3e keizersnede of natuurlijk - Zwangerschapsforum

Lolein (Gast) - schreef op 30-11 om 19:19
Hoi dames, 
Ik ben nu ruim 9 weken zwanger van nummer 3. Mijn eerste twee zijn met een geplande keizersnede ter wereld gekomen ivm stuitligging en laag geboortegewicht. Mijn man ik wilde graag een derde maar hebben dit nog een hele poos afgehouden omdat ik ontzettend op zag tegen nog een keizersnede. Uiteindelijk heb ik me erover heen gezet en zijn we ervoor gegaan. 
Nu begon alleen tot mijn grote verbazing de verloskundige te opperen dat ik nog prima vaginaal kon bevallen!
Ik zie het, ondanks dat ik dat eerder anders voelde totaal niet zitten normaal te bevallen. Na de geboorte van mijn jongste zoon drie jaar geleden werd mij namelijkverteld dat dit ondenkbaar zou zijn ivm de grote risico's en nu 'mag het ineens'.
 Ik vraag me af of iemand hier ervaring mee heeft? 
2 antwoorden en 30602915x bekeken
Anoniem (Gast) - schreef op 30-11 om 20:08
Ben zelf wel bij nummer 2 normaal bevallen terwijl nummer 1 een keizersnede was. Maar ik dacht ook dat je met 2 keizersnedes niet meer normaal mag bevallen. 
Maar heb je niet zowiezo een medische bevalling omdat je 2 keer in keizersnede in het verleden hebt gehad? Neem aan dat het ziekenhuis er ook wel een mening over heeft. 
MamaN - schreef op 30-11 om 20:17
Ze zijn nu geloof ik wel wat makkelijker geworden daarmee. Voorheen mocht je ook maximaal 3 keizersnedes en dan was het eigenlijk klaar met kinderen krijgen. Nu vertelde de gynaecoloog dat je door de technologie van tegenwoordig wel 6 keer een keizersnede kan krijgen. 

Volgens mij oppert de verloskundige dat je nog wel vaginaal kan bevallen omdat het aan de stuitligging lag waardoor je keizersneden moest en niet aan je bekken bv.

Ik heb afgelopen augustus een natuurlijk bevalling gehad. 2 jaar geleden ben ik via een spoedkeizersnede bevalling omdat mijn oudste een sterrenkijker was en na 16 uur weeen en 2 uur persen niet verder kwam. Ik kreeg ook de keuze keizersnede of natuurlijk bevallen. Ik heb heel erg getwijfeld vooral omdat mijn jongste met 37 weken ook als sterrenkijker lag. Toen had ik zoiets van ik krijg wat ik aan kan en probeer het gewoon. Nu ben ik in 23 minuten vaginaal bevallen en jeetje wat is dat een wereld van verschil ! Zou het zo weer over doen. Ik je eigenlijk alleen maar meegeven dat je moet doen wat goed voelt. Ik had alleen af en toe wat last van het litteken tijdens de zwangerschap en verder niet.  Ze houden je sowieso goed in de gaten en grijpen dan meteen in mocht het nodig zin. 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp '3e keizersnede of natuurlijk' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan