bevallingsplan - Zwangerschapsforum

Ann01 - schreef op 18-06 om 11:37
Hoi dames,
dit is mijn eerste zwangerschap en ik wil de zwangerschap zo natuurlijk mogelijk laten verlopen. Nu hoor ik verschillende verhalen en zijn er tientallen website's te vinden. Er is zoveel informatie dat ik niet meer goed weet waar ik moet zoeken.
Ik vroeg me af welke informatiebronnen jullie hebben gebruikt om een bevallingsplan te kunnen maken.
(Ik ben bewust van dat je een bevalling niet kan plannen.)
5 antwoorden en 27903106x bekeken
Tooby - schreef op 18-06 om 13:58
Mij lijkt het dat je samen met je verloskundige het beste een plan kan maken, zij begeleiden jou immers door je hele zwangerschap en je bevalling. 
Anoniem (Gast) - schreef op 18-06 om 14:04
Bij mijn eerste had ik geen plan gemaakt omdat door complicaties tijdens de zwangerschap hij ook veel te vroeg was geboren en ik alles maar over mij heen heb laten komen. Daardoor wist ik wel wat ik tijdens een 2de zwangerschap anders wilde doen. Ik heb mijn plan met mijn verloskundige besproken en later ook met het ziekenhuis omdat ik daar verplicht moest bevallen. Daar kon ik dus ook bespreken of mijn geboorteplan reëel en duidelijk was. Ik heb zelf de site van mijn verloskundige gebruikt en een voorbeeld bevalplan erbij gepakt om te kijken of ik alles had verwoordt wat voor mij belangrijk was.
Maak het vooral niet te lang, max 1 A4tje met korte duidelijk omschreven zinnen zodat het ook snel door te lezen is. Zorg dat je meerdere kopie's hebt zowiezo een voor jezelf en je verloskundige, zodat je er altijd een in de ruimte hebt waar je bevalt om naar te kunnen verwijzen.  
Anoniem (Gast) - schreef op 19-06 om 15:07
Ik vond het eigenlijk niet zo veel inhouden. Heb er uiteindelijk ook niet meer aan gedacht ofzo. Maar ik heb het samen met de verloskundige besproken en ook op de site wat bekeken. Vond het vooral belangrijk dat ze wisten Hoe ik over pijnstilling dacht en over waar ik het liefst wilde bevallen en wie erbij zouden zijn.
Orchidea - schreef op 20-06 om 12:26
Ik heb via mijn app, Zwangerschap + een heel handig lijstje gevonden met voorbeelden, die je evt. aan kan kruisen als het bij jou van toepassing is, voor mij was het een aanrader. Ik heb met de verloskundige ook het bevalplan door besproken.
Emmy - schreef op 16-07 om 21:33
Het hoeft denk ik niet heel uitgebreid te zijn. Maar er zelf van te voren bij stilstaan is al belangrijk. Hoe denk je over pijn medicatie, wie zijn er aanwezig,  mag er een stagiair bij zijn, wat als er complicaties optreden ect. Dat kan je kort en puntsgewijs op papier zetten. 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'bevallingsplan' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook


Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan