kan ik zwanger zijn - Zwangerschapsforum

Sophia - schreef op 13-02 om 18:37
Hoi Sharon,

Goed dat de pijn bij de kijkoperatie meeviel en dat er alles goed is.
Ben je al ongi geworden?
iui is zelfde als inseminatie. We zijn dus met dezelfde behandelingen bezig
Als je er vragen over hebt, stel ze gerust. Ik heb al twee iui's achter de rug.

Mijn nod is over drie dagen. Ik voel al ms aankomen. Dus weer op naar de volgende ronde - derde iui...


Groetjes,
Sophia
142 antwoorden en 44231097x bekeken
Sophia - schreef op 27-02 om 16:44
Hoi Sharon,

Hoe is het met je? 

Hier is een update van mijn situatie. Ik heb vandaag op dag 13 een mooi eitje van 20 mm.     Arts zei dat die binnen 24 uur zou springen. Daarom hebben we overlegd en besloten om vandaag nog iui te doen. Ik hoefde pregnil/ovitrelle niet meer te spuiten, want het eitje al zelf met de eisprong bezig was. Clomid doet zijn werk - eitjes groeien sneller, dan zonder. Normaal had ik eisprong rond dag 20, nu 13-14. Ik heb vanmiddag dus al de iui gehad. Mijn nod is 14 maart. Nog een dagje werken en dan met vakantie! 

XXX 
Sophia
sharon - schreef op 28-02 om 20:02
Hey Sophia,

Ik heb op dag 3 tot dag 7 clomid moeten nemen. Dinsdag moet ik voor een echo... hopelijk groeien ze goed. Dit zal mijn eerste inseminatie zijn.
Ik zit in een mentale moeilijke periode met vragen dat je je wss ook al gesteld hebt... sommige mensen kijkn met moeite naar hun kinderen of ze kunnen ze niet geven wat ze willen en wij die er alles voor willen doen moeten er zo voor vechten. Hopelijk zal deze ronde gelukt zijn voor je!

Groetjes
Sophia - schreef op 01-03 om 21:39
Sharon, heb je bijwerkingen van clomid gehad?
Veel succes komende dinsdag! Welke dag van de cyclus is het dan?
Die depressieve stemming kan ook van clomid komen, heb ik gelezen.
Zelf heb ik geen bijwerkingen gehad. Ik merk wel dat mijn cyclus met climid korter wordt. Deze keer heb eisprong op dag 14 gehad.
Ik hoop dat iui bij je succesvol wordt!

Liefs,
Sophia
Sophia - schreef op 03-03 om 10:36
Sharon, vervelend dat je hoofdpijn van clomid hebt gehad

Mijn ziekenhuis is weekend gesloten. Ook geen iui. Daarom hebben ze een keer mijn eisprong gemist. Die kwam zondag, iui was pas maandag. De timing was slecht met ms als gevolg.

Ik merk dat mijn eisprong nu eerder komt met clomid. Ik had op dag 13 eitje van 20mm. De follikel moet minimaal 18 mm voor de iui zijn. Maar bij sommige vrouwen die clomid gebruiken, komt de eisprong later. Daarom willen ze volgen. Je krijgt waarschijnlijk nog aantal echo's om de dag totdat je follikel 18 mm zal zijn. Daarna krijg je prik pregnyl of ovitrelle, die het eitje laat springen. En die dag iui.

Veel succes komende tijd!

Liefs,
Sophia
sharon - schreef op 07-03 om 10:37
Ik zit nu op dag15 en er is geen groei te zien. Volgende vrijdag moet ik terug is er nog niets veranderd dan worden mijn maandstonden opgewekt. Hoe voel jij u?
Sophia - schreef op 07-03 om 22:15
Sharon, hoe groot was de grootste follikel deze keer? Of hebben ze dat niet verteld? Het is nog te vroeg, hij kan nog doorgroeien. Hou de moed erin!
Ik voel me niet anders dan normaal. We zitten op vakantie in Tenerife. Omdat ik nu in de wachtweken zit, moet ik alcohol, sauna en bepaalde lekkere dingen vermijden. Maar de verleiding is erg groot, hihi. Mijn nod is volgende week vrijdag.
Ik duim dat er volgende week wel groei te zien is!

Liefs,
Sophia
sharon - schreef op 09-03 om 13:31
Amaai jij hebt het beter op in Tenerife! Het is je gegund...
Met dat ik PCO heb zitten mijn eierstokken altijd vol met follikels, daarom dat ze direct zag dat er nog niets aan het doorgroeien was... we zullen zien he.
Binnen 4 weken weten we de bloeduitslagen dat we hebben moeten afnemen om dan te kunnen starten met IVF... de IUI doen ze eingelijk om geen verloren maand te hebben.
Ik duim voor jullie dat het raak is deze ronde!
Genieg van de zon!

Lieve groetjes
Sophia - schreef op 09-03 om 19:01
Sharon, misschien willen ze eerst met de hogere dosis clomid proberen? Of een andere hormoon bijvoorbeeld fostimon spuiten. Ik probeer een beetje meedenken, want ik vind IVF best ingrijpende behandeling. Ik denk ook als het deze ronde niet raak is, zal ik mijn gynaecoloog vragen om naar ivf te overstappen. We zijn inmiddels twee jaar bezig. Geduld is om...
Ik heb gewoon meerdere verhalen gelezen dat een hogere dosis clomid beter kan aanslaan.
Hier in Nederland worden maar drie ivf vergoed. Hoe zit het met de vergoeding in België?
Ik hoop dat er vrijdag toch groei te zien is. Hou me op de hoogte.

Liefs,
Sophia
sharon - schreef op 10-03 om 21:59
Met dat manlief zijn zaadjes niet in hoge hoeveelheid is en ik pco heb wil ze ivf starten omdat inseminatie wss niets zal worden. Maar ze zegt ook je weet nooit he je hebt maar 1 nodig he. Ja ik moet de volgende keer 100mg innemen. We zullen zien. In België krijgen We 6 pogingen vergoed. Geniet nog van je reis. Groetjes
Sophia - schreef op 13-03 om 22:07
Sharon, succes morgen met de follikel meting! Ik hoop dat er wel groei te zien is!
Mijn nod is morgen, maar ik heb nu al rozige afscheiding. Helaas is het weer niet raak
Volgende week heb ik een afspraak met de gynaecoloog. Ik zal hem vragen om met de ivf te gaan beginnen ipv iui.

Groetjes,
Sophia
sharon - schreef op 16-03 om 16:36
Hey Sophia,

Er was vrijdag niet echg groei te zien.
Er zat 1 'grotere' follikel tussen van 8, 9mm.
Ze stelde voor om te starten met een hogere dosis.
Maar eerst moest ik bloed latene afnemen om te kijken of mijn maandstonden er niet aankwamen.
Want anders was het geen zin om terug Clomid te nemen.
Ze belde me savonds op met goed nieuws dat er een eisprong aankomt.
Morgen moet ik terug voor een echo.
Hoe is het met u?
Sophia - schreef op 16-03 om 20:08
Sharon, wat een goed nieuws dat je eisprong aankomt. Duim dat er groei te zien is op de echo morgen.

Mijn ms is vrijdag doorgekomen   Ik baal heel erg. Volgende week hebben we een afspraak met mijn gynaecoloog. Dan gaan we vervolg stappen bespreken.
We hebben wel een hele leuke vakantie gehad. 

Tot spreeks,
Sophia
sharon - schreef op 17-03 om 21:31
Dat is jammer voor jullie...
Hopelijk willen ze beginnen met IVF voor jullie.
Er zat vandaag een eitje van 15mm... donderdag of vrijdag inseminatie.

Groetjes
Sophia - schreef op 18-03 om 22:59
Wat super nieuws, Sharon! Krijg je nog een echo? Ga je pregnyl zetten om het eitje te laten springen?Veel succes met iui! Ik ga voor je duimen!
Inseminatie is helemaal niet pijnlijk en duurt maar een paar munuutjes. Ik hoop ook dat de zaadkwaliteit na de opwerking beter is.

Liefs,
Sophia
sharon - schreef op 19-03 om 18:59
Ik moest deze morgen een ovulatietest doen en die was negatief... moest die positief geweest zijn moestk een inseminatie plannen voor donderdag. Nu magk donderdag om 17u15 op controle... kan ik dan mijn ei niet missen?
sharon - schreef op 21-03 om 12:09
Ja wij hebben beiden een bloedafname moeten laten doen ivm de chromosomen... deze duurt 8 weken voor je de resultaten hebt... wij moeten nog 2 weken wachten. Ook moet mijn ventje eerst langs gaan bij een androloog om een echo te nemen van zijn intieme streek. Vandaag heb ik mijn eerste iui... we zullen zien he. Als we alle resultaten hebben beginnen we aan IVF. Nu k
is het gewoon om geen maand verloren te laten gaan. Kvind het allemaal wat zwaar. Kben blij dat ik met jouw erover kan praten
Sophia - schreef op 23-03 om 09:21
Lieve Sharon,

Wat goed dat er zoveel zwemmertjes over waren! Dat is een goede score! Er is een meisje op MMM topic, die na eerste iui zwanger is. Dat kan dus allemaal! Maar ik begrijp wel dat je voorzichtig met de verwachtingen wilt zijn om grote teleurstelling te voorkomen.
We gaan volgende week allebei bloed laten prikken en week daarna sperma onderzoek. Ik weet niet hoe lang het duurt voordat de uitslagen klaar zijn. Ik hoop niet lang. We doen geen iui meer, omdat het weinig zin heeft.
Niemand in onze omgeving weet dat we met de behandelingen bezig zijn. Wel over de kinderwens.
Hoe ga je al die afspraken (ivm behandeling) met je werk combineren?

Liefs,
Sophia
sharon - schreef op 23-03 om 16:03
Op het werk weet mijn hoofdverpleegkundige alles. Ze heeft het ook allemaal meegemaakt. De controles regel ik voor of na mijn werk. Tot nu toe gaat het nog. De inseminatie was op vrijdag wat mijn vrije dag is. Lukt dat bij u?
Sophia - schreef op 24-03 om 17:26
Niemand weet over de behandelingen op mijn werk. Ik probeer alle afspraken voor het werk of op donderdag plannen. Maar soms is het lastig als ik drie keer per week voor de follikel meting moest. Twee iui's waren op donderdag, dan ben ik vrij. Een paar keer heb ik gezegd dat ik naar de tandarts moet of gewoon ziek gemeld. 
Het is wel fijn dat je  hoofdverpleegkundige er begrip voor heeft.

We hebben 15 april intake gesprek. Alle uitslagen moeten tot die tijd klaar zijn. Dan kunnen we in mei met IVF beginnen. Wanneer verwachten jullie de uitslagen van de onderzoeken binnen te hebben?

Liefs,
Sophia
sharon - schreef op 24-03 om 21:53
De meeste hebben we al binnen... 9 mei moeten we naar ne androloog om te kijkn bij het ventje naar zijn geslachtdelen... hopelijk is het allemaal niet meer nodig he. Was er geen kans dat het ging lukken bij jullie met iui?

Slaapzacht x
Sophia - schreef op 25-03 om 12:23
Eerste paar zaadonderzoeken waren best goed. Gynaecoloog had goede hoop dat het met iui of zelfs spontaan zou lukken. Maar bij de laatste twee iui's was de kwaliteit wat minder, zelfs na de opwerking (aantallen zijn goed, bewegelijkheid minder). Na de eerste drie iui's hadden we de evaluatiegesprek. De keuze was om nog drie iui's of ivf. Gezien de zaadkwaliteit van de laatste twee iui's heeft gynaecoloog aangeraden om ivf te gaan doen. 

Ik hoop dat ivf voor jou niet meer nodig zal zijn en dat jullie in deze ronde al zwanger zijn. Hoe voel je je? 

Liefs,
Sophia
sharon - schreef op 26-03 om 19:51
Ik heb constant koud en warm, maar het is ook buiten afwisselend weer he. We zullen zien he
Sophia - schreef op 29-03 om 12:21
het kan ook door pregnyl komen, denk. Nog een weekje geduld, meis. Hoe gaat het nu met je?
sharon - schreef op 29-03 om 20:27
Ja kvoel me nt andrs... soms wel steekjes in beide liesen. Hoe gaat het met u?
Sophia - schreef op 30-03 om 13:37
Hier is weinig nieuws. Afgelopen donderdag allebei bloed laten prikken. Volgende week staaltje naar Leiden brengen.
Ik denk dat gisteren mijn eisprong geweest is. We hebben voor de zekerheid geklust. De kans is heel klein, maar die is er wel...We blijven maar in wonderen geloven he.
Voor de rest genieten van het mooi weer. Hoe is het weer in Belgie?

Liefs,
Sophia
sharon - schreef op 30-03 om 20:43
Het weer was super vandaag. Ik heb vlagen van misselijkheid en duizelig. Ik ga niet te veel hopen om teleurstelling te voorkomen!

Fijne avond xxx
Sophia - schreef op 01-04 om 22:41
Je maakt het spannend, meis. Ik duim voor je!
Sophia - schreef op 03-04 om 18:18
Hoe gaat het met je, Sharon?
sharon - schreef op 03-04 om 20:39
Mijn maandstonden komen erdoor...

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'kan ik zwanger zijn' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2 | 3 | 4 | 5




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan