Vroeggeboorte 22 weken - Zwangerschapsforum

chipa - schreef op 05-02 om 22:05
Ik ben vorige week met 22 weken en 1 dag plotseling bevallen.

Ik had helemaal geen voortekenen en ineens een beetje bloedverlies en een klein beetje rugpijn. Toen de verloskundige er na een paar minuten was en toucheerde, had ik al 5 cm ontsluiting en een uitpuilende vruchtzak. Snel naar het ziekenhuis en daar begonnen de weeën al snel. 
Binnen nog geen vier uur was mijn dochter geboren. Helaas stopten de weeën na een hele grote explosie van de vruchtzak. Het vrichtwater zat letterlijk op de muren en overal. Maar goed, toen stopten de weeën omdat de druk eraf was, en mn dochter werd in een voetligging geboren. Ze bleef toen dus hangen bij haar schouders en daarna nog bij haar nekje. Ik had geen weeën meer en de ontsluitingsring was gekrompen zeiden de artsen. Uiteindelijk heeft ze bijna een uur half met haar lichaampje eruit gehangen. In het begin bewogen haar beentjes nog, maar daarna niet meer. Gelukkig kreeg ik toen medicatie en begonnen de weeën weer en is ze eruit gekomen. 
Mijn zwangerschap ging helemaal goed, weinig klachten en mn baby was helemaal gezond en heeft tot het eind aan geleefd. Helaas nog niet levensvatbaar, het was gewoon veel te vroeg.
Er was bloedonderzoek en urineonderzoek gedaan, er was geen sprake van infecties en afwijkende dingen. Ze gingen de urine nog wel op kweek zetten en hebben kweekje gemaakt zo uitstrijkje langs mn vagina en anus. 

Ik wil zo graag weten hoe dit heeft kunnen gebeuren, maar de artsen gaven aan dat de kans heel groot is dat we hhet nooit te weten komen. Ik wil jullie graag vragen of jullie hier misschien ervaring mee hebben en of jullie misschien ideeën hebben over de mogelijke oorzaak. 
Ik denk nu zelf dat het zou kunnen komen door een zwakke baarmoederhals (cervix insufficiëntie). Verder zou ik het ook niet weten, ik had wel al vroeg last van (normale) harde buiken en mn tepels begonnen ook al rond de 18 weken te druppen. Mn verloskundige zei dat dat normaal is en geen kwaad kon. Ook begon ik net een beetje last te krijgen van mn bekken, maar niet heel zorgelijk. Verder echt nergens last van gehad en ook de dagen voor de bevalling geen dingen gemerkt. Wie heeft enig idee hoe het kan dat mn bevalling zo ineens zo vroeg opgang gekomen is? 
6 antwoorden en 23112496x bekeken
Hartje - schreef op 05-02 om 23:04
Ah wat een verdriet! Gelukkig geen ervaring maar wilde je even een virtuele knuffel geven.. En stom genoeg weet je niet altijd oorzaken, al zou je het willen.. 
Wat een nare bevalling zeg, heftig! Wens je veel sterkte.. 
chipa - schreef op 05-02 om 23:07
@hartje dankjewel 
Anoniem (Gast) - schreef op 06-02 om 19:48
Heel verdrietig dat dit je overkomen is. Veel sterkte met het verwerken hiervan. Zoals de artsen al zeiden soms kunnen ze de oorzaak niet achterhalen. 
Je geeft aan dat je kindje gezond was? Hebben ze ook autopsie en dna onderzoek gedaan? Soms is er wel eens een afwijking die je aan de buitenkant van je kindje niet ziet maar waardoor het wel mis kan gaan. De oorzaak weten helpt wel in het verwerken maar het verlies is er niet minder door. Ik hoop dat jij en je gezin voldoende steun krijgen van jullie naasten
Danielle02 - schreef op 11-04 om 21:37
Hai Chipa,

Ten eerste gecondoleerd met het verlies van je dochtertje.
Ik ben helaas afgelopen December ook bevallen van ons zoontje met 22 weken. Ik kreeg 2 dagen ervoor last van mijn buik, dat bleken achteraf weeen te zijn maar dit wist ik niet. Toen de verloskundige kwam was mijn baarmoeder al zacht en moest ik meteen naar het ziekenhuis waar ik te horen kreeg dat ik al ontsluiting had. Ze hebben nog geprobeerd om alles te stoppen met weeenremmers maar dat heeft niet mogen baten. Ons zoontje is toen de volgende dag geboren en heeft nog eventjes mogen leven. 
Helaas is er net zoals bij jou ook geen oorzaak uit gekomen en dat kregen we ook al meteen te horen toen alles gebeurde, dat we niet moesten rekenen op een antwoord.  Er was geen infectie gevonden niks en omdat ik dus al zo hoog in de weeen zat konden ze niet achterhalen of mijn baarmoedermond afstand verkort was, wat mogelijk de oorzaak zou kunnen zijn. Wij kregen te horen dat wij gewoon pech hadden gehad en dat dit je kan gebeuren. 
Als ik ooit weer in verwachting mag raken krijg ik progesteron injecties vanaf 16 weken wat alles op de plek zou moeten houden en zo nodig wordt er een bandje in mijn baarmoeder geplaatst.

Ik snap heel goed dat je met heel veel vragen zit , dat heb ik ook en ben er heel onzeker door geworden omdat je helemaal terug gaat denken , wat zou het kunnen zijn geweest? Mijn zwangerschap verliep ook goed en had weinig klachten en mijn zoontje was ook helemaal gezond, hij was ook nog door een scan geweest maar konden niks vinden.
Ik hoop dat je hier iets aan hebt, ik kan je helaas geen antwoord geven op wat dus de oorzaak is maar wou toch mijn verhaal graag delen
Liefs, en heel veel sterkte! Xxx
Anoniem (Gast) - schreef op 11-04 om 21:42
Soms is de natuur heel hard en oneerlijk. Het is niet jouw fout en er was niets wat je anders had kunnen doen. 
Kim (Gast) - schreef op 25-01 om 21:05
Hey! Ik weet niet of dit een oud toppic is maar ik heb verhaal gelezen en ik heb dit twee weken terug ook gehad met 20 weken zwangerschap! Wat jij vertelt jou hele verhaal zelfs je bevalling hoe dat ging is precies op elk detail na hoe het bij mij ook ging. Ik heb een afspraak gehad met me gynaecoloog laatst en heb inderdaad cervixinsufficientie. In de toekomst is dit goed te verhelpen met een cerclage rond 12,13 weken. Het rotte hieraan is dat je helaas bijna altijd eerst een kindje moet verliezen voordat ze weten dat je dit heb. Dit komt heel spontaan op dus voordat je klachten heb ben je bijna altijd te laat en hangt je vruchtzak er al teveel uit. Ik had ook een top zwangerschap zonder kwaaltjes niks. Gewoon gewerkt die dag en waren wifi installeren toen beetje buikpijn en binnen no time was me verpleegkundige er en ziekenauto en gierende banden naar het ziekenhuis door veel bloedverlies. De gynaecoloog zei dat er grote kans is dat dit de volgende zwangerschap ook gebeurd als er niks aan gedaan word. Gelukkig kunnen ze er wat mee doen dit wil je niet nog een keertje mee maken! Dus vraag egt om een preventieve cerclage aan je gynaecoloog en als hij die niet wilt zetten of met metingen van je cervix elke week wilt doen ga dan naar een ander ziekenhuis want sommige durven het niet aan om te doen. Een meting van je cervix kan die dag goed zijn en de dag erna komt de baby al plotseling dus is niet betrouwbaar. En je krijgt geen seintje van je lichaam dat er wat aan het veranderen is.
Radboud is erin gespecialiseerd maar mijn gynaecoloog in het rkz zet ze ook en denkt er precies over zoals wij doen dus dat is fijn. 
Ik hoop dat je dit nog leest of dat je zelf of je gynaecoloog al heeft voorgelicht over cervixinsufficientie want sommige zeggen ja dikke pech en worden weer zwanger en gaat het weer fout. Ze kunnen hier wat mee.
Groetjes kim

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Vroeggeboorte 22 weken' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan