Geplande keizersnede - Zwangerschapsforum

Lieke (Gast) - schreef op 04-02 om 20:15
Iemand ervaring met een geplande keizersnede? 
Na een 1e traumatische bevalling die met een spoedkeizersnede is geeindigd, wordt de 2e bevalling een geplande keizersnede in overleg met de gyneacoloog. 
Ik vind het super spannend! Ben geen fan van naalden, en zie al op tegen het infuus prikken, en de ruggenprik. 
Wie wil haar ervaring delen mbt een geplande keizersnede? Wat kan ik verwachten? 
11 antwoorden en 20649694x bekeken
kleintje013❤️ - schreef op 22-03 om 15:39
Hallo Lieke..

Hier ervaring met beide
me eerste kindje is geboren doormiddel van een spoedkeizersnede naar bijna 3 dagen aan het bevallen geweest te zijn ( dochter had ook een hartafwijking ) toen haar hartslag zo diep daalde stond me kamer ineens vol met een hele boel artsen en werd ik naar de Ok gebracht iK was erg bang en nerveus maar een spoedkeizersnede is een heel andere ervaring dan de gentle sectio, ons zoontje is in oktober geboren doormiddel van een gentle sectio & ik kan je vertellen ik heb het als iets heel bijzonders ervaren! Tuurlijk was ik ook enorm zenuwachtig voor alles wat er komen ging maar het team wat aan jou word toegewezen die dag staan voor je klaar, voor de sectio maar ook tijdens!
Ik moest me sochtends om 7 uur melden & om 8 uur stond me keizersnede gepland naar dat ik me gemeld had en een kamer kreeg , kwamen ze me infuus prikken en de blaaskatheter plaatsen ( ik moet zeggen vond dit beide erg meevallen!) naar 20 minuutjes te moeten wachten kwamen ze me halen om naar de  ok te gaan en daar stond al een heel team op me te wachten.
Eenmaal op de ok en overgeplaats op de tafel voor de keizersnede moest ik gaan zitten met beide benen voor me uit gestrekt en een holle rug , een van de zusters is voor me komen staan en ik moest een soort van tegen haar aan komen hangen om dus me rug hol te houden, toen vertelde ze dat ze de ruggenprik gingen plaatsen en dat ik goed moest blijven door ademen ( en dit helpt echt enorm als je dit kunt!)  ik vond de ruggenprik plaatsen ook enorm meevallen achteraf ( van te voren was ik onwijs bang ervoor) naar het plaatsen van de ruggenprik werd me gevraagd weer terug te gaan liggen maar dat ging natuurlijk niet want me benen waren al gevoelloos maar dit deedde ze expres zo om te kijken of de ruggenprik zijn werk deed en dat deed hij dus haha!
Naar dat ik weer lag hebben ze me aangesloten op de hartmonitor enzovoorts & heb gevraagd of ze die asjeblieft wat zachter wilde zetten want bij de geboorte van me dochter werd ik daar extreem naar van om me eigen hartslag te horen op de achtergrond.  Toen vroegen ze me of ik voelde wat de chirurg deed maar ik voelde niets dus ook dit was prima! Toen zijn ze begonnen met de keizersnede , toen ze bezig waren is mijn bloeddruk dus ook gedaald en ja dat voelt naar maar als je dit meteen aangeeft spuiten ze iets in je infuus waardoor dit ook eigenlijk vrijwel meteen weer over is!! 
onze zoon is binnen een kwartiertje geboren!  Het hechten neemt wel wat langer in beslag maar ik had natuurlijk ook al wel wat litteken weefsel waardoor het iets moeilijker ging.  Naar dat de wond gehecht was werd ik naar een soort van uitslaapkamer gebracht en daar hebben ze nog een kwartiertje lang me bloeddruk enzovoorts gecontroleerd en toen die goed was mocht ik terug naar de kraamafdeling met ons zoontje!
24 uur later was ik alweer op de been om te gaan douchen en dat voelt zo onwijs fijn & ja je vraagt je nu af hoe dan? Maar alles gaat vanzelf stapje voor stapje maar bovenal luister naar je lichaam!!!! 

Ik hoop dat je hier iets aan hebt & dat het je wat rust brengt..

Ps: 
De sfeer op de ok is heel anders als het een geplande keizersnede is alles gaat er heel rustig aan toe , ze leggen alles heel goed uit stap voor stap ( als jij dat wenst)  en het voelt er ook  iets warmer qau tempratuur als bij een spoedkeizersnede! Nogmaals ik kan er met een onwijs goed gevoel op terug kijken
Anoniem (Gast) - schreef op 04-02 om 20:18
Hier ook een geplande keizersnede. Vind het ook best wel spannend en eng. Ik heb vooral schrik voor een bloeddruk val, dat schijnt al een te gebeuren.. Moet super eng zijn om ineens zo duizelig en misselijk te worden terwijl je daar niet weg kan... 
Ben ook best benieuwd hoelang dat duurt zo een keizersnede  
Steetje - schreef op 21-03 om 11:10
Hoi
Voor wanneer is jullie geplande keizersnede voorzien? Bij mij wordt het ook van dat en ben enorm nieuwsgierig.... 
Suuske - schreef op 21-03 om 16:31
Hoi dames, aangezien jullie nog geen ervaringen van geplande keizersnedes hebben, reageer ik toch maar even.  Ik heb twee x een keizersnede gehad; eerste x semi-spoed en tweede x soort van uitgesteld-gepland (ks stoned gepland voor die dag,  avond ervoor begon toch de bevalling nog spontaan,  dus het een kans gegeven op een vaginale bevalling, maar toch weer een ks geworden).
Ik kan jullie dus niet met alles helpen,  want helemaal gepland was het niet,  maar ik kan wel mijn ervaringen delen als jullie dat willen? Wat zijn de vragen? 

Over die bloeddrukval: die heb ik beide keren gehad na de ks. Ik werd opeens kotsmisselijk en moest ook echt overgeven, maar ze waren daar wel op voorbereid, dus toen ik zei dat ik misselijk werd, kreeg ik meteen een bakje. Ze spuiten wat in je infuus om die daling tegen te gaan en ik voelde me vrij snel weer beter. 
Hoe lang het duurt: vanaf dat de ruggenprik zit totdat je kindje eruit is,  is zo'n 15 minuten, daarna duurt het denk ik nog een half uurtje voor je dichtgemaakt bent en op de verkoever komt. 

Ik heb zelf goede ervaringen met en goede herinneringen aan mijn twee ks-en, hopelijk zijn jullie ervaringen ook goed! En voor jou beter dan de eerste,  Lieke! 

Vraag, indien mogelijk, om een "gentle sectio"!
An1990 (Gast) - schreef op 21-03 om 17:29
Ik heb vorige week een geplande keizersnede gehad (ben van België) en bij mijn vorige kindje was het een spoedkeizersnede (na bijna 24u weeen). 

De keizersnede viel vorige week erg mee. De ruggenprik vind ik totaal geen pijn doen. Ook het infuus steken is niet zo erg, prikt even maar daarna geen last meer. 
Verder brengen ze nog een blaassonde in, maar dat gebeurt als de verdoving al begint te werken. 
Het duurt inderdaad ongeveer een kwartiertje voor de baby er is. Het toenaaien duurde iets langer omdat dit mijn 2e keizersnede was dus meer littekenweefsel. 
De verdoving begon bij mij te snel uit te werken, waardoor ik wat meer begon te voelen. Echter vooral niet twijfelen om dat direct te zeggen,heb ik dus ook gedaan en kreeg direct verdoving bij en dat duurde maar een minuutje voor die goed inwerkte! 
Daarna toch een uur ongeveer voor ik terug gevoel kreeg ik mijn benen.
24u na de keizersnede stond ik opnieuw recht en nam ik een douche. Was wel pijnlijk! Na 3 dagen kon ik op mijn zij slapen, wat deugd deed want mijn poep deed pijn van zo lang stil liggen haha. 
Verder bleef mijn bloeddruk nog laag waardoor ik die eerste dag dat ik rechtstond,een paar keer wegdraaide. Dat is normaal natuurlijk, na zo'n grote operatie. Ik zorgde dat er altijd iemand in mijn buurt was als ik rechtstond.
Nu is de keizersnede 9 dagen geleden en ik voel me goed. Wel nog een beetje pijn en ook jeukend gevoel, maar de wonde ziet er goed uit! Ik doe al klusjes in huis (vaat laden, koken, wasmachine) en dat gaat zonder problemen, mits lichte pijn. Als het iets erger wordt, weet ik dat ik te veel doe en rust ik op de zetel. 
Ik klaag dus niet over mijn keizersnede. Al geef ik toe dat ik die eerste 3 dagen wel gehuild hen van de pijn! 
Steetje - schreef op 22-03 om 07:45
@Suuske, leuk dat je reageert.  mijn vraag die me vooral in het hoofd blijft zitten is als de baby er uit is, leggen ze die dan eventjes bij jou of geen skin to skin moment in dit geval? Want ik heb zo'n schrik dat ik die klik of band zou missen met mijn baby boy.. 
Suuske - schreef op 22-03 om 09:12
Als je dus vraagt om zo'n "gentle sectio" zouden ze als het goed is je baby z.s.m. bij je moeten leggen! In mijn ziekenhuis is dat inmiddels de standaard,  ook bij spoed indien mogelijk. Mijn baby's werden even kort gecontroleerd door de kinderarts, met mijn man erbij,  en daarna mochten ze al bij mij op de arm. Zodra ik naar de verkoever ging, kreeg ik ze op de borst bij me en daar hebben ze beiden ook al de eerste x uit de borst gedronken 
Orchidea - schreef op 22-03 om 14:08
Ik vond het ook spannend. De ruggenprik vond ik geen pretje, ik werd na de ruggenprik ook misselijk en moest toen braken, maar mijn keizersnede zou om 2 uur zijn, uiteindelijk werd ik om half 6 pas geholpen en mocht vanaf 5 uur sochtends niets meer eten. Mijn dochter werd ook eigenlijk direct bij mij gelegd. Het doek ging naar beneden en toen mocht ik mijn dochter zien, ik vond het een prachtige ervaring. Ik heb het ook niet als iets naars ervaren. Ik had een keizersnede omdat mijn dochter in een stuitligging lag.
An1990 (Gast) - schreef op 23-03 om 08:05
@steetje 

We hebben een zoontje gekregen, Senne. 
Volgende is afhankelijk van ziekenhuis tot ziekenhuis, maar bij mij was het zo: 
Eens ze de baby gehaald hebben, neemt de kinderarts hem even apart voor een eerste onderzoek. Duurt maar 5 minuten. Alles bleek in orde en dan werd ie op mijn blote borst gelegd (net onder mijn kin want lager kan natuurlijk niet door de operatie). 
Mijn armen werden losgemaakt (want die zijn vastgemaakt tijdens eerste deel van de operatie) en zo kon ik hem zelf vasthouden terwijl ze me dichtnaaiden. Zo ging hij ook gewoon mee naar de recovery afdeling. Dus hij is eigenlijk nooit van me weggeweest. 
Op de kamer deed de papa zijn pampertje etc (omdat ik nog niet uit bed kon) maar voeden (we geven flesjes) deed ik meestal zelf als ik genoeg energie had (want je bent wel enorm moe die eerste 24u!) 

An1990 (Gast) - schreef op 23-03 om 08:08
Bij mijn eerste keizersnede was de procedure in het ziekenhuis overigens anders! 
De papa zat bij mij tot de baby gehaald werd, maar dan moest hij met de baby naar de kamer en bleef ik alleen terwijl ze me dichtnaaiden. 
Dat vond ik niet fijn omdat je dan enkel gefocust bent op de operatie en geen afleiding meer hebt. 
Maar je moet vooral geen schrik hebben dat je daardoor geen band zou opbouwen met je kleintje. 
Eens ik op de kamer mocht en mijn dochter toen zag, was het direct liefde op het eerste gezicht en nu, 2jaar later, zijn we enorm aan elkaar gehecht hoor. 
Dus mocht je baby toch apart genomen worden, geen vrees, de band komt sowieso! 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Geplande keizersnede' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan