Onderwaterbevalling - Zwangerschapsforum

stéfanie - schreef op 19-05 om 16:55
Dag allemaal,
Ik heb er altijd aan gedacht om onderwater te bevallen. 
Ik kan wel dingen opzoeken enzo maar ik zou graag ervaringen van anderen hier hebben om er een beter besluit over te maken. 
Ik wil sowieso geen epidurale ook als ik niet onder water zou bevallen gewoon omdat ik het wil ervaren zoals het vroeger was “puur natuur”. 
Ik kijk vol nieuwsgierigheid uit naar jullie verhalen over onderwater bevallen. 
Als ook de pro en contra’s 
20 antwoorden en 23580424x bekeken
proud_mommy - schreef op 19-05 om 18:27
Ik ben ook wel benieuwd. Met mijn zoontje had ik epidurale en deze wil ik zonder proberen haha.
stéfanie - schreef op 19-05 om 19:22
Precies niet zoveel mensen die dit gedaan hebben op dit forum. Ben wel echt benieuwd! 
kruimel - schreef op 19-05 om 19:51
3x zonder pijnbestrijding bevallen en bij de eerste een bad bevalling overwogen maar ik vond in bad zitten/liggen/hangen alle 2de keren ronduit vreselijk   (3e niet eens geprobeerd).  



Pin je zelf er dus niet te al te veel op vast, houd er rekening mee dat er veel factoren zijn waardoor een badbevalling niet door kan gaan. 


Sorry als ik negatief overkom haha. 
sweet - schreef op 19-05 om 20:01
Ik wilde dat met mijn dochter ook zo graag, maar ik mocht het bed niet uit vanwege zwangerschapsvergiftiging en meerdere infusen  ik wilde ook absoluut geen ruggenprik, dood eng vond ik dat, maar uiteindelijk wel gedaan. Maar toen had ik binnen 1 uur 10 cm ontsluiting en werd de ruggenprik uitgezet haha.
Nu wil ik ook weer voor een badbevalling gaan, ga dat gelijk aangeven met de intake, bij ons heb je in elke suite een bad, maar in een kamer echt een bad waarin je mag bevallen. 
stéfanie - schreef op 19-05 om 20:10
Alvast bedankt voor de reacties, ik wil ook gewoon het bad in als het echt “het” moment is. Ik ben een echte waterrat en dat lijkt me gewoon een geweldige keuze. Indien het mag en kan natuurlijk. Inderdaad het kan niet overal maar waar ik zal bevallen is dit wel mogelijk. 
Sofie - schreef op 19-05 om 20:13
Twee keer zonder pijnbestrijding thuis bevallen. Ging prima! Laatste keer wilde ik ook in bad maar baby kwam te snel. Bij de nieuwe baby t bad bij het eerste krampje meteen opzetten????
Beagle - schreef op 19-05 om 20:25
Ik wou ook graag een bad bevalling. Maar te laat aangegeven bij de verloskundige waardoor deze al gereserveerd waren. 
Je kan ze ook  via internet huren maar dat vond ik te veel gedoe en duur voor een mogelijke bad bevalling (je weet inderdaad niet of het daadwerkelijk kan)
Marie (Gast) - schreef op 20-05 om 11:14
Geen bad beval ervaring, ik had wel de mogelijkheid maar in ben geen water persoon. Wat ik wel wil mee geven, en ook al hier boven wordt beschreven: pin je niet te veel vast op hoe je het wilt, soms lopen dingen heel anders en dat kan (achteraf) een grote teleurstelling zijn. Probeer te denken: het liefst wil ik een badbevalling en geen epiduraal (of andere medicatie) maar het einddoel is dat jij en je baby er het gezonds uit moeten komen.
Ik had zelf geen pijnbestrijding bij de 1e (nu zwanger van de 2e) en dat ging heel goed. Blijven bewegen, rondjes lopen, op handen en knieen, oefeningen van de zwangerschaps yoga gedaan, en vooral op mn gevoel af gegaan. Wat mij erg geholpen heeft is het Tens apparaatje wat kleine stroomschokjes geeft tijdens een wee. Dat zit met plakkertjes op je rug en als je een wee aan voelt komen druk je een knopje in en gaat er een stroompje lopen. Net zo dat de wee minder intens voelt. Helaas voor jou kan je deze niet gebruiken in het water, maar misschien is het iets wat je kan huren (of lenen) en je in huis hebt mocht het in het water bevallen niet lukken.
stéfanie - schreef op 20-05 om 11:50
Marie

Ik wil onderwater bevallen in het ziekenhuis, dus hoef niets in huis te halen. Inderdaad is het ook mijn bedoeling dat alles goed verloopt en ik weet ook dat niet altijd alles loopt zoals gepland maar indien het kan verkies ik het natuurlijk wel. Bedankt voor de info
Anne - schreef op 20-05 om 12:53
Badbevalling lijkt me wel fijn hoor  hier tijdens de eerste bevalling veel gedoucht, grootste nadeel daarvan vond ik als je wat anders wil dan je moet afdrogen en aankleden (lees wandelen, op de bank hangen etc..) op een gegeven moment toen ik naar het ziekenhuis moest eerst ook nog geweigerd om aan te kleden haha. Toch maar gedaan geloof ik maar zag er niet uit xd
Babytje4 - schreef op 20-05 om 16:45
Hey stefanie ik heb bij mijn eerste zonder epidurale gedaan maar bij de tweede wel en kan u zeggen dat het heel pijnlijk en moeizaam is mijn man zei zelf ik dacht dat je ging sterven allee manier van spreken want hij zag me zo afzien. Ik weet dat ik het niet meer zonder ga kunnen want weet al wat het is nu ieder vrouw is anders kan zijn dat bij u meer of minder pijnlijk ga zijn. Wens u alvast veel geluk meid. 
Jenire - schreef op 20-05 om 17:08

Ik heb altijd gezegd, wat er ook gebeurd, ik wil geen epidurale.
Op mijn 16de en mijn 17de ben ik dan ook onder volledige narcose gegaan voor een operatie aan mijn onderbeen.

Ook tijdens de 1ste zwangerschap duidelijk aangegeven bij mijn man en bij de verloskundige, zodat het voor iedereen duidelijk was. Alleen toe de bevalling begon en ik in het ziekenhuis koorts kreeg, liep het anders.
Ik werd overgedragen aan de gynaecoloog en toen ik iets later een weeenstorm kreeg, waardoor ik stopte met ademen, hebben ze de anesthesist opgeroepen voor een epidurale. Aangezien ik niet toe kwam aan ademen, kon ik zelf niets zeggen. Mijn man zei tegen de gynaecoloog:" Ik wacht wel even op de gang." en de verloskundige zei niets. 

Toen de anesthesist kwam werd de epidurale gezet, alleen ging dat door die weeenstorm de eerste keer niet goed, en achteraf bleek ook de tweede keer niet. Op het moment dat de epidurale zou gaan werken had ik zelf de weeenstorm al onder controle. Een half uur later had ik volledige ontsluiting en kreeg ik persdrang. Iets wat ik meldde aan de gynaecoloog, maar dat was volgens haar onmogelijk. Door de epidurale zou ik dat niet kunnen voelen, maar ze zou de ontsluiting controleren. Ik had inderdaad volledige ontsluiting, dus ze zouden mijn blaas even legen met een catheter en dan mocht ik beginnen  met persen. Op mijn smeekbeden dat niet te doen, omdat ik net geplast had (1 minuut eerder), werd enkel gereageerd dat dat onmogelijk was vanwege de epidurale. Om vervolgens te zeggen:" Ohhh, je blaas is toch leeg, hoe kan dat nou??"

De 2de heb ik volledig zonder pijnstilling gedaan, wat ook deels te maken had met de snelheid waarmee ze ter wereld is gekomen.

Bij de 3de heb ik een pethidine injectie gehad, en dat was best lekker. Mocht ik bij deze voor een vorm van pijnstilling kiezen dan zal het weer zo'n injectie worden, maar als het weer een vlotte bevalling wordt, zal het zonder pijnstilling zijn
stéfanie - schreef op 20-05 om 22:06
Bedankt voor jullie leuke en interessante reacties 
Kat - schreef op 25-05 om 19:53
Hier geen ervaring met badbevalling. Wel 2x zonder pijnbestrijding bevallen.
Bij de eerste vond ik het wel zwaar met goede ademtechniek toen vol gehouden tot 8 cm. Toen kon ik echt niet meer, maar was al te ver voor ruggenprik dus moest wel door. Nu na de 2e weet ik dat mijn 'fout' was dat  ik stil op bed ben gaan liggen. 
De tweede was heel fijn en relaxt thuis. Veel in beweging gebleven en was tot op het eind prima vol te houden. Zelfs ondanks dat ik in een uur van 5 cm naar volledige ontsluiting ging.

Maar het is vooral zoals de andere al zeggen: een bevalling valt eigenlijk moeilijk te plannen en pin je nergens op vast.
stéfanie - schreef op 25-05 om 20:21
Bedankt voor je reactie, ik besef inderdaad dat het niet altijd gaat zoals je het graag wil maar indien het kan zal ik het verkiezen.. ik bespreek dit zeker ook uitgebreid met mijn gynaecologe  wilde gewoon graag anderen hun ervaringen horen  
kaja - schreef op 25-05 om 21:48
Hier geen ervaring met badbevalling dit is nl niet mogelijk waar ik ben bevallen. Bij de eerste heb ik een epidurale gevraagd en langs de ene kant was dit zalig maar aan de andere kant heb ik niet zo heel veel mee gekregen van de bevalling, bij de tweede (dit is een zwangerschapsonderbreking bij 24weken geweest wegens niet levensvatbaar) heb ik ook een epidurale gevraagd omdat ik al helemaal emotioneel en over mijn toeren was en eigenlijk niet echt in staat was voor een natuurlijke bevalling te volbrengen en bij de derde heb ik geen epidurale gehad omdat de bevalling zo snel ging dat het gewoon niet mogelijk meer was en man wat heb ik gesmeekt om ze eruit te halen ik vond het echt verschrikkelijk veel pijn doen (respect voor de vrouwen die er zelf voor kiezen!) bij een volgende zou ik als het mogelijk is een ander soort pijnbestrijding hebben waarvan ik hopelijk niet zo enorm suf ben als bij een epidurale 
Saar (Gast) - schreef op 05-06 om 09:14
Hoi! Ik heb geen ervaring met een badbevalling, wilde wel graag in bad tijdens de weeën maar ik zat aant infuus omdat m'n weeën niet snel genoeg kwamen, (had al 36  uur gebroken vliezen en 12 uur weeën om de 6-8 minuten en daar bleef het bij). 

 toen de weeën het eindelijk n beetje gingen doen en ik me echt zat te verheugen op m'n bad (voorzover verheugen lukt tijdens n bevalling),z ik ineens in n kwartier van 4 cm op de 9 en kreeg ik persdrang en werd het niets meer. Kleine puk had het ook benauwd dus moest heel snel komen enz. 

Dus ik lees met je mee, ben ook benieuwd naar de ervaringen van anderen. Ben het wel met de rest eens: je weet niet hoe het loopt, pin je nergens op vast! Ik wilde heeeel graag thuis bevallen, ook zonder pijnstilling. Maar moest naar zh door te lang gebroken vliezen. Heb echt ff potje zitten janken, maar uiteindelijk was iedereen in het ziekenhuis superlief en was het daar prima! Goed dat je zonder pijnstilling wilt proberen, hoop dat het lukt! Bij mij ging het gelukkig, toen ik het echt niet meer te doen vond van de pijn was kleintje er ook met 3 kwartier gelukkig!
stéfanie - schreef op 05-06 om 14:18
Bedankt voor je reactie 
Angiie - schreef op 11-06 om 20:38
Ik werd in bad neergezet omdat het niet op schoot. Mijn lichaam hield het tegen de bevalling. Ze hebben mij twee uur in bad laten zitten en toen gekeken hoeveel cm ontsluiting ik had. Ik had na 2 uur in bad zitten 5cm. Mijn vliezen hebben ze toen gebroken en toen bleek dat de kleine in het vruchtwater had gepoept dus mocht ik niet meer terug in bad. Ik ben wel zonder ruggenprik bevallen. 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Onderwaterbevalling ' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan