Ervaringen met tweede natuurlijke geboorte na totaalruptuur bij de eerste? - Zwangerschapsforum

Josephine Yperman - schreef op 27-07 om 21:46
Hi Olivia-Anna,
't was allerminst mijn bedoeling om iemand schrik aan te jagen voor de bevalling!
De hele bevalling was voor 75% okee. Enkel naar het einde toe wou ik - achteraf bekeken - dat men me met rust gelaten had. 't was niet eens een slecht ziekenhuis, integendeel (niet in België trouwens). De hechting van de ruptuur was trouwens volgens mijn gyn - die niet bij de bevalling was - absoluut vakwerk. En ik geloof hem, gezien het feit dat ik hier snel van hersteld ben.
Ik wist bij de eerste bevalling natuurlijk ook nog niet echt wat een bevalling inhoudt. Hoe kan het ook? Dus dan ben je eerder geneigd om "de professionals" te geloven als ze je zeggen nu dit of dat te doen. Als ik erop terugkijk, moet ik zeggen dat mijn lijf eigenlijk prima wist wat te doen was. Ik had gewoon van me af moeten bijten en zeggen dat het mijn bevalling is en ik uiteindelijk beslis wat en hoe. Nu weet ik dat. Maar goed, zoals gezegd: achteraf ben je wijzer.
Feit is dat ik nu met de angst zit dat er opnieuw een dergelijke ruptuur gebeurt als ik normaal beval. Een keizersnede omzeilt dit probleem, maar brengt haar eigen problemen met zich mee. En ik vind keizersnede zo passief, op de een of andere manier, als je begrijpt wat ik bedoel. Ik wil zo graag een natuurlijke geboorte...
Mijn huidige gyn raadt een keizersnede aan en mijn vroedvrouw zegt dat ik heel veel informatie moet zien te verzamelen en op basis daarvan tot een besluit voor mezelf moet komen. Volgens haar heb ik wel degelijk een keuze. (Laat ons zeggen dat ik nog naar een definitieve vroedvrouw aan 't zoeken ben ;-))
't vind het echt een moeilijke beslissing. Daarom hoor ik graag hoe anderen die beslisisng genomen hebben...
Heb jij al beslist hoe/waar je wilt bevallen? 't is in elk geval niet iets waar je grote schrik voor moet hebben. Niet makkelijk, maar je kunt het.
Geniet van de buikbewoner/ster!
8 antwoorden en 45922758x bekeken
Iza - schreef op 29-07 om 10:51
Is het geen idee om een second opinion te krijgen van een andere arts (die misschien wat meer ervaringen heeft met gecompliceerde natuurlijke bevallingen)? Ik zou dat zeker proberen, desnoods in een ander (groter) ziekenhuis. Je zou dit dan daarna kunnen overleggen met je eigen gynaecoloog. Succes!!!
Lis (Gast) - schreef op 25-08 om 22:46
Ik zit met precies zelfde dillema vorige keer ook totaal ruptuur en maanden ontstoken wond. Dus nu raden ze bij mij aan om eventueel met 38 weken in te leiden zodat de baby wat kleiner blijft en makkelijker eruit gaat. Tenzij ze dus zien met 36 weken dat gaat ook niet passen word het ook een kz met 39 weken ik mag dat dus zelf bepalen maar vind het maar een lastige keuze.. 
Miss hoe meer je richting de bevalling gaat hoe beter je keuze op dat moment maakt. Het duurt nu natuurlijk nog wel even.. Zou gewoon goed in gesprek gaan tegen die tijd miss is het dan al heel anders in je hoofd 
Sofie - schreef op 26-08 om 05:46
Bij mijn eerste ook gehad. Hij was een sterrenkijker en ruim 4 kilo. Toen ik zwanger was van de tweede hebben ze gecheckt of alles weer goed was en mocht ik gelukkig een natuurlijke bevalling. Die is super verlopen, thuis bevallen in 1,5 uur en zonder scheurtjes en ook een baby van ruim 4 kilo. De derde mag nu weer thuis geboren worden. 

Lis, ik zou het bij jou ook gewoon even laten bekijken. 
Deytje (Gast) - schreef op 27-10 om 01:00
Bij mij hetzelfde geval. Totaal ruptuur gehad 4de graads en nu al 4 weken bezig met een ontsteking die maar niet overgaat.
Door een fout van de verloskundige leef ik nu met een angst voor een tweede(hoefde niet te zuchten, wist dat me baby meer dan 4 kilo woog, hielp mijn baby niet met schouder draaien waardoor beide schouders beide gelijk zijn gekomen tijdens persen, baby en ik deden volgens verloskundige erg goed, hartje klopte continue goed etc.)
Bij een tweede zwangerschap raden ze keizersnee aan ipv normale bevalling. Zoveel wensen in een keer neergestort, wilde 4 kinderen en het liefst normale bevalling, maar dat raden ze nu af.
Daarom hoor ik graag wat je keuze wordt en hoe je bevalling is gegaan. 
?k zou waarderen als je hier nog reactie achterlaat na je bevalling of mij toevoegt op facebook(dey yig) ? 
Heel veel succes!!

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Ervaringen met tweede natuurlijke geboorte na totaalruptuur bij de eerste?' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan