vond ik ook en na die 12 wk wordt het steeds beter.
S6 verder en tot horens.


Groetjes Chantal
kruimel - schreef op 03-06 om 18:24
Aah wat leuk meid! Spannend hoor is het jullie eerste kindje? En heb je veel "last" behalve die steken in je zij?

Ja wy zouden heel graag willen weten wat het zou worden! Idd makkelyk met kaartjes en slaapkamertje en spulletjes..
Wy gaan 19juni voor eerste onderzoeken naar de gynaecoloog, ik word namelijk niet ongesteld dus geen cyclus. Hoop dat het daarna niet lang meer duurt, pff! Mijn geduld raakt op..
xKruimel
Eline - schreef op 03-06 om 19:32
Hoihoi, ja dit wordt ons eerste kindje. Hoop dat alles goed mag gaan, na de eerste echo ben ik wat rustiger dan weet je wat meer.. Behalve de steken ben ik wel beetje misselijk, maar niet heel erg hoor. Voel me dus wel goed. Jeetje dat is vervelend zeg! Wat rot voor je. Ik leef met je mee.. Hou me maar op de hoogte. En snap dat je geduld weg is, hoop dat het na die tijd snel lukt, dat gun ik je echt. De gyn gaat je vast goed helpen. xx Eline
kruimel - schreef op 03-06 om 19:57
Spannend meid! Snap dat je na de echo wat meer gerustgesteld voelt. Wat zullen jullie genieten straks bij die echo!!!! Fijn joh.
Ik wil het ook zo graag meemaken! Zijn jullie lang bezig geweest? 
Wat lief! Ik hou je op de hoogte ben best zenuwachtig voor die afspraak. Benieuwd wat ze gaan vinden of juist niet en dat ik nog een tijd zelf moet aanmodderen..
xKruimel
Eline - schreef op 03-06 om 20:14
Hey meis, ja ik snap dat jij het ook graag wilt en dat je zenuwachtig bent. Ik hoop zo dat er een wonder gaat gebeuren voor jou!! Tjaa aan de ene kant hoop je denk dat ze niks vinden en aan de andere kant juist wel (iets kleins wat goed te verhelpen is) omdat ze je dan specifiek kunnen helpen misschien.. Ik ga voor je duimen. Wij zijn 4 maanden bezig geweest.. Dit is snel en ik besef ook dat dat niet vanzelfsprekend is en ik ben er zoooo dankbaar voor. Het is leuk/fijn om zo met je te praten en dat wil ik zeker blijven doen, jij? Mag ik vragen hoe oud je bent? X
kruimel - schreef op 03-06 om 20:23
Ja dat is inderdaad snel en super fijn voor jullie! Lekker hoor, hoop dat je zwangerschap net zo voorspoedig verloopt als de periode dat je 'bezig' bent geweest voor dit beebje! Wat een geluk!
Ik had gedacht dat het bij ons ook sneller zou gaan. Ik was 20 toen we begonnen, ben inmiddels 21 en hou oud/jong ben jij?
Ja vind het ook erg gezellig om met je te kletsen, moeten we zeker blijven doen!!
Zit nu nog veel op het 'zwanger worden' forum maar hoop ook snel in het 'zwanger zijn' forum mee te praten, hihi. 
xKruimel
Eline - schreef op 03-06 om 21:08
Thank you!!! Oke een mooie leeftijd. Ik ben 24 en wordt 4 juli 25. Ja dat begrijp ik, daar zie je op dit moment misschien wel meer onderwerpen staan die je aanspreken dan hier. Maar hopelijk komt daar binnenkort verandering in...!! Vindt je het niet lastig om op dit forum te zitten omdat de meeste hier al zwanger zijn? Zou ik respect voor hebben hoor, lijkt me soms best moeilijk. Maar het gaat vast meer dan goed komen. X
Eline - schreef op 03-06 om 22:00
Wat knap van je!! Ja idd ben ik wel wat onzeker als je ook maar iets geks voelt denk je van is dit normaal of niet.. En wat krijgen we op de echo te zien als het er nog maar is en gezond... Ja ik vind dat leeftijd niks zegt, wanneer je er samen klaar voor bent moet je er zeker voor gaan. En ik wist op mn 20ste ook al dat ik het graag wilde.. Is alleen maar mooi.
Eline - schreef op 03-06 om 22:11
Sorry, zie dat ik nog niet alles heb beantwoord. We hebben het mam,pap,zus,schoonmoeder en zwager verteld en ook aan onze beste vrienden. We hebben dit verteld door ze een cupcake te geven met roze en blauwe voetjes,hartjes en een vraagroepteken, ze vinden het helemaal geweldig voor ons. De rest vertellen we het later na de 3 maanden grens zeg maar. Mn zus is ook blij voor ons, maar die heeft zelf niks met kinderen en moet er wel erg aan wennen dat ze tante wordt en mn moeder noemt zich al trots oma haha. En mn beste vriend dacht geloof ik dat ik ziek was i.p.v zwanger die zei heel de tijd.. Nu moeten we wel voorzichtig met je zijn en goed voor je zorgen.. Wel lief maar zei wel dat dat niet hoeft, hou niet van dat betuttelen..! Heb jij al nagedacht over hoe je het zou vertellen? En denk je weleens over namen na of dat niet? Wat is je echte naam eigenlijk.. Of is dit een brutale vraag... !! Al vind ik Kruimel een leuke naam. Xx
kruimel - schreef op 03-06 om 22:50
Aaah wat leuk! Leuk idee met die cupcakes!
Maar wel leuke reacties van je fam en vienden! En inderdaad dat betuttelen hoeft allemaal niet! Sommig mensen denken echt dat ze niks kunnen en mogen als ze zwanger zyn.. Pff vermoeiend.

Ik denk dat wij het gewoon vertellen.. Ik zal dezelfde dag by een positieve test meteen naar myn ouders toegaan en het vertellen om daarna met zn allen vreselyk hard te gaan huilen hihihi. Ze vinden het zó erg voor me dat het zo 'lang' voor ons duurt en leven zo met me mee, heb dan ook een heeeele sterke band met myn gezin. Schoonfamilie heb ik niet zo veel mee dus zal allemaal wel .. schoonzus is er zo een die nu ze zwanger is (24wkn) niks kan, die kan niet eens de wasmand dragen want "dat is écht veeeeeeelte zwaar nu, ik ben zwanger hoor" pfffft echt irritant.

Ja wy hebben al een paar namen! Een naam heb ik echt al altyd leuk gevonden dus hoop dat dat myn eerste word. En jullie ook al?

Haha kruimel is myn by naam, gekregen van myn vader toen ik werd geboren dus vond het wel toepasselyk hier.. Myn echte naam is Janneke. (hoop niet dat myn schoonzus ook op dit forum zit en dit leest haha!)

xKruimel
charlotje - schreef op 03-06 om 23:53
Wij willen allebei heel graag een meisje! Maar een jongetje is natuurlijk ook zeer welkom hoor!
Ik heb al vanaf het begin het gevoel dat het een meisje wordt, net zoals andere familieleden. Maar dat weten we natuurlijk nog niet! In week 16/17 zijn we van plan om een geslachtsbepaling te doen bij een echo bureau en we zijn heel erg benieuwd hihi. Verder kom ik uit een gezin met alleen maar jongens en er zijn bij ons in de familie ook veel meer neven dan nichten
Eline - schreef op 04-06 om 10:48
Hey Charlotje, nou dan hoop ik voor jullie dat het een meisje wordt. Wel goed dat een jongetje ook welkom is.. Sommige mensen willen perse een jongen of meisje... Dat zou ik niet kunnen, dan zal ik me echt schuldig voelen later. Oehh dat is spannend zo'n echo eh.. Dat je dan eindelijk kan zien wat het wordt.. Hoe ver ben je nu? Oke meer jongens dan meiden dus bij jullie.. Nou dan is het nu wel tijd voor een meisje,toch?! X
kruimel - schreef op 04-06 om 17:31
Hihi ja hou het maar gewoon bij Kruimel  
Ja ik kan niet wachten op het moment om naar huis te gaan en het te vertellen..!

Die schoonzus van me is me dr eentje.. ze heeft een super zwangerschap, nergens last van en maar klagen, zeuren en mopperen.. Ben laatst best n beetje boos op haar geworden, gezegd dat ze niet mag klagen en dat ik anders wel wilde ruilen ; zij vruchtbaarheidsproblemen en ik zwanger.. Sindsdien heeft ze niet meer geklaagd in mijn bijzijn hihi.. 
Ik ga naar het JBZ ziekenhuis in Den Bosch.

Momenteel doe ik niet veel, heb heeeel veel tijd over haha: Heb 3 weken geleden een ongeluk gehad en mn knieschijf gescheurd dus zit van enkel tot lies in het gips.. 6 weken lang.
Verveel me dood. En wat doe jij zoal?

 Hadden jullie die namen ook al lang? Wel handig he hihi

xKruimel
Eline - schreef op 04-06 om 18:10
Hoihoi, goed dat je dat zei tegen je schoonzus, mag ze wel beter bij stilstaan!! Oei dat is heel vervelend zeg.. Dan snap ik dat je je verveelt. Dat doe ik momenteel ook, want mijn contract is niet verlengd en ik zit dus thuis. Werkte voor een kinder organisatie. Ja we weten de namen echt al een tijdje, je gaat toch van tevoren fantaseren. X
charlotje - schreef op 04-06 om 18:44
Hey @Eline, Ja inderdaad, ik zou dat ook niet kunnen hoor.. of het nou een meisje of een jongetje wordt
allebei is erg welkom bij ons!
Ik ben nu 12 weken en 5 dagen zwanger en vandaag alweer mijn 4e echo gehad en alles was goed. Altijd leuk die echo's

Jij bent nu 6 weken zoiets las ik hier boven? en 24 juni de eerste echo, spannend!!
Eline - schreef op 04-06 om 19:39
Hoihoi Charlotje, wat super fijn dat het allemaal goed is en wat heb je al veel echo's gehad, leuk hoor, lijkt mij ook super gaaf, maar ik moet nog wachten tot 24 juni idd!! Dat is nog een hele tijd voor mn gevoel. En ja ik ben nu 6 weken zwanger. Jij bent nu safe denk ik he met 12 weken.. Kan het niet meer mis gaan. Dat lijkt me ook wel fijn hoor.. Is toch altijd afwachten. En al bezig met ideeen voor de kinderkamer en namen enzo? En al naar een babyzaak geweest? X
charlotje - schreef op 04-06 om 21:55
Hey Eline, lijkt inderdaad altijd zo lang als je wacht tot je echo.. en elke keer is het weer even spannend vind ik
Ik had echo's bij 6 +2, 10, 10+1 en vandaag 12+5 weken, maar bij iedere vk is het anders natuurlijk.

Ja de 12 weken bereiken is echt heel erg fijn, natuurlijk heb je altijd momenten dat je onzeker bent, maar
eenmaal de 12 weken wordt dat steeds minder, vind ik! Maar ik denk dat die onzekerheid altijd wel blijft...

Ik denk elke week steeds meer aan de kinderkamer en aan belangrijke dingen die we moeten aanschaffen!
Vind het ook wel heel erg leuk om rond te kijken op internet of in winkels, vooral nu we de 12 weken hebben bereikt.
Dan voelt het alsof 'het mag'.. raar he haha

Na onze echo bij de verloskundige zijn we doorgereden naar de Ikea, want ik had gisteren al wat gezien op hun
website voor redelijke prijzen, want we willen het allemaal niet te duur maken. En uiteindelijk zijn we thuis
gekomen met een babybedje, bijbehorende matras, grote kast en commode kast! Ben echt blij!
Daarvoor waren we ook al geweest naar een babyoutlet en had ik al vaker gekeken op het internet naar babykamers.

Namen hebben we eigenlijk al heel vroeg in de zwangerschap gekozen en we zijn er allebei erg blij mee!
En jij/jullie weten de namen ook al? Babykamer ideeën? Leuk om dit met jullie te delen
Eline - schreef op 04-06 om 23:15
Hoi Charlotje, ja dat is ook zo in elke fase zijn nieuwe onzekerheden. Maar gelukkig zijn er ook heel veel dingen wel zeker. Zoals idd het zien van een kloppend hartje. Je bent wel echt een bofkont zeg met zoveel echo's, naar mijn idee krijg ik bij mijn vk er niet zoveel.... Hoop dat ik me daarin vergis haha. Het is niet gek hoor dat je op de 12 weken heb gewacht met dingen aanschaffen enzo, is eigenlijk wel logisch toch.. Dan heb je gwn een mijlpaal bereikt. Binnenkort ga ik ook naar een babyzaak.. Maar schaf zelf ook niks aan tot de 12 weken ongeveer. Oehh wat leuk dat jullie zo goed zijn geslaagd.. Zal er wel prachtig uitzien en zeker als het over een tijdje helemaal af is. Oke leuk, HET heeft dus al een naam, wat leuk zeg. Wij hebben idd ook al namen en over de babykamer hebben we nog niet echt plannen.. Maar wel kleine orienterende ideetjes. Ik vind het ook super om dit te delen met jou/jullie.. Geniet er gewoon van haha. Xx
charlotje - schreef op 05-06 om 20:22
Hey Eline, jaa ik hoop voor je dat je meerdere echo's kan krijgen, het is zo leuk en de kleine
groeit zo snel en je ziet elke keer weer verandering!

Leuk dat je naar een babyzaak gaat, altijd leuk om dingetjes te kijken! Dan kan je ideeën op
doen en alvast alles bekijken. Ik kan niet wachten tot de babykamer compleet is.
We wachten nu nog even met alles in elkaar zetten, omdat we nog een andere laminaat willen leggen.

Spannend dat jullie ook al namen hebben!
Morgen ga ik een afspraak maken voor een geslacht bepaling bij een pretecho bureau (jeej!)
Eline - schreef op 05-06 om 21:23
Hoi Charlotje, ik laat het je wel weten zodra ik weet hoeveel ik er krijg. Ja het is echt bizar als je ziet/voelt wat er allemaal in je buikje gebeurd, en zeker bij zo'n echo tuurlijk. Snap dat je niet kan wachten tot het af is.. Echt zoo heerlijk om een leuk kamertje te maken voor de kleine.. Maar je moet dus nog even geduld hebben begrijp ik.. Ja wij gaan idd ook alvast btj snuffelen, altijd leuk. Oehhh wat super SPANNENNNNND meis.. Je zal wel niet meer kunnen wachten haha, ik ben ook nieuwschierig wat je krijgt hoor.. Dan kunnen jullie lekker roze of blauwe kleren gaan kopen enzo en weet je welke naam het wordt van de 2. Leuk leuk leuk!!
charlotje - schreef op 06-06 om 13:04
Hey Eline, ja dat is goed! Echt apart dat er nu een kindje van 6,34cm (volgens de laatste echo)
in mijn buikie zit en ik voel niks!  Soms denk ik wel eens plopjes te voelen, maar dit kan ook gewoon
mijn darmen zijn! Lijkt me ook wel erg snel om de kleine nu al te voelen... Vandaag precies 13 weken!
Ja leuk he een leuk kamertje maken/ bedenken voor je eigen kindje!

Vandaag een afspraak gemaakt voor een geslachtsbepaling!!!! Over 3 weken kunnen we terecht (28 juni)..
Voor 35 euro kan je het hier laten doen. Dan krijg je 10 zwart/wit foto's op cd mee en een gratis 3D foto!
Zodra we weten wat het geslacht is vertel ik het je!
Ik wil het mijn ouders en broers vertellen met een taart denk ik, en dan vanbinnen roze of blauw.
Mijn vriend weet nog niet hoe hij het zijn vader wilt vertellen.

Maar hoe is het met jou verder? Hoe voel je je
Heb jij je al aangemeld voor het ontvangen van gratis zwangerschapspakketten?
Hou je van een dagboeken..Ik heb zelf een zwangerschapsdagboek en vind het erg leuk om in te vullen.
xxx
charlotje - schreef op 06-06 om 15:59
Hey Eline, ik was meer de eerste weken (6 tot 10/11) misselijk.
Dat begon eerst met alleen in de ochtend -
toen over de hele dag (verkrampte maag gevoel), goed te stillen met wat eten -
en toen echte misselijkheid over de hele dag en heel slecht tegen kooklucht kunnen, ook te stillen met eten,
maar ook eens dagen gehad (avond) dat het heel erg was, maar gelukkig was dit alleen 3 of 4 keer gebeurd.
Sinds de 11e week werd dit minder en heb ik er bijna helemaal niet meer last van!

De pretecho die wij doen is in almelo, ik weet niet of je daar dichtbij woont?

Ik heb 2 dagboeken (op mijn profiel staan foto's), de 'zwangerschaps dagboek' van de voordeel boekenwinkel
en de 'mijn 9 maanden dagboek' van AKO boekhandel. De laatste vind ik het leuks, want daar kan je gewoon elke week vragen beantwoorden over je kleintje en jezelf. Die andere daar kan je zelf wat bedenken en opschrijven.

Ik heb zwangerschapsbox van etos aangevraagd en daar kreeg ik een gratis tijdschrift bij en ik moet nog post
krijgen om de box op te halen. Van prenatal heb ik vgm nog niet aangevraagd!
Eline - schreef op 06-06 om 21:51
Hoi Charlotje, oke je hebt je dus echt niet lekker gevoeld (wat je eigenlijk stiekem ook wel weer wilt, is meestal een goed teken tuurlijk). Wel fijn dat je nu weer helemaal lekker in je vel zit. Nee daar woon ik niet dichtbij, ik woon in een dorpje vlakbij rotterdam. Ja een dagboek is idd een leuk idee, zal eens een leuke gaan zoeken.. Miss ook wel bij de Ako.. Want is idd wel fijn om vragen te kunnen beantwoorden.. Oke wel leuk hoor al die boxen.. We mogen ook wel beetje verwend worden, het is niet niks hoor. Heb jij al eens aan de bevalling gedacht? En of je dat thuis wilt of in het ZH en wat voor bevalling. Best heavy als je het mij vraagt.. Dan zijn 9 maanden wel zo voorbij. Maar krijgen we ook wat verschrikkelijk moois voor terug. Hoe oud/jong ben jij? Xx
charlotje - schreef op 07-06 om 16:32
Hey Eline, ja inderdaad heb mij wel lekker zwanger gevoeld, al waren die erge misselijkheid
dagen niet zo leuk, maar idd stiekem wel fijn, het lijkt me juist eng als je helemaal niks voelt ofzo.
O nee dan is Almelo wel heel erg ver voor jou haha!

Inderdaad we mogen wel wat verwend worden.. ik heb tot nu toe nog niks gehoord van die box, beetje jammer, maar misschien moet ik nog wat meer geduld hebben.

Ja vooral laatste tijd denk ik aan de bevalling. Ik wil heel graag in het ziekenhuis bevallen, geeft mij denk ik een veilig gevoel. Ik wil die ruggenprik als open alternatief gebruiken, dus eerst gewoon natuurlijk willen proberen. Ik lees wel eens verhalen, bij de één viel het mee omdat die gene de weeën goed kon opvangen, uiteindelijk snel een volledige ontsluiting had en vervolgens al snel aan het persen kon beginnen. Maar bij een ander deden de weeën bijvoorbeeld heel pijn en duurde het langer tot volledige ontsluiting, dan lijkt het me toch wel zwaarder... dus ik denk dat ik het pas echt weet als het moment daar is! En dat inknippen lijkt me ook zo eng... Hoe denk jij over de bevalling, of heb je er nog niet over nagedacht?

Ik ben 20 jaar, in oktober word ik 21! En jij? xxx

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Een meisje of een jongen??' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan