Verzakking - Zwangerschapsforum

Bra (Gast) - schreef op 21-07 om 23:02
10 dagen geleden  bevallen en nu voelde ik ineens een blokkade in mijn vagina. Het is een ronde uitstulping/ bult aan de binnen kant. Ik kan het bewegen. Ik schrok mij kapot! Ik zelf vrees voor een achterwand verzakking en denk dat ik mijn endeldarm voelde. Ontlasting gaat dus ook moeizaam op het moment..maar verder geen last en had dit niet zien aankomen.  
Ik ben echt bang voor wat komen gaat..  Hoe kom ik er vanaf..  gaat het vanzelf over? Moet ik  hiermee direct naar de huisarts? 
Iemand die dit ook had?? 
3 antwoorden en 22867426x bekeken
Anne - schreef op 22-07 om 05:44
Hey,
Ik zou het bij de na controle van de verloskundige even aangeven of als je er erg mee zit even bellen om na te vragen. Volgens mij mag je al bekkenbodem oefeningen doen en zou die ook echt zoveel mogelijk doen, tot een half jaar nog meeste verbetering dacht ik dat ze toen zeiden. Zelf na mijn eerste bevalling ook een lichte verzakking overgehouden, maar dan meer voorwand denk ik. Hoe dan ook, niet fijn en baal omdat ik vrij jong ben. Ik ben dan ook benieuwd hoe ik straks uit de tweede bevalling ga komen. Zal eens tips gaan vragen. Ik heb/had geen moeite met ontlasting oid, dus als het echt lastig is zou uit toch de verloskundige contacten. Wat ik wel altijd gemerkt heb is dat als ik langer sta ik mijn bekkenbodem voel gaan "zeuren". Enigszins belemmerend was het voor mijn dus wel. De verloskundige kan je (denk ik) beter helpen op dit moment (met advies)dan de huisarts. 
Anoniem (Gast) - schreef op 23-07 om 07:27
Ik zou de verloskundige even bellen. Beter aangeven zodat ze eventueel kunnen ingrijpen of je tips kunnen geven. Heb je er verder last van? En wat merk je eigenlijk van een verzakking van je voorwand Anne?
Anne - schreef op 31-07 om 09:35
Nou tis meer dat ik het voel, en merk met de frequentie van moeten plassen. Snel moe gevoel van de bekkenbodem als ik wat langer sta bijvoorbeeld. Bmm buiten zwangsrschap om vrij laag. Hoop dat het niet erger word na de bevalling

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Verzakking' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook


Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan