Twijfel, wil ik nu zwanger worden? - Zwangerschapsforum

kaatje - schreef op 06-09 om 14:23
Beste IkEK,

Er is geen ideaal moment om kinderen te krijgen, dat is hoe ik er over denk. Je kunt niet alles in je leven plannen. Collega's van mij zijn zwanger, verliest manlief zijn baan...Ook niet bepaald gepland, maar uiteindelijk komt er wel weer iets op hun pad. 
En zoals je zelf ook al min of meer aangeeft.... je biologische klok tikt. Dadelijk ben je te laat en kun je jezelf dat dan wel vergeven? 
Niet dat je iets moet van mij.... ik ben nu 35 jaar en zwanger. Toen ik 19 was had ik een vakantie vriendje en droomde al over kinderen. Maar na dat vakantie vriendje pas mijn eerste relatie gekregen toen ik 34 was. Het loopt zoals het loopt in het leven.
Gelukkig kan ik nu zeggen dat ik zwanger ben!!! 
Maar een vriendin van mij wilde aan kinderen beginnen, ook omdat ze niet eerder een relatie had, bleek ze in de overgang te zijn. Een collega van mij moet nu ook de medische molen in om zwanger te raken.
Dit alles niet omdat wij een carrière voor ogen hadden, maar omdat wij geen relatie hadden.
Wees blij met je goede relatie en de liefde voor elkaar, dat is wat telt. Natuurlijk moet je jezelf niet financieel klem zetten, want anders heeft je kindje ook geen makkelijk toekomst. Maar liefde gaat boven geld....
Al het andere komt wel weer.
5 antwoorden en 44273255x bekeken
nienke (Gast) - schreef op 06-09 om 14:56
Gewoon even een simpele vraag; hoe zie je dat voor je straks beide carrière (neem aan door hoge inkomen dat vriend een goede baan heeft) en een kind? Wel leuk beide 4 dagen werken, maar in carriere-functies, betekend dat dus ook nog werken (thuis) in weekend en avond omdat 4 dagen meestal te weinig zijn om alles goed uit te voeren. Daarnaast zal het die 3 dagen KDV voor de kleine ook een geren worden om de kleine op tijd op te halen en te brengen (tenzij je iemand in huis neemt die oppast) Als je geen oppas aan huis, een hulp in de huishouding hebt, dan zal het best een gestress kunnen worden, want je wil (over 3 jaar zal je carriere dan net in een lift zitten) alles perefect ws doen.

Kortom vriendlief heeft goede baan, je kan in alle rust zwanger zijn, de kleine krijgen, jullie draai vinden als gezin! en ondertussen mss de baan van je dromen tegenkomen, en dat gelijk parttime in kunnen zetten (want van fulltime naar parttime gaat ook niet altijd) en uitvinden hoe dat zal gaan.

Maar dan moeten jullie wel beide een kinderwens hebben. En nee plantechnisch komt een kind nooit uit, maar plannen lukt toch nooit wbt kinderen.
RJ - schreef op 06-09 om 15:19
Belangrijkste is dat de kinderwens er is op dit moment. Je vraagt je af of het geen vervanging is van werk, omdat je wat mist. Wanneer je er niet volledig achter staat of het doet om je man tegemoet te komen, dan zou ik het zeker niet doen! Dit soort dingen kun je ook niet ver van te voren plannen. Dat je 1,5 jaar gelden dacht er nu wel klaar voor te zijn werkt niet. 
Verder zit je met allemaal vragen die ook tig keer door mijn hoofd heen zijn gegaan, je wil je kind namelijk het beste kunnen bieden. Dan is een goed inkomen erg prettig. En ik snap dat het een veel veiliger gevoel is wanneer je een baan hebt. Maar als je wens zo groot is dan komt dat echt wel goed!
Ik vind het ouderschap soms erg pittig. Het is niet alleen die roze wolk. Daarom raad ik je aan er pas aan te beginnen wanneer je er echt klaar voor bent en volledig achter staat, ondanks dat je biologische klok tikt.
Anoniem (Gast) - schreef op 06-09 om 18:09
Is het stiekem mischien ook een beetje de angst voor het onbekende, want je leventje verandert natuurlijk wel met een lief kleintje in jullie midden?
kruimel - schreef op 07-09 om 12:56
Ik ben het met Kaatje eens.
Er is nooit een perfect moment om te besluiten kinderen te willen. Wij hadden 11maanden geleden alles op orde; huis, vriend een goedlopend eigen bedrijf en ik een baan voor 30uur in de week.
Nu 11 maanden verder zitten we in de medische molen (ik ben 21 jaar!!!) En gaat het erg slecht met het bedrijf waar ik werk en staan ze op het punt mij buiten te gooien.. door de crisis en sector waar mijn vriend werkt gaat het ook minder.
Maar wij gaan gewoon door!! De wens is te groot om me door iets als werk tegen te laten houden.
Een goed inkomen is fijn maar met alleen geld voed je een kindje niet op.. een kind heeft liefde en aandacht nodig en dat heb ik meer als geld hihi! Aan spullen kom je toch wel.

jullie hebben allebei een deadline.. jou ideale beeld van carriere-trouwen-kindjes zal er voor jullie niet inzitten denk ik zo.. dus ik zou prioriteiten gaan stellen. Wat is belangrijker voor me: moeder worden of een goede baan? Krijg ik geen spijt als ik voor werk kies en andersom?
Houd er ook rekening mee dat als je toch voor een kindje kiest dat het lang kan gaan duren.

Succes!

xKruimel

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Twijfel, wil ik nu zwanger worden?' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan